yeni aldığım kuşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RoMaN39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

RoMaN39

Üye
www.balkanmuzik.org
Ad Soyad
Oktay Bey
Meslek
Piyanist
İlgi Alanı
Kediler
pazardan yeni aldığım kuşların ana 4 kanat hariç diğerler kanatlarını çektim yani demek istemem yeni aldığım bir kuş 3 - 4 hafta uçmadan çatıda durduğu zaman şimdi kanatları uzadı sayılır ucursam kaçarmı bilgisi olan üstadlarım mesajlarınızı beklıyorum

Bende adana besliyordum fakat 5 çiftte taklacı aldım kanatlarını çektim kanatları geldigi zaman direk uçurmucam önce kendi kendilerine kalkıp inecekler karsı damlara filan konacaklar sonra uçuracak çatı dedigin yer kapalıysa zor alısırlar bıraz zaman ister benimki 5 katlı binanın damı her taraf acık apartmanda yabancı yok biz babannem halam ve kuzenim oturuyor diger 1 katta boş diger halamın oralarda oda almanyada kus beslememe kimse karısmıyor dam çok iyi çatı zor olur.

4 katlı binada besliyom 4 tarafım açık yüksek bina yok 4 tarafı rahat görüyom + çatı katı değil betonarma ev yani çatısız kaldırsam kaçarmı kusura bakmayın belki çok habes sorular size göre ama ben 20 sene önce yani çocukluğumda kuş besledim 1992 de zorunluluktan bıraktım ama şimdi tekrar başladım 1 ay oldu başlayalı 25 30 adet kuş aldım her hafta 7 - 8 adet aldım ilk aldığım kuşların kanatları yavaş yavaş uzamaya başladı hevesimiz kırılmısan attığımızı kaçırmayalım zaten uçurmaya başlamadan 2 kaçak 3- 4 ölü zayat verdik yani 5 - 6 kayıbımız var dahada vermeyelim ilgilenen Arkadaşlara şimdiden teşekkürler

İllakı ölümde olacaktır kaçakta olacaktır sonucta besledigimiz şey hem canlı hemde kuş havaya kalktıgı zaman ne yapacagı belli olmaz.Kanatları geldigi zaman hemen ucurmayın önce kendi kendine kalksın insin karsılara konsun.Daha sonra yavaş yavaş kişkişlersiniz.Kuşları zorlamadan ama hemen dama iniyorsa 5 10 dkk sonra bi daha böle böle etrafı tanır zaten yavaş yavaş ucmaya baslar.

ilgi ve alaka için teşekkürler

Ben teşekkür ederim.Bilgi paylaştıkça güzeldir.Herkesin bilgilenmesi en güzeli.

Geri