YEMLERE DİKKAT

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Selamlar

Arkadaşlar almış olduğumuz buğday,darı ,burçak,fiy,kendir v.s. dikkat edelim.Genelde burçak türü yemlerin içinde bulunan kurtlu yemlere çok dikkat edelim.Bu şekilde verirsek eğer ,yemlerin içindeki kurtları kuşlar eritemiyor ve kuşun yemiş olduğu besinleri tüketiyorlar.Böylelikle kuş halsiz düşüyor ve ölüyor.Buna kendi gözlerimle şahit oldum kurtlu yem veren bi arkadaşımızın halsiz kalmış ve ölmek üzere olan kuşunun içini açıp baktık ve birebir şahit oldum kuşun kursağı kurt doluydu.Almış olduğumuz yemlere ilk önce bakalım üzerlerinde delik varmı diye birde ucuzluk yemleri almayalım.

saygılar

umut coşkun

yem alırken genelde bellı markaları tercıh edersenız boyle sorunlar olmaz.ben genelde hep bellı yemcıden yem alıyorum,ama baska yerden almak zorunda kaldıgım zamanlar bıldıgım markaların yemı olup olmaıdıgına bakıyorum.tanınamamıs bır markaysa veya koyden getırdım v.b seklınde acıklama yapılan yemlere bakmıyorum bıle

Kurtlu yem değilde böcekli yem ilaçsız yemdir hiçbir zararını görmedim.Yanlız yemin nemli ,rutubetli, küflü ,kötü kokulu olmasından korkarım, bildik yemciden yemi alırsanız zaten size kaliteli yem verecektir.

SELAM
UMUT YEM KONUSUNDA BENDE YENİ BAŞLIK ACMADAN BİŞEYLER EKLEMEK İSTİYORUM...
EVET TEMİZ VE KALİTELİ YEMLERLE KUŞLARIMIZI BESLEYELİM..
BİRDE ÖZELLİKLE YAVRU ZAMANI KUŞLARA YAVRUYA DAHA RAHAT YEM AKTARABİLMELERİ İCİN UFAK TANELİ YEMLERDEN VERİP MISIR,BEZELYE,CEKİRDEK VS KACINALIM..
TABİİ Kİ BAZEN KUŞLARIN YAĞLANMASI İCİN MISIR VERİLMESİ GEREKEBİLİR AMA MISIRINDA UFAKLARINDAN SECMEKTE FAYDA VAR.....SAYGILAR

Geri