yeni başladım kuşlarımı çözemiyorrum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
ilk önce selamlar abiler. abiler 5 gün önce bir çift mısıri aldım . ilk 2 gün kümesim sağlam olmadığından evin içinde ufak bir kulübede baktım. daha sonra kümes yapıp birgün çıkarmadım . 2.gün açtığımda dışarı çıkmadılar ben çıkardım . bir gün sonrada yanlarına bir çift saya aldım ve bana karşı ürkek o erkek mısıri sayaların üzerine yürüyor kasalarından kovalıyor . dün akşam tekrar saldım sayalar kendi kendine yem atınca çıktı ama mısırileri gene ben çıkardım ve çok ürkekler . ne yapmam gerek bu arada dişi saya yumurtlamak üzere kümesleri ayırmalımıyım bir yardım edin.

kardeşim bence sen kuşların üstüne fazla gitme sağlıkları yerindeyse yemini suyunu ver şimdilik fazla sıkma kendilerini güvende hissettikleri zaman çıkarlar senden önceki sahipleri belki kötü davranmıştır,diğer kuşlarıda yuvadan kovalama sebepleri bence ya kümesin dar yada yeni kümes olduğu için yer sahiplenme kavgasına tutuşmuşlardır.sen folluklarını yanyana değilde biraz uzağa yerleştir yerin müsaitse.

sabırlı006' Alıntı:
kardeşim bence sen kuşların üstüne fazla gitme sağlıkları yerindeyse yemini suyunu ver şimdilik fazla sıkma kendilerini güvende hissettikleri zaman çıkarlar senden önceki sahipleri belki kötü davranmıştır,diğer kuşlarıda yuvadan kovalama sebepleri bence ya kümesin dar yada yeni kümes olduğu için yer sahiplenme kavgasına tutuşmuşlardır.sen folluklarını yanyana değilde biraz uzağa yerleştir yerin müsaitse.

yem ve su yemekte sorun yok dediğin banada mantıklı geldi .dünden beri takip yer kavgasıda bitmiş gibi duruyor. yerim müsait sayılır 4 kuş için geniş bir kümesim var. mısıriler sayaların üstündeki kasada kalıyor problem olmuycak gibi duruyor ama saya bugün yarın yumurtlar genede ayırıyım mı dersin ?

Sayaların yumurtladığında yuvalarını çoktan sahiplenmiş olacaklar. Yani diğer kuşlardan hiç bir zarar gelmez , bir iki kere yer kavgası yaparlar daha sonra sayalar yuvalarının kendilerine ait olduğunu kanıtlayınca bir daha diğer kuşlar oraya giremezler yumurtalar içinde bir sorun olmaz. Ama Gökhan abinin de dediği gibi yuvaları birbirinden uzak tut ki kuşlar birbirini rahatsız etmesin..

sağolun abiler yerleri değiştirmeyi deniycem.

Geri