Yemlemiyorlar.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Istanbul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Istanbul

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ogün Yagiz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
selamlar... bir çift kusumun yavrusu var. yavrular 2 haftalık filan. ebeveynleri bugday, pirinc filan yememeye basladilar. karisik yem aliyorum fakat birkac gagadan sonra yemiyorlar ve kalkıp yiyecek bir şey arıyorlar damlarda. dün akşam ekmek verdim bol bol yediler. fakat her gün ekmek vermekte zararlı olur sanırım. ne yedirecegim ben bunlara?

kardeşim mrb aynı şey bazen bendede oluyor nedeni şu olabilir hayvanlar süreklı düzenli yavru bakıyorlarsa bir an geliyor yavrudan bıkıyorlar artık yavruya bakmıyorlar kuşlar bambaşka bir kuşa dönuşüyor insan şaşırıyor ben bunu kuşu dinlendirerek ve vıtamın takviyesi ile aşıyorum yavrularınada takvıye yap gelişiminde geri kalmasın saygılar

Ogün kardeşim kümesin yerdemi, terastamı, konunun aydınlanması acısından soruyorum,
Kuşlara sadece yem vermek yetersiz kalır, kuşların ,kuma , cakıla, kalsiyum kaynaklarına ihtiyacı vardır, kursağındaki yemleri öğütmek için, eger terasta bakıyosan kuşlara, söylediklerimi yabana atma.

cevaplar için teşekkürler.

gökay' Alıntı:
Ogün kardeşim kümesin yerdemi, terastamı, konunun aydınlanması acısından soruyorum,
Kuşlara sadece yem vermek yetersiz kalır, kuşların ,kuma , cakıla, kalsiyum kaynaklarına ihtiyacı vardır, kursağındaki yemleri öğütmek için, eger terasta bakıyosan kuşlara, söylediklerimi yabana atma.

balkonda besliyorum. 60x60 bir tahtadan kap gibi bir şey yaptım. içerisinde toprak, çakıl, kum vs.. ne ararsan var. sorunun bundan ziyade yem ile ilgili bir şey oldugunu düşünüyorum. çok didikliyorlar yemi ama içerisinde bir şey bulamıyorlar sanırım. ekmek verince tıka basa yiyorlar. acaba yavruları yemiyor diyemi yumuşak şeyler arıyorlar bilemiyorum. yavrular az, çok büyüdükleri için pek yatamıyorlar üzerlerine. fakat kusmaya gelince yedikleri şeyden sonra muhakkak kusuyorlar. ebeveyn dogru duzgun bir şey yemeyince yavrularda dogru duzgun beslenemiyorlardir. bunları acil yiyecek bir şey bulmam gerekiyor. ekmek gibi severek yiyecekleri bir şey.

Ogün bey, kuşlar mısır, fiğ, burçak, pirinç, mercimek ve hazır palet yemleri severek yerler. Bir kuşun bunları yememesi için gerçekten hasta olması gerekir. Ama bu yemlerle ilk defa karşılaştıklarında yanlarında daha önceden bu tarz yemlere alışmış ve severek yiyen kuşlar olursa hemen adapte oluyorlar. Yoksa biraz zaman alıyor. Ekmek vermenizi tavsiye etmem. Eğer yemleri çok miktarda verirseniz bu defada aynı yemi çok yemekten bıkarlar. Kuşlar farklı lezzetlerden hoşlanırlar. Önlerinde sürekli yem bulunduruyorsanız bu yemleri kaldırın ve günde iki defa yem vermeye çalışın. Bu konu çok önemlidir.

teşekkürler ama dedigim gibi yavrular olup, biraz gelistikleri zaman böyle yapmaya basladılar. ben bir yemi sürekli vermem de. her bitişince farklı yem çeşidi veririm ve kuşlar her türlü yemi istisnasiz yerlerdi. şimdi sadece bu çift çok seçici oldu. ne yedirecegimi şaşırdım. sabah yemleyip kapatıyorum, akşam tekrar yemleyip kapatıyorum. sanırım yavru için onları yemiyorlar.. aklıma başka bir şey gelmiyor. yiyen kuşlar, yavrudan sonra yemez oldu bu yemleri. yemek istiyor ama bunları yemiyor. ekmek versem mesela gagası yerden kalkmıyor. çok severek yiyorlar. öteki yemleri versem işler degişiyor.

merhabalar ,kuşlarının önüne bir avuç tuz dökersen sorunun çözülür.yumurta kabuklarını ufalayıp üstüne at :slm:

bendede aynı sorun bazenn oluyo.yavru baktırdığım azmanların altına yazın sayaların yumurtalarını kışında cin tavuklarının yumurtalarını koyuyorum hayvanın isyana gelmesi normal bu yüzden bazen yumurtalarını kırıyorum özellikle tüy döneminde.

kırık pirincin içinde olgunlaşmamış o ham pirinc parcacıklarını yiyorlardı. bununla hallettim sorunu, sonra tekrar normale döndüler. teşekkürler cevaplar için.

Arkadaşım ekmeği severek yiyiyorlarsa ekmeği biraz ıslatıp ondan sonra pelet yem ve piliç besi yemiyle karıştır. Suyunu biraz elinle sıktıktan sonra genişce bir kabın içine koyup verebilirsin. Hem sevdikleri şeyi yerler hemde besleyici olur. Yavrularda daha çabuk gelişir.

kardeş belki kuşlarında vitamin eksikliği olabilir vitamin vermeyi deneyebilirsin

Geri