yeni aldığım güvercin hasta

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kazimsu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

kazimsu

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
69
Tepkime puanı
0
Yaş
31
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
akın
Meslek
fer
İlgi Alanı
yeni aldığım basık tepe miskiyi eşe attım dün kus eşine hiç kur yapmıo sadece yemek yediğinde yanına giderse bir guk guk yapıo bide kuş kendini kabartmış bi vaziyette hapşurur vede çok fazla su çiyor napabilirim :hungur: kusa ne ilça verebilirim bide kuş düzelip yavru verirmi elimden çıkarayımmı :hungur:
 
yardımlarınız için çok teşekkür ederim güvercin hala yassıor ama ölü gibi yarın deiştirecem inş. :)
 
Valla bende kümesi yeni kurmama rağmen pazardan topladığım kuşlardan gelmiş olmalı ama bilmiyorum bende de bir kaç kuş senin dediğin şekilde olup öldü. Ama ben buralardan okuyup anladığım kadarıyla Vitaform'un herşeye deva bir ilaç olduğunu anlayarak aldım ve uyguladım bakalım uyguladığım halde bugün bir kelebeğim daha halsiz bir hale girmişti bilmiyorum neden oluyor anlayamıyorum... ama Vitaform iyi birşey sanırım...saygılar
 
Kardeş o Kuşun Ömrü artık 1 gün Falan o Kuş iç Parazit hastalığına yakalanmış onu diğer kuşlardan uzaklaştır hemen karantinaya al bundan bir ay Önce Aynısını ben Yaşadım Çok su içiyor Çünkü Kuşun ateşi Çok yüksek Şuanda Kurtulursa büyük şans olur derim. Bu hastalık Kuşların Kendi Dışkılarıyla Yemlenmesi ve Bulunduğu ortamın pisliğinden dolayı oluyor Kuşu eline al ve baş aşağı tutup hafiften salla büyük ihtimal kusacaktır kusarsa Kesin ölecek demektir Kusmazsada bikaç gün belki Yaşar Ben bunları atmıyorum Yaşadığım bir deneyim. bir Çok Kuşumun Başına Geldi.
 
Samet kardeşimin koymuş olduğu teshişe aynen katılıyorum,geçmiş zamanlarda bende bu hastalığa bir çok kuşumu kaptırdım.Bu hastalığın en önemli koruyucusu kümesin hijyenik olmasıdır.
Bunun için yapmamız gerekenler,yani bu tür iç parazit hastalıklarına kuşlarımızı yakalatmamak için;
1)kümesimizin alt tabanına muhakkak ızgara teller döşemeliyiz,
2)kuşların dışkılarının yemliklere bulaşmasını önlemek için,her zaman çatılı yemlikleri terih etmeliyiz.
3)kuşlarımızın sularını mümkünse gün aşırı değiştirmeye özen göstermeliyiz.
4)Kümeslerimizin istihap hadlerini aşmadan,ölçüleri doğrultusunda kuşlar barındıralım.
 
slm abilerim iç parazit ilacının istersenin adını weriyim size pazar günü mersinde olan mezata gidejem orda satıyolar toz halinde 2.5 litre suya bir çay kaşıgı atılıo haftada bir gün yetio çok etkili bi yöntem ben kullanıorum ama paketi attım...
 
Samet Bey'e katılıyorum.Bencede hastalıklı kusunu salmadan ayırması ve karantinaya alması gerekiyor.Yoksa diğer kuslarada bulastırabilir.
 
Geri
Üst