yeni aldigim budapestelerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

hakan41

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan can
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Seçiniz
spacer.gif

spacer.gif

bugün itibariyle iki cift budapeste yüksek ucucu aldim budapesteleri cok metettiler ucuslarini sabirsizlikla bekliyorum.

b-667172-budapesteler.jpg

eline sağlık. kuşlar standartlara uygun gibi duruyor. pazardan mı aldınız bunları? çok ürkekler ve zor alışırlar.

ben almanyadan katiliyorum burdan alman birinden aldim. çok ürkekler ve zor alışırlar diye yazmissiniz biraz sorun yasiyacaz herhalde alistirir .bu kuslarin karakteristik özelliklerini pek bilmiyorum.anlatilanlara göre cok yükek ucuyorlarmis.100 ila 150 kus filo halinde ucarken bile gözden kayboluyorlarmis. yüksek ucuculuklarina hayran kaldigim icin bu kuslari beslemek istedim.

almanyadaysanız danzig yada sırp yüksek uçucusuda temin etmeniz kolay olur.süre bakımından budapeştelerden daha iyiler. ama budapeştelerde yavru bakma ve üreme konusunda birhayli iyiler.ürkekler , hızlı ve sert uçuyorlar diğer yüksek uçucu ırklara göre. buda daha hızlı bir metabolizmaları olduğu anlamına gelebilir. alışmalarının zor olduğunu söyledim ,yetişkinler için tabi. fakat imkaansız değil. ama yinede yavru almaya bakın.

Güzel tipp ler.. Sağlıkla uçurmanız dileğiyle esen kalın..

MERHABA HAKAN ABİ
RESİMDEKİ KUŞLARDAN BENDE BESLEDİM....HALADA BESLİYORUM....
KUŞLARIN KANATLARINI CEK AMA EN UZUN TELEK KALSIN Kİ BİRAZ YUKARI ASAGI İNİP CIKSINLAR...
KANAT CEKME TARAFTARI DEGİLİM AMA YANILMIYORSAM KUŞLARIN ALDIGIN KİŞİ SANA YAKIN VEDE ALDIGIN KUŞLAR BUDAPEŞTE YÜKSEK UCUCULARI...
KANATLARI GELİNCE ONLAR ZAMANLA ALIŞIR GİDER GELİRLER...
BENDEKİ YAVRULAR POSTA GİBİ ACILIR DOLAŞIRLARDI...HATTA SATIŞTAN GELEN BİLE OLDU....BOL ŞANS

pigeon9' Alıntı:
MERHABA HAKAN ABİ
RESİMDEKİ KUŞLARDAN BENDE BESLEDİM....HALADA BESLİYORUM....
KUŞLARIN KANATLARINI CEK AMA EN UZUN TELEK KALSIN Kİ BİRAZ YUKARI ASAGI İNİP CIKSINLAR...
KANAT CEKME TARAFTARI DEGİLİM AMA YANILMIYORSAM KUŞLARIN ALDIGIN KİŞİ SANA YAKIN VEDE ALDIGIN KUŞLAR BUDAPEŞTE YÜKSEK UCUCULARI...
KANATLARI GELİNCE ONLAR ZAMANLA ALIŞIR GİDER GELİRLER...
BENDEKİ YAVRULAR POSTA GİBİ ACILIR DOLAŞIRLARDI...HATTA SATIŞTAN GELEN BİLE OLDU....BOL ŞANS

sendeki kuslar kac saat ucuyor. alismasirmasi cok zor diyorsunuz beni korkuttunuz.yumurta almadan salivermiyeyim o zaman

evet bu budapeşteler çok sadık kesinlikle yumurta almadan salmayın ben çok sayıda kaçırdım 1 saaten fazla uçan bende yok ama çok yüksek uçuyorlar birbirlerine çarpçak şekilde uçuyorlar :=)ben 1çift tipe zorunlu olrak 3 tane yavru baktırdım kesinlikle ve kesinlikle çok güzelbakıcılar 3 yavruda eşit seviyede büyüdü beslemenizi tavsiye ederim

hakan41' Alıntı:
spacer.gif

spacer.gif

bugün itibariyle iki cift budapeste yüksek ucucu aldim budapesteleri cok metettiler ucuslarini sabirsizlikla bekliyorum.
Çok güzel kuşlar ama inş.kümesinize alıştırırda uçuş performanslarını keyifle izlersiniz.Zira alışması zor türlerden ....

hakan abi bu kuşları biz genelde dönek kuşlarda klavuz olarak kullanıyoruz.bu kuşları eğer eşleriyle birlikte uçurursan daha fazla havada kalıırlar.yanlız uçtuklarında ise orta havada yani fazla yükselmeden uçarlar.saygılar...

Geri