YENİ ANAYASA'da GÜVERCİN YETİŞTİRİCİLİĞİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zogoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

zogoz

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Oguz SAHİN
Meslek
Ressam&Heykeltraş
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar,bilindiği gibi şu sıralarda hükümetce yeni anayasa çalışmalarının yapıldığı ve bunun toplumdan herkesimin katkılarıyla oluşturulacağı söylenmektedir.Eğer bu söylemler samimiyse ve yeni anayasa oluşturulurken bizimde fikirlerimiz alınacaksa,güvercin yetiştiriciliğinin gelişimi,yetiştirilen ırkların korunması,nadide ırklarımıza gereken önemin verilmesi ve yetiştircilikte karşılaşılan önemli sorunların ele alınması gibi konuların derlenip toplanıp,bir metin altında gerekli komisyonlara,toplanan imzalarımızla sunulmasının güvercin yetiştiriciliğinin gelişimi açısında önemli olacağını düşünüyorum.Birliktelikle böyle bir oluşumu başarabilirsek; hem toplum önündeki bozuk imajımız düzelecek hemde yetiştirdiğimiz eşsiz yerli güvercin ırklamızın gerçek değerini bulması adına önemli bir adım atılmış olacak.

Örnek olarak yaşadığımız sorunların büyüğü olan güvercin hırsızlığı;bana göre çok büyük bir emek ve sevgi suçu olan bu hırsızlığın yasalarada açıkca işlenmesi ve cezasının net olarak belirtilip arttırılmasının fayadasını görebileceğimizi düşünüyorum.Ayrıca çeşitli güvercin ırklarımızın ülke sınırları dışına rahatca çıkarılmamalı,bu durum denetim altına alınmalıdır.

Sizlerinde önereceği farklı konuları somut olarak ortaya koyabilirsek,çok daha sağlıklı bir şekilde güvercin yetiştiriciliğine devam edebiliriz.Tüm yetiştirici arkadaşlar,ustalar her türlü düşüncesini-fikrini belirtmelidir.Şahsen ben yetiştirdiğimiz yerli güvercinlerin; (Kelebek,Dönek,Dolapçı,Makaracı,Taklacı,Adana,Bursa,Demkeş,Çorum vb.) bir Sivas Kangal köpeği gibi,bir Denizli horuzu gibi,daha nice sahip olduğumuz eşsiz değerler gibi milli servetimizin bir parçası olarak görüyorum.Saygılarımla.

Bu konunun '' güvercin merakı hobisi vs neyse adı'' ANAYASA İLE çok bir yakınlığı yok, ANAYASA Bir ülkede temel Hakve Hürrüyetleri Özetleyen , o Ülkenin yönetim şeklini belirten diğer Yasa ve Kanunlara Kılavuzluk niteliğinde bir konunlar manzumesidir .. Hükümetin yada ilgili Devlet birimlerinin bu günlerde konuyla alakalı kurduğu temaslar yaptığı çalıuşmalar , Siviltoplum Örgütleri , Meslek kuruluşları , Akademik Sevide de bilim çevreleri vs gibi konya Duyarlılık gösteren bir şekilde fikir sahibi olan yada bilimsel çalışmalar yapan sıralı teşekül yad kurumlardır .. Kuşculuk cami asının henüz bu ÇAPTA bir Maddi yada Manevii varlığı mevcut değildir .. Çok daha matör bir konumumuzvar .Kaldıki Anayasa da kuş yad akuşcu ile alakalı bir bölüm yada satır dahi olması söz konusu olamaz .. Belirttiğim gibi Anayasa TEMEL KURALLAR MANZUMASİDİR YÖNETİM ŞEKLİNİ VE TEMEL HAK VE HÜRRÜYETLERİ ÖZETLER ..
..

ırk ların korunması gibi durumlara orman bölge müdürlükleri bakıyor diye biliyorum. dogal yasamı koruma onların sorumlulugu altında. yabanı hayvanların neslinin korunması amacıyla avlanmalarını yasakladıkalrı gibi birde para cezası uyguluyorlar yanı guvercınler içinde aynı seyler söz konusu olabilmesi için ırk ayrımı yapılması lazım ama ulkemızde bır ırkın özellikleri kesin bir dille onaylanmamıs durumdadır. hger yetiştirici kendı ırkını kendı istedıgı ozelllıkelrıe göre üretip cogaltıyor. burada anayasa ile tek ilgi ve alakamız hayvan hırsızlıkları gibi olaydır. ve zaten ınsan yaralıyanlara ceza vermıyorlarkı hayvan öldüren ve calanlara ceza versınler.

Evet,güvercin yetiştiriciliği direkt olarak anayasada yer almayacak ama anayasanın değişmesiyle birlikte diğer kanunlarda sabit kalmayacaktır.Hepsi anayasaya bağlı küçülerek giden alt başlıklar halinde değişecek.Bildiğim kadarıyla anayasaya ''Hayvan hakları'' sözcüğü sokulmaya çalışılıyordu,eğer bu sözcük oraya yazıldıysa veya yazılacaksa doğal olarak bu konuyu açmak,tanımlamak gerekecek.Geniş ve karmaşık bir konu.

Fazla karmaşıklaştırmadan,basitçe demek istediğim; bu gelişen süreç içerisinde bizlerin hukuki olarak sözümüzün olup olamayacağı ve yetiştirdiklerimize sahip çıkıp çıkamayacağımız konusudur.Hırsızların cirit atamaması,patlatılan kümes için çağırdığımız polisin suratımıza ''kuş içinmi bizi çağırdın'' der gibi bakmamasıdır.Diğer milletler milli varlıklarına sıkı sıkıya sahip çıkarken bizim bön bön bakıp bakmayacağımız konusudur ve asırlarca güvercin yetiştirdiğimiz halde,bir o kadar daha ''amatör'' kalıp kalmayacağımız konusudur.

İçimizde değerli büyüklerimiz,genç kuşaklar,ustalarımız önemli görevlerde olan yetiştiricilerimizin'de olduğunu düşünüyorum.Sizlerinde önemli görüşleriyle birlikte,yasaların içinde yer bulabiliriz,haklar bakımından tanınmamız mümkün olabilir.Saygılar.

Geri