Yeme düşmeyen yavrular için acil yardım!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan postacı45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

postacı45

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan kara
Meslek
çiftçi
İlgi Alanı
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.Benim bir çift postam var.Yavruları oldu.25.günde tekrar yumurtladılar ama yavrulara da baktılar.Sonra diğer yavrular çıktı.Artık bakmıyorlar ve yavrularım hala yeme düşmedi.Her gün yem yiyen kuşların önüne koyuyorum ama olmadı.Artık babaları bakmıyor.Yavrularım uçuyorlar.Diğer kuşlarla geziyorlar.Yeme düşmeleri için ne yapmalıyım yere gaga vuruyorlar ama yemi yiyemiyorlar.Su içiyorlar.Şırıngayla besliyorum aç oldukları için.20 gündür yere gaga vuruyorlar ama alamıyorlar yemi.Yavruları yeme düşürmek için napmalıyım arkadaşlar bu konuda tecrübesi olanlar lütfen paylaşsın.

postacı45' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.Benim bir çift postam var.Yavruları oldu.25.günde tekrar yumurtladılar ama yavrulara da baktılar.Sonra diğer yavrular çıktı.Artık bakmıyorlar ve yavrularım hala yeme düşmedi.Her gün yem yiyen kuşların önüne koyuyorum ama olmadı.Artık babaları bakmıyor.Yavrularım uçuyorlar.Diğer kuşlarla geziyorlar.Yeme düşmeleri için ne yapmalıyım yere gaga vuruyorlar ama yemi yiyemiyorlar.Su içiyorlar.Şırıngayla besliyorum aç oldukları için.20 gündür yere gaga vuruyorlar ama alamıyorlar yemi.Yavruları yeme düşürmek için napmalıyım arkadaşlar bu konuda tecrübesi olanlar lütfen paylaşsın.
bir kaç gün sonra iyice yemeyi ögrenirler elinizle beslemeyin akranlarının arsında dursunlar mecbur kalır yemi yemeyi ögrenirler yirmi gün yememiş olsalar zaten yasamazlardı yiyorlardırda denk gelmiyorsunuzdur hallerine bırakın

Muarrem abiye katiliyorum
eger zamanin olursa mesajlarimi oku 2 gün olmadi bir konuya paylastim.

sonrayavrular ilk hafta hic elleme 2 hafta basindan oksa
eline alman sadece ayaklandiginda olsun.
su kablarinin üstünü ac yani toz kapagini yavrulari bir bir gagalari suya gelecek sekilde tut cek.
agzini sulandiriyorsa yeter bir kac gün tekrar et sonra alisiyorlar.benim yavru kapagin acik oldugu bir ara icine girdi dus yapti kerata :ckmk:
yani 3 hafta olmadan kus tam tüy cikarmadan dus yapmayi dahi ögretiyorum
temizlik imandan gelir kolay gelsin.

Muarrem abinin bahsettiği gibi hazıra alıştırmamakta fayda var fakat kursaklarını sürekli kontrol edin sıkıntı olduğunda aşağıdaki yöntem mükemmel işe yarıyor
http://www.youtube.com/watch?v=YscsBNqpr0k

kendisi yiyene kadar elinle yedireceksin ustadim.ogretmenlerin bize dedigi tabirle kuslarin çipi yokki cikarip yukleyip tekrar calistiralim... :dans:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri