Yeni aldığım postalarım ve mardin mavilerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fenomen62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

fenomen62

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Çetinkaya
Meslek
Öğrenci {Ağ işletmenliği}
İlgi Alanı
Kediler
Herkese hayırlı günler.

Değerli abilerim ve kardeşlerim sizlerle yeni aldığım posta çiftim ve mardin mavilerimin fotoğraflarını paylaşmak istedim.
Ben, kuşlarım az olsun ama öz olsun diyenlerdenim. Daha önce mardin taklacısı besliyordum postalar yeni geldi ve posta güvercinleri hakkında pek bilgi sahibi değilim. İyi kötü değerli yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

SAYGILARIMLA...

Ekli dosyalar

• IMG_2759.webp
    IMG_2759.webp
    278.3 KB · Görüntüleme: 1,772
  • IMG_2764.JPG
    IMG_2764.JPG
    337.5 KB · Görüntüleme: 1,741
  • IMG_2766.webp
    IMG_2766.webp
    295.8 KB · Görüntüleme: 1,762
  • IMG_2778.webp
    IMG_2778.webp
    207.3 KB · Görüntüleme: 1,759
  • IMG_2781.webp
    IMG_2781.webp
    208.6 KB · Görüntüleme: 1,738
mardinler güzel ama halsiz gibi gözüküyolar
kırmızılar bana hiç postayı anımsatmıyo

mardinler tüyden çıkamya zorlanıyor gibi , yorgun ve tatsızlar , ortamlarımı gözden geçrin temiz ve besleyici yemle besleyin imkan varsa gün ışığı alsınlar biraz istirahate ihtiyaçları var . selamlar şeref

Mardinlere eyvallah, postalar posta değil, tamamen kırma kuşlar, forumdan posta güvercinleri sayfasına girip bir göz gezdirmenizi öneririm.

Mesut abicim değerli yorumun için teşekkür ederim. Postaların kırık (melez ) olduğunu biliyorum renkleri hoşuma gitti.

Zaten mardinler de postalar da hediye. Bilirsin hediyenin iyisi kötüsü olmaz (:

o zaman sana şöyle bir öneride bulunayım, bu kırma postalar dişili erkekliyseler, taklacıların yumurtladığında yumurtalarını bu postaların altlarına sür, 1-2 hafta sonra taklacıların tekrar yumurtlarlar, yani kuşları bakıcı olarak kullan, daha hızlı yavru alırsın, bir işe yaramış olurlar :))

Mesut abi dediğin yumurta sürme işini yapıcam,, ama önce bir takım kırmızıların yavrusunu alsam sonra yumurta çekerim altlarına kendi yavruları uçurmaya değer mi sence ? hem de kümese alışmış bakıcılarım olur

kuşların güzel hepside ama kırmızılar kırma çok güzel bakıcı olur o kuşlardan

Tabi olabilir ama bakıcı kuşun kendisinden yavru alırsan, sonrasında altına yumurta sürdüğünde çıkan kuşlara bakmama durumları olabiliyor,

örn: Kısa gagalı bir kuşun yumurtasını uzun gagalı bakıcı kuşun altına sürünce, çıkan yavrular kısa gagalı olduğundan bakıcı kuş, kendi yavrusu olmadığını anlayıp bakmayabiliyor, bu yüzden, bakıcı kuşlar genelde kısır kuşlardan seçilir veya, yumurtaları alınır yumurta sürülür.

Geri