Yeni Ahşap Kümesim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan black_mamba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar uzun zaman önce yapmayı düşündüğüm kümesimi araya başka işlerimin girmesine rağmen en sonunda bitirdim. Umarım beğenirsiniz. Gördüğünüz eksiklikleri belirtirseniz sevinirim.Elimden geldiğince kümes yapımda geçen bütün aşamaların resimlerini koymaya çalıştım. İyi Forumlar

Ekli dosyalar

• 3.webp
    3.webp
    177 KB · Görüntüleme: 2,822
  • 2.webp
    2.webp
    800.1 KB · Görüntüleme: 2,853
  • 1.webp
    1.webp
    882.2 KB · Görüntüleme: 2,752
Resimlere devam.

Ekli dosyalar

• 6.webp
    6.webp
    156.3 KB · Görüntüleme: 2,857
  • 5.webp
    5.webp
    159.2 KB · Görüntüleme: 2,821
  • 4.webp
    4.webp
    173.6 KB · Görüntüleme: 2,725
Resimlere devam.

Ekli dosyalar

• 9.webp
    9.webp
    516.8 KB · Görüntüleme: 2,811
  • 8.webp
    8.webp
    169.5 KB · Görüntüleme: 2,816
  • 7.webp
    7.webp
    130.3 KB · Görüntüleme: 2,810
Resimlere devam.

Ekli dosyalar

• 12.webp
    12.webp
    919.8 KB · Görüntüleme: 2,833
  • 11.webp
    11.webp
    164.2 KB · Görüntüleme: 2,823
  • 10.webp
    10.webp
    178.5 KB · Görüntüleme: 2,757
Resimlere devam.

Ekli dosyalar

• 15.webp
    15.webp
    988.3 KB · Görüntüleme: 2,854
  • 14.webp
    14.webp
    900.8 KB · Görüntüleme: 2,794
  • 13.webp
    13.webp
    742.8 KB · Görüntüleme: 2,779
Resimlere devam.

Ekli dosyalar

• 18.webp
    18.webp
    120.9 KB · Görüntüleme: 2,721
  • 17.webp
    17.webp
    162.7 KB · Görüntüleme: 2,805
  • 16.webp
    16.webp
    823.7 KB · Görüntüleme: 2,829
Umarım beğenirsiniz

Ekli dosyalar

• 20.webp
    20.webp
    163.1 KB · Görüntüleme: 2,800
  • 19.webp
    19.webp
    180 KB · Görüntüleme: 2,815
cok basarılı bir çalısma abi...

Selamlar,

Kümesinizde itinali ve ustaca bir çalışma yapıldığı paylaştığınız resimlerden belli oluyor. Bu titiz çalışmanızdan dolayı güvercinleriniz ve şahsım adına teşekkür ederim. Güvercinlerimizi böyle ortamlarda beslemeye gayret gösteren tüm güvercin dostlarımıza da ayrıca bu vesile ile teşekkürü bir borç bilirim. Yuvalıkların montajı konusunda ufak bir nacizane görüşümü belirtmeden geçemeyeceğim. Tabanda kullandığınız plastik taban altlığını kirlendiğinde çıkarıp yıkamanız gerekeceği için yuvalıklarınızı 10-15 cm. yukarıdan başlayacak şekilde monte ederseniz, ileride temizlik konusunda hem siz sıkıntı çekmezsiniz hemde yuvalık da yumurtada yatan güvercininizi yuvalığı yerinden oynatmayacağınız için rahatsz etmememiş olursunuz. Bunu ikinci kat ve üçüncü kat içinde uygulamanız bu açıdan yararlı olacaktır. Kümesinde güzel günlerde sağlık ve mutlu olarak güvercinlerinizi beslemenizi temenni ederim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Hayırlı olsun abi gerçekten müthiş yapmışsınız.

Kümesiniz sağlam ve evladiyelik olmuş ustalığıda cabası.Gözüme takılan eksiklikler yuvalıkları bu kadar uğraşmanıza rağmen limon kasasından yapmanız büyük eksiklik onu yerine osb kestirip yaptırsaydınız hem sağlam hemde temizlemesi rahat olacaktır.Osb yuvalıkları sabit yapmayın genel bakımlarda yuvalıklar söküp dikkatlice temizlenmeli bir de yuvalıkları aykut beyin dediği gibi ızgaradan 10-15 cm yüksek olursa hem taban temizliğini tam yapmış olursunuz cünkü kümesteki tüy artıkları alttaki bölmelerin arasında birikir.Bir de yuvadan yere atlayan yavruyu büyük kuşlar hem eşlemesin hemde dövmemesi için bu alttaki 10-15 taban ile yuvalık arası yavru kuşların sığınacağı yer olsun.Kümes içinde starafor yanlış kuşlar bu staforu yerler hemde mikroplar ve böcekler bu starafor arasına yerleşir.Kümesinize ahşap görüntüsü vermişsiniz bu güzel ama yalıtımı dışardan yapmanız daha sağlıklı olacaktır, bunun için önereceğim kumlu çatı şiltesi.

çok güzel bir çalışma olmuş.kümesinizin ölçülerini yazarsanız sevinirim.

Görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi sandıkları ızgaralardan 10cm kadar kaldıracağım. Gökay bey dediğiniz gibi osb den yuvaklıkları bende düşünüyorum fakat zaman darlığından dolayı pek vakit bulamıyorum. Vakit bulduğum takdirde elimden geldiğince onlarıda yapmaya çalışacağım. Ümit senin istediğin ölçüleride elimden geldiğince yazmak yerine resim üzerinde gösterdim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 21-2.webp
    21-2.webp
    344.5 KB · Görüntüleme: 1,191
maşallah ellerine sağlık uğraştığına değmiş kümesiniz tbrk ederim sizi paylaşım içinteşekkürler.

elinize sağlık çok güzel bir kümes olmuş yanlız benimde takıldığım folluklar kötü durmuş biraz yani dışardan çok güzel ama içine bakınca böle kötü duruyor

Kümesinizin kabası çok güzel elinize sağlık ama en önemlisi o kümese kuş koymadan o köpüklerin üzerine beyaz ısı yalıtımında kullanılan beyaz örtü yapmanız veya onları çıkarıp atmanız zamanında bnde kullandım kuşlar bi keşfettimi bidaha başını alamıyosuz sonu ölüme kadar gidiyor kuşlarda bu yüzden başı yanmış biri olarak size bunu tavsiye edebilirm sandık mevzusundan arkadaşlar bahsetmiş zaten . ne diyim güle güle kullanın inşallah .

SaygıLarımLa ,

Çok güzel ve ustaca bi çalışma olmuş.Resimlerin de çekilip sıralanışı bile yeni kümes yapacak arkadaşlara yardımcı alacak nitelikte.Çok kuş konulmadığı takdirde sağlıklı şekilde güvercin yetiştirilebilecek bir kümesiniz olmuş.Önemli olan da çok kuş değil az da olsa bakımı yapılabilecek ve tek tek ilgilenebilecek kadar nitelikli güvercin yetiştirmek değil mi zaten.Hayırlı günler.

çok teşekkür ederim ölçüler için bende aşağı yukarı bu ölçülerde bir kümes yapmayı planlıyorum.

Kardeşim yapmış olduğun kümes harika olmuş, ustalığının da belli etmişsin :) Tek sıkındı Mücahid kardeşimizin dediği gibi köpük olmuş.. Benim de canım çok yandı o dertten.. Kuşları dizmeden önce onu kapatmanın bir yolunu bulmanı öneririm.. Onun dışında kasalar çok fazla zarar gibi durmuyo ama OSB yi zaten yapacağını söylemişsin.. Tekrar ellerine sağlık ustam.. Hayırlı ve sağlıklı kuşlar temennisiyle.. ;)

hayatımda gördüğüm en iyi kümeslerden biri çok güzel kuşlar beslenir

Tebrikler çok güzl bir kümes olmuş.
Acaba maliyeti ne kadar tuttu? bende kümesi büyütmeyi düsünüyorum bu şekilde yapabilirim hoşuma gitti acıkcası.

ellerinize sağlık çok güzel olmuş

bukalemun201' Alıntı:
Tebrikler çok güzl bir kümes olmuş.
Acaba maliyeti ne kadar tuttu? bende kümesi büyütmeyi düsünüyorum bu şekilde yapabilirim hoşuma gitti acıkcası.

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

resimlerde görüldüğü gibi kümesin iskelet kısmı daha önceden yapılmış olup elimde bulunmaktaydı. Profil kısımları hariç diğer bütün malzemeleri boyasından vidasına, vidasından çatı malzemesine kadar 300-350 tl civarı tuttu.

Arkadaşım eline koluna sağlık ikinci bir kumes için bende koları sıvadım 1 aydır araştır araştır kafam kazan oldu Bursa İnegöl de moduler kumes yapan yer bile buldum ama senın projen daha cok hoşuma gitti zahmet olmazsa bıraz daha yazılı anlatarak olcu vererek anlatırmısın şimdiden teşekkur

fevkeladenin fevkinde olmuş :D güle güle sağlıklı günlerde besleyiniz

çok güzel olmuş ellerine sağlık ama ben olsam çatının bitarafına cam koyardım gün boyu güneşi alması için güneş kuşlar için çok önemli ama yinede çok güzel bir teres gümesi

Kümes başarılı olmuş.Straforların üstünü kapamanı tavsiye ederim.Yerler çünkü.Ayrıca raflar bu profesyonel çalışma için uymamış.

selamlar.bence çok güzel bir çalışma olmuş tebrikler.bir iki değişiklik de yapılabilirdi .önde iki küçük cam olsa ışık daha güzel olabilirdi.bacadan havalandırma herzaman iyi sonuç verir.biraz daha büyük olabilirdi .kışın dişi ve erkeği ayırmak icab edince sorun olur bu dar kümes.bence boyutları bir bukadar daha olmalıydı.tabii imkan meselesi bunlar.yine de az kuş beslemek kaydıyla güzel bir örnek.teşekkürler.

ben heykel sanatçısıyım.. bu kümesi bir sanat yapıtı kategorisinde eleştirmek gerekir bence. iyi bir zanatkar olduğunuz belli.. elinize sağlık

Geri