Yeni Balkon Kümesim hakkında yorumlarınızı bekliyorum lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dörtışık
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İsmail Dörtışık
Meslek
Yönetici
İlgi Alanı
Güvercin beslemek için balkondan başka bir çarem yok. Bu yüzden resimdeki kümesi yaptırıyorum , resimden farklı olarak alt tarafında da temizleme için aynen üstteki gibi çekmecesi olacak ebatları 80 cm X 60 cm X 110 cm olacak. Burada 1 çift Baska cinsi güvercin besleyeceğim sizce uygun olur mu ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 20141120_160234.webp
    20141120_160234.webp
    936.1 KB · Görüntüleme: 2,211
Re: Yeni Balkon Kümesim hakkında yorumlarınızı bekliyorum lü

Canım kardeşim 1 veya 2 çift kuş beslenilebilir yavru oluştuğunda ikinci çiftten fedakarlık etmek gerekebilr yinede tercih senin saygılarımla.

80 X 60 X 110 CM ÇİFTHANE İÇİN UYGUN OLABİLECEK ÖLÇÜLERDİR.
1 ÇİFT İÇİN İDEAL ALAN 1 m3 TÜR . 100 X 100 X 100 cm BOŞ OLMAK KAYDIYLA

kocaelin neresinde oturuosunuzu istiyosanız yardım edebilirimkuşla ilgili olsun yuvayla ilgili abi çağrı sen yardıma gelirim . 1 çıft bakcaksanız yeterlı

[email protected]' Alıntı:
1 ÇİFT İÇİN İDEAL ALAN 1 m3 TÜR . 100 X 100 X 100 cm BOŞ OLMAK KAYDIYLA

abi senin dediğin kadar alanda ben 20 kuş bakıyordum :D 12 posta 2 adana 2 bango 4 tanede avareden gelme selanik kelebek oynar falan vardı :D

Kümes profil veya tahtadan yapılmış bir destek üstüne yerleştirilirse, alt kata da 1 çift konulabilir toplamda 2 çift kuş bakılabilir.

Kümesimin son hali

Üst katta bir ve alt katta bir çift olmak üzere toplamda 4 adet güvercinim var. Alt katta posta kızma yavrularım var ve onları uçuruyorum . İlk saldığımda çok fazla yükselmeden 3-4 tur atıp çatıya konuyorlar. Sonra 1-2 dakika sonra yine kalkıp aynı şekilde 3-4 tur atıyorlar . Ben uçtukları zaman iyice yükselsinler 30-40 dk uçsunlar istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Unutmadan Üst kattaki çiftim yumurtada yatıyor, dişi pal baska , erkek ise mavi kuyruk güllü bango . Farklı cins kuşlar olduğunu eşleşmenin doğru olmadığını farkındayım ancak baskaların erkeği kaçınca dişi yumurtada yatıyordu ve bir ihtimal olur mu diye bulabildiğim ilk kuş o oldu. Ancak tabii ki yumurtaya bakmadılar. Şimdi kendi yumurtalarına yatıyorlar. Bangonun gagası zaten baskaya yakın neredeyse o yüzden nasıl yavrular çıkacak merak ediyorum.

Ekli dosyalar

• WP_20150222_002.webp
    WP_20150222_002.webp
    618.8 KB · Görüntüleme: 1,729
  • WP_20150214_003.webp
    WP_20150214_003.webp
    1,001.8 KB · Görüntüleme: 1,829
  • WP_20150214_004.webp
    WP_20150214_004.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,863

1 ÇİFT İÇİN İDEAL ALAN 1 m3 TÜR . 100 X 100 X 100 cm BOŞ OLMAK KAYDIYLA demiş TÜRKER AGABEYİM :))
Ben kendi fikrimi sunuyorum eger yanlıs görmediysem iki katlı bir kümes , bir cift Budapeste Yüksek Ucucusu almanı tavsiye ederim kolay bakımlı cabuk üreyen kuslardır.. Alt bölmeye yavruları atar üst bölmede ise yavru alırsın ama kalabalık olursa biraz kapasiteyi zorlar..
Budapesteler saglam ucar akıllıdırlar , toplu halde gözüne hos gelir ve bir kac saat üstü ucanlarını denk getirirsen deme keyfine :))
Bir demlik cayın biter bi bakmıssın :))
Kendi fikrimi sundum eger yanlıs düsünüyorsam özür dilerim.

KÜMES DEĞİL İDEAL YUVA

Ekli dosyalar

• 60X100X60.webp
    60X100X60.webp
    81.7 KB · Görüntüleme: 1,876
Re: Kümesimin son hali

Dörtışık' Alıntı:
Üst katta bir ve alt katta bir çift olmak üzere toplamda 4 adet güvercinim var. Alt katta posta kızma yavrularım var ve onları uçuruyorum . İlk saldığımda çok fazla yükselmeden 3-4 tur atıp çatıya konuyorlar. Sonra 1-2 dakika sonra yine kalkıp aynı şekilde 3-4 tur atıyorlar . Ben uçtukları zaman iyice yükselsinler 30-40 dk uçsunlar istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Unutmadan Üst kattaki çiftim yumurtada yatıyor, dişi pal baska , erkek ise mavi kuyruk güllü bango . Farklı cins kuşlar olduğunu eşleşmenin doğru olmadığını farkındayım ancak baskaların erkeği kaçınca dişi yumurtada yatıyordu ve bir ihtimal olur mu diye bulabildiğim ilk kuş o oldu. Ancak tabii ki yumurtaya bakmadılar. Şimdi kendi yumurtalarına yatıyorlar. Bangonun gagası zaten baskaya yakın neredeyse o yüzden nasıl yavrular çıkacak merak ediyorum.

fotolara bakacak olursak bu kümesin boyutu altta 1 çift üstte 1 çift olmak üzere yeterli görünüyor. Zaten kuşlarında keyfi yerinde maşallah..
yavrular çıkıp çoğalmaya başladığında bu keyifleri kaçabilir...

Geri