Yeni an Cıkan güvercinim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uranus18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 819

uranus18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
metin aysoy
Meslek
web buildıng
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar 4 gun önce yumurtadan cakmaklı ve beyazdan bir yavru guvercın cıktı bu güvercinin iyi ucması ıcın neler yapabılrıım ırkı ilede alakalı fakat ama antreman olarak neler yapabılrıım arkadaslar.

Dur bakalım bir büyüsün önce. Şu an bişey yapamassın sadece anne ve babasına iyi bak yeterli

uranus18' Alıntı:
Arkadaslar 4 gun önce yumurtadan cakmaklı ve beyazdan bir yavru guvercın cıktı bu güvercinin iyi ucması ıcın neler yapabılrıım ırkı ilede alakalı fakat ama antreman olarak neler yapabılrıım arkadaslar.
Metin kardeşim öncelikle yavrunun sağlıklı büyümesini sağla. Ne çok şişmanlatacak yemler ver ne de çok zayıf kalacak şekilde besle. fazla yağlı yemler verme çünkü uçuşta seni zorlayabilir. yaklaşık 40-45 gün sonra kanatları iyice güçlenmeye başlar. zaten kanatları güçlendiğinde uçuş için yerde kanatlarını çırpmaya başlar.
yeme iyice düşmüş bu 45-50 günlük yavruyu damızlık kümesinden alıp yavru kümesin varsa oraya alabilirsin. sonrasında ilk işin yavrunun evini öğrenmesini sağla, vaktin oldukça kümesin önüne çıkar, ilerleyen zamanlarda kuşunun nereye konmasını istiyorsan alışmış kuşlarla oraya çıkar alışmasını sağla. ama fazla zorlama yavruyu. Evini de öğrettikten sonra alışmış diğer kuşların varsa onların arasına 1-2 şer yavru katarak uçurabilirsin.
alışmış kuşun yoksa, yavrular evini öğrendikten sonra yavaş yavaş kovalayabilirsin. uçmada zorluk çıkarırlarsa sırığın uçuna poşet bağlayıp uçurtabilirsin. benim yavru uçurmada dikkat ettiğim olay yavrunun ilk uçuşlarında havada fazla tutmuyorum, 3-4 tur 3-5 dakika vs... böyle böyle süreyi arttırıyorum ve her şeyden önemlisi yavrum başka çatıya konmadan hemen çatımın belli bir yerine kuş kaldırarak pırıltı veriyorum ve belli bir yere indirmeye gayret ediyorum. başka çatılara alışırsa yavrular ilerleyen zamanlarda senin için sıkıntı verirler.

ama herşeyden önce dikkat etmemiz gereken olay, genin yanında
ancak sağlıklı kuşlar sağlıklı uçuş sergiler.

Saygılarımla Gökhan

abi ben kuşlarımı büyükken almıştım bi abi var yemlik almış içine yemi koyuyor süreklü kümesde yem duruyor kuşları uçuruncada uçmuyorlar gidip 2tur atıp oturuyorlar başka çatıya 3-4-5 i böyle desem yatık desem deil 14kuş var hiçbiri uçmuyor 1kuş hariç oda baska digerleri mardin hiç uçmuyorlar

Berkin yemlik olayı benimde başıma geldi yemliği kaldır veya yemliğe yem koy sadece verceğin zaman kuşların önüne koy öyle herzaman kuşların önünde durduğu zaman hem hasta olabiliyolar hemde uçurunca o tür sorunlar yaşayabilirsin.

Geri