Yeni Aldiyim taklaci kuslarim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuYasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

KuscuYasar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yasar Kasim
Meslek
Partymenecer
İlgi Alanı
Kemirgenler
S.a Arkadaslar
Yeni aldigim kuslari sizlere paylasmak istedim dumanli olanlar 4 güvercin yeni olanlar ve ayrica da kuslar hakkinda bilgi verirseniz cok sevinirim bakimi veya yem orani vs.damizlik olarak beslemek istiyorum yerlerinde kalorifer var 24 saat acik bu kis günlerinde yavru verirler mi ? erkek mi disi mi boyun kalinliklarindan haric nerden anlayabilirim ilk defa Dailymotion la yapiyorum umarim video olur olmasa kusura bakmayin artik yardimlariniz icin simdiden tesekürler

ben video göremiyorum ama kalorifer varsa ve ortam sıcaklığı iyi ise bol bol yavruyu rahatlıkla alırsınız..
bakımı cok zor değildir ancak temizlik bu hobide çok önemli bir kuraldır. yuvaları ne kadar temiz olursa o kadar sağlıklı olurlar. kuşları uzun süre yatırıp uçurmazsanız zamanla yağlanıp damızlık olurlar tabi damızlıktan amaç bol ve sağlıklı yavrudur..
erkek olduğunu dişiye kur yaparken anlayabilirsiniz ötüşünden kabarışından rahatlıkla erkek olan ayırt edilebilir..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3_4FdQC7se8[/youtube]

Biraz karisik oldu ama sonunda oldu kusura bakmyin

Arkadaşım taklacıdan kastın nedir onu bilmiyorum ama bizim tabirimizle bu kuşlar oyun kuşu değiller. Oyun kuşunda o kadar paça olmaz. Malatya güvercinlerine benziyorlar gibi.

mardinci18' Alıntı:
Arkadaşım taklacıdan kastın nedir onu bilmiyorum ama bizim tabirimizle bu kuşlar oyun kuşu değiller. Oyun kuşunda o kadar paça olmaz. Malatya güvercinlerine benziyorlar gibi.

Daha yeni basladim ben güvercin beslemeye ama takla aterken görmeseydim taklaci yazmazdim arkadasim havalar biraz isinmaya basladikdan sonra takla atarken de bir video yaparim insallah :dans:

mardinci18' Alıntı:

kardeş neden bu sitede herkes paçalı güvercinler için malatya diyor anlamıyorum. ne yani paçalı taklacı güvercin olmaz mı. oyun yapmaz mı. bende bi tane siverek kuşu var beyaz bol paçalı. görseniz keleş gibi kanat sesi var. her çekiminde en az 10 takla sayıyorum....

siverekli hoca' Alıntı:
mardinci18' Alıntı:

kardeş neden bu sitede herkes paçalı güvercinler için malatya diyor anlamıyorum. ne yani paçalı taklacı güvercin olmaz mı. oyun yapmaz mı. bende bi tane siverek kuşu var beyaz bol paçalı. görseniz keleş gibi kanat sesi var. her çekiminde en az 10 takla sayıyorum....
Bende onu demek istiyorum oh gördüyünüz video da kafesin icinde 2 takla atiyor daha yeni olduklarindan cikarmaya cesaret edemiyorum kacar diye 3 gün oldu daha
Sorum; kac günde alisir bu kus yerine ?

Merhabalar yaşar bey.Kuşları biraz gözlemleyin eş olanlar kendini belli eder zaten.Yeni aldığınız kuşlar gerçekten çok güzel.Sanırım yurtdışında besliyorsunuz.Emin olabilirsiniz ki Türkiye deki birçok güvercin besleyen arkadaşın kümesinden çıkmayacak nitelikte kuşlara benziyorlar.Alıştırma olayına gelince; bence yumurtlamalarını bekleyin kümes ortamınız müsait eğer eşlerse 1 ay içinde yumurtlarlar.Yumurtladıklarında daha kolay alıştırırsınız.Saygılar...

Geri