YENI 3x3m TAHTA KÜMES! ÖNERILERINIZ ! SISTEM+ZEMIN+BACA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
A

Anonymous

Misafir
slm arkadaslar...gecenki konuda da söylemistim...TASINIYORUM ! demir kulübe den tahta gördügünüz kulübeye !
simdi bu tahta kuübenin tek iki kapisi var..ne penceresi nede biseyi...yani hava girmiyo !
Baca falan yapmak istiyorum...!
icini ...zemini en iyi nasil yapilir ? izgara kullanmak istemiyorum ! önerileriniz nedir ? bu kulübe isime yarar mi yaklasik 20 cift damizlik güvercin beslemek istiyorum icinde...yavrulara...ayri kümesler yapacagim....ama zamani var !slmlarimla herkesin fikrine acigim ! yorumlariniziz bekliyorum ! :heyo:

Tahta Kümesim

2h334er.jpg

Kümesin ici

kbocpl.jpg

demir ve tahta kulübem yan yana

3304owo.jpg

slmlarimla !

Öncelikle yeni kümesiniz hayırlı olsun.Her nekadar hava girişi olmuyor desenizde hava bişekilde içeri girer.Ama pis hava çıkışı ve toz yukardan çıkar.Bunedenle sağlıklı bir kümes için baca şart, tabi bacanın da baston şeklinde olması lazım yani kar yağmur vs içeri girmesin.Bunun dışında ısıtıcı olarak infrared ampuller var kırmızı renkte ondan kullanabilirsin.Ayrıca yumurtaya çok faydası oluyor, ben kullandıktan sonra daha fazla ve daha erken yumurtaların çıktığını farkettim.Zemin olarak ben tahta plaka kullanıyorum tel süpürgeylede kolayca temizliyorum.Yeni kümesinizi güle güle kulanırsınız inşallah kuşlar bu yeni yuvalarını daha çok beğeneceklerdir.İyi günler.

abicim saol allah ragzi olsun...evet bacayi yapacagim ! yalniz zemin kafami agritiyo...kulübenin zemini tahtadan zaten ama....musamba dösesem kalin musamba üstüne de su odun parcalarindan döksem...bircok posta güvercini yetisdiren kiside gördüm..kuru tutuyo diyolar mikroplardan paraiztlerden koruyomus ....senelerdir kullaniyolarmis ! slmlar

Öylede olabilir ama taze pislik uzun süre kümeste kalacak.Ben mesela hergün açtığımda 1 dk da kümesi süpürüp pisliği çöpe atıyorum hergün kümesin zemini temiz duruyor yani.Yinede sen bilirsin.Hergün süpüremem diyorsan söylediğin mantıklı.

hmm cevabin icin soal abi....süpürürüm tabi...yalniz ben her pazar günü yani haftada 1 defa komple kümesi temizliyom...yere kirec serpiyom....süpürge ile bir güzel......simdiye kadar ne hastalanma var ne bisey var....!bi bakiyim....ilk önce kum düsündüm zemine ama.... iyi olmaz dediler halbuki yapanlar cok ! slmlarimla

kümese kireç atma arkadaşım.çamaşır suyunu camsil şişesinde sulandır onu sık kümese çamaşır suyunu fazla koyma kokusu keskin olmasın

merhaba. çok güzel bir kümes olacağa benziyor. kıskanmadım desem yalan söylemiş olurum.
sağlıklı kuşlar yetiştirmenizi diliyorum.

kümes hakkındaki fikirlerime gelince, mutlaka hava girişi ve çıkışı olmalı. mümkün mertebe hava girişini zemine yakın yapabilirseniz iyi olur. çıkış olarakta baca düşünmüşsünüz zaten. öndeki camlardan birisini söküp tel ile kapatarakta hava girişini sağlayabilirsiniz.
zemin için neden ızgara düşünmediğinizi merak ettim doğrusu bence en pratik ve sağlıklı çözüm ızgara. illede ızgara kullanmak istemiyorum derseniz kalın ağaç talaşı yada mısır koçanı olabilir nemi alması açısından. yada sadece tahta olarak kalabilir. ben kendi kümesimde ızgara kullanıyorum altınada koli kartonlarından seriyorum kartonlar hem ıslaklığı belirli bir ölçüde emiyor hemde temizlemesi kolay oluyor.
yuvalık tasarımını yaparken mümkün olduğunca geniş tutmanızı tavsiye ederim. yuvalıkları iki tas sığacak kadar geniş yaparsanız yavru büyütürken tekrar yumurtlayabilecekleri bir ortam sağlamış olabilirsiniz. eşleşebilecekleri kadar geniş ve yüksek olursada dölleme esnasında diğer erkeklerin gelip eşleşmeyi bozmasının önüne geçebilirsiniz. yuvalıkların önüne ince çıtalardan sıralayarak ve açık olan yubalık girişlerinede birer kapı tasarlayarak yuvalıklarınızı aynı zamanda ihtiyaç durumunda çifthane olarakta kullanabilir, keyifsiz olan kuşları ayırıp yuvalıkta yem su vererek gözlemleyebilirsiniz. yeme düşen yavrularında azgın erkeklerden dayak yemelerini önleyebilirsiniz.internette değişik kümes tasarımları fotoğrafları mevcut onlarada bakarak ilginç fikirler elde edebilirsiniz.

abicim öncelikle cok cok tesekkür ederim yorumun icin !
evet senin dedigin gibi yapacagim kümesin icini !
yalniz izgara...cok fazla is oluyo...onun icin...tek tek cikar et...falan ...cok is olur...tamam temiz tutuyo ve görünüyo da..ama...ben istemiyom :(

slmlarimla !

Geri