Yeni baskalarım nasıl?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kuruzsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Kuruzsa

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muhammed Kurum
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Merhaba arkadaşlar,

Yeni baskalarım sizce nasıllar görüşünüzü almak istedim.

Fotoğraflar 10MP dijital kamera ile çekilmiştir. Boyut yüksekliğinden dolayı küçük eklemek zorunda kaldım. Orjinal boyutları resimlerin altına link olarak eklenmiştir.

İyi forumlar.

Ekli dosyalar

• HPIM0133-300x225.webp
    HPIM0133-300x225.webp
    8 KB · Görüntüleme: 2,635
  • HPIM0132-300x225.webp
    HPIM0132-300x225.webp
    9.2 KB · Görüntüleme: 2,594
banada 1 çift lazım kaç tl ye aldınız aceba ?

kuscu63' Alıntı:
banada 1 çift lazım kaç tl ye aldınız aceba ?
Dişi forumdan [tag]ozngvn[/tag]'ye ait erkeği ise pazardan 15 liraya aldım. Fakat baskalar gayet takımını 30-40 tl'ye edinebilirsiniz.

Güle güle besle kardeşim

Bizim derneğe gelen istanbullu Ahmet abi var, mezatta tanesi 5-10 lira arasında topluyor baskaları (bursa da bu kuşlara fındık deniyor ve genelde bakıcılık yaptırılıyor, bu yüzden fiyatları çok düşük) pazar günleri de İstanbul da edirnekapıda tutturabildiğine satıyor.

Muhammed kuşlara gelince de, bunların kafa kesmesi kadar, kanatlarında saz olmaması da önemlidir. Yani dolu kanat olması lazım. El de tuttuğun için kanatları göremiyoruz, Kafalarına göre kuşlar güzel..

FeLix_' Alıntı:
Bizim derneğe gelen istanbullu Ahmet abi var, mezatta tanesi 5-10 lira arasında topluyor baskaları (bursa da bu kuşlara fındık deniyor ve genelde bakıcılık yaptırılıyor, bu yüzden fiyatları çok düşük) pazar günleri de İstanbul da edirnekapıda tutturabildiğine satıyor.

Muhammed kuşlara gelince de, bunların kafa kesmesi kadar, kanatlarında saz olmaması da önemlidir. Yani dolu kanat olması lazım. El de tuttuğun için kanatları göremiyoruz, Kafalarına göre kuşlar güzel..

Postadan sonra bakıcılık yaptırılabilecek en iyi kuş baska sanırım yani postadan sonra bakıcılık için baska tercih ediliyor en azından bizim burada böyle. Baskalar çok sadık kuşlardır hem yuvasına, eşine hemde yavrusuna... Kırmızı dişinin sol 2 sağ 3 sazı olmakta fakat güzel, sadık bir kuşumuzdur. Siyahın sazı bulunmamakta fakat gaga altı sakalı bulunmakta çıkan yavrunun sazsız olacağına inanıyorum. Sakalı olması benim daha çok hoşuma gidiyor diyebilirim. Birde çillilerim var bir takım onlarında sadece dişisinin fotoğrafı var onunda gaga altı sakalı var erkeği sakalsız ve daha açık rengi var ama sadece dişinin fotoğrafı var elimde...

Ekli dosyalar

• thpim0136.webp
    thpim0136.webp
    40.5 KB · Görüntüleme: 1,990
Baska satan varmı ?

Maaşallah kuşlarınız sağlıklı görünüyor bence önemli olan da bu . Baska kuşunun asıl orijinali kanatları sazlı olanıdır, zaten benimde gözüme hoş gelen bu , neden hayvanları farklılaştırmak için bu kadar uğraşıyoruz onu da anlamış değilim. Gökyüzünde uçarken bir bakın kanatları sazlı olan mı daha güzel görünüyor yoksa sazsız kapkara bir güvercin mi? Ben de baska besliyorum ama benim özellikle aradığım kanatları sazlı olanlar. Tüyleri kadar ömürleri olsun inşallah , selamlar.

Geri