yemlik calışması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
aslında bunun seffaf olanının resmini bir paylaşım sityesinde görmüştüm kuş pazarında satılıyor denilmişti ama ankarada bulamadım kendi çabalarım ile yaptım seffaf olanını ama bizim kuşlar 2 gün denedim ac kaldılar delikler hariç her taraf ı zorluyorlar yem yemek için kazara biri tutduruyor 10 sanıye gecmeden diger kuşlar saldırıyor yem yerken sıkıntı oldu diye kaldırdım . bende bunu yaptım ama kuşlara 1hafta sonra gidebilecegim. resimdeki sigara paketleri ölçü ler belli olsun bakınca fikir vermesi acısından koydum uzunlukları buyuk olan 1 mt kısa olanda 80 cm civarında ust kapaklar içe oturuyor cıkma düşme vs durumu olmuyacak ayrıca ustlar boyalı dişti ahsab a zarar vermesin diye o parçalar tercih edildi . kullanılam malzeme mdf kapal ve zemin e gelen yerle 20 mm kjalınlık delikli taraflar 5 mm olarak biliyorum.bu arada acele iler yapınca delik capları eşit ama mesafelerde biraz sıkıntı var acemilik den olsa gerek eger randıman alırsam sonraki seferler daha düzenli olur galiba . Türker abi işallah beğenirsin çalışmamı

kuşların hepsi yemliğe kafayı soktuğunda karanlık düşecek ve yemleri nasıl görürler onu merak ederim .en azından üst kapak kısmını ızgara şeklinde yapsaydın yemliğin içi daha aydınlık olurdu ,inşallah kullanışlı olur

Serdar beyin dediği gibi içerisi karanlık olacaktır. Karanlık olmasını engellemek için üst kapağı şeffaf plastik malzemeden yapabilirsin. ayrıca deliklerin ölçüsü küçük gibi geldi. Kuşların oradan yemi görmesi zor olabilir.

Oldukça güzel olmuş, karanlık problemini ise, bu yemliklerde sağ ve sol taraflarından yatay delikler açarak (iki baştan) halledebilirsin. Yeni yapacaklarında ise, üst kapağı üçgen (japon evlerinin çatısı gibi) yapıp, sağ ve sol taraflarını açık bırakırsın, en üst kısma da, mil veya dairesel bir şey montelersen, kuşlar yemliğin üzerine konamamış olurlar. (dairesel dönen bir şey olunca konmaya çalıştılarında tutanamayıp konmaktan vazgeçerler)

Bursa da bu senin yapmış olduğun yemliğin 5-10-25 kglikleri mevcut olduğundan, hazıra kaçıyoruz biz :))

Hafta sonu deneyeceğim bakalım olmaz sa sobaya gider artık yada ust kapağı seffaf yaparım

FeLix_' Alıntı:
Oldukça güzel olmuş, karanlık problemini ise, bu yemliklerde sağ ve sol taraflarından yatay delikler açarak (iki baştan) halledebilirsin. Yeni yapacaklarında ise, üst kapağı üçgen (japon evlerinin çatısı gibi) yapıp, sağ ve sol taraflarını açık bırakırsın, en üst kısma da, mil veya dairesel bir şey montelersen, kuşlar yemliğin üzerine konamamış olurlar. (dairesel dönen bir şey olunca konmaya çalıştılarında tutanamayıp konmaktan vazgeçerler)

Bursa da bu senin yapmış olduğun yemliğin 5-10-25 kglikleri mevcut olduğundan, hazıra kaçıyoruz biz :))

Bursaya gelmek lazım bulsam alacaktım ankarada fiatları hakkında bilginiz varmı veboyutlarıda lazım

ışık konusunda düzenleme

yarin kuşların yanına gitmeden ışık konusunda yeni bir düzenleme yapılmıştır fikir vermesi acısından paylaşılmıştır.

( delik genişliği parmak hesabı ile 3 parmak )

Özgür çok beğendim ..yenilikleri hep severim ..DAHA DA GÜZELLERİ OLMASI DİLEKLERİMLE..

BİZLERLE DE PAYLAŞTIĞIN İÇİN KOCAMAN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM..

GÜZEL KALPLİ ARKADAŞIM .. :slm:

[email protected]' Alıntı:
Özgür çok beğendim ..yenilikleri hep severim ..DAHA DA GÜZELLERİ OLMASI DİLEKLERİMLE..

BİZLERLE DE PAYLAŞTIĞIN İÇİN KOCAMAN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM..

GÜZEL KALPLİ ARKADAŞIM .. :slm:

Saol abi 2 haftadır görmüyorum kuşları işallah yarin öğleden sora gideceğim

ÖZLEM

2 haftadır görmüyorum kuşları işallah yarin öğleden sora gideceğim

OO ÖZLEMİŞSİNDİR .ÇOK İYİ ANLIYORUM HİSLERİNİ ..

BEN ÖZLEMİŞ DE ; ASKERDEN TELLERDEN ATLAYIP KUŞLARIMI GÖRMEĞE , *BURSAYA GELMİŞTİM *

:haha: RAHMETLİ BABAM KAPIYI AÇMIŞTI .HAYIRDIR NASIL GELDİN DEMİŞTİ.NE OLDU.OTURUP KONUŞMUŞTUK .ÖZLÜYORUM BEN BUNLARI DEMİŞTİM. 2 OYNAR ALDIM YANIMA , . BABAM DA ARABASI İLE ASKERİYEYE GÖTÜRMÜŞTÜ .GÜVERCİNLERİMİ DE *RAKI ŞİŞESİ GİBİ GAZETEYE SARIP İÇERİ SOKMUŞTUM .* ÖNCE KÜÇÜK BİR SANDIKTA BESLEDİM ..SONRA 4 METRE KÜMES YAPMIŞTIM.. REFİK BAŞÇVŞ UMUN ÇOK DAYAĞINI YEDİM .TÜM KOMUTANLARIMDAN ALLAH RAZI OLSUN YİNE DE . MÜSAADE ETMİŞLERDİ..
O 2 KUŞ BENİ *ASKERİYEYE BAĞLAMIŞTI * ÇAKMA OYNAR DA DEĞİLLERDİ..AKŞAM 18..00 DE UÇMAĞA BAŞLAYIP .GECE 01-02.00 AY IŞIĞINDA ÇOK KERE İZLEDİĞİM ..MUAZZAM OYNARLARDI ..

O OYNARLAR İÇİN ŞU AN BİR PARMAĞIMI BİLE FEDA EDEBİLİRİM ..

HER ZAMAN SÖYLER ,YAZARIM ..ŞU AN BESLEDİKLERİM OYNAR BİLE DEĞİLDİR..AMA BAŞKA OYNARLARDAN DA DAHA OYNARDIR...

VELHASIL GÜVERCİN AŞKI ,ÖZLEMİ BANA DAĞLARI AŞTIRIR....ASLINDA BENİMKİ * BURSA OYNARI AŞKI *

BURSA OYNARINI * MELEZLEYENLER * İSİMLERİ İLE BELLİ '' BU ADİ , ŞEREFSİZLERİ , ..DEŞİFRE EDECEĞİM ..TEHDİTLERİ SÜRMEKTEDİR..

RAND İÇİN ; HARCADIKLARI UĞRAŞ ELLERİNDE EN KISA ZAMANDA PATLAYACAK..ALLAH'IN İZNİ İLE..

ÖZGÜR SENİN DE KUŞLARINA EN KISA ZAMANDA KAVUŞMAN TEMENNİLERİMLE...

Geri