Yeni Başladım Tecrübem War Bi Kaç Sorum Olacak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mutlu11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

mutlu11

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mutlu Özkurt
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamunaleyküm abiler kardeşler.. Ben Rizede Güvercin Bakacagım Daha Önce Hiç Güvercin Bakmadım Ama Arkadaşlarım Sayesinde Baya Bi Tecrübem Var Çogu Şeyleri Bİliyorum İndirme Felan Filan.. Asıl Soruma Geçiyorum Rizede Çok Atmaca Oldugundan Hangi Kuş Türüne Bakacagıma Karar Veremedim.Birde Kuşun Kolay inmesini Yuwaya Sadık Olmasını İstiyorum ... Lütfen Yardım Edin . (:

kelebekler,taklacılar atmacaya kolay yem olur, bence posta,baska,bango,yerli hünkari gibi düz uçan kuşlar olmalı. Birde atmacanın kuşu kapması sadece kuşun ırkıyla ilgili değildir. Kuşun damarı,uçuş yeteneği gibi özelliklerde önemlidir. Uzun süre uçmamış kuş hantal olur,atmayaca kolay hedef olur. Bence yavru kızması genç ve dinamik kuşlardan seçin ve iyi bir eğitim verin. Her zaman zaiyatlar olacaktır ama en aza inmiş olur.

kesinlikle posta.. atmaca bir dalar iki dalar üçüncüye cesaret bile edemez. (rezil olmak onu da rencide ediyo...)

Ben Bide Kuşların Kolay İNmesini İstiyorum Vede Ürkek olmamasını İstiyorum.. Bu Nasıl Olur ?

abicim sen 1 çift posta al yoz olmayanlarından ama düzgün bi çift posta bul al onu sonra bi çift te istanbul bango al bu kuslar hem hırcın hem yuvaya sadıktır böyle yaparsan sorun yasayacıgını zannetmiyorum

kuşun kolay inmesi vereceğin eğitimle alakalı.Ben yavrudan alıştırdığım kuşları istedeğim hiçbir yere konmadan uçurabiliyorum, istediğim zamanda indiriyorum. Bunu zamnala sizde yapabilrisiniz. Ama posta bakacaksanız öyle kolay inmesini beklemeyin. Postalar yaradılış itirabariyle çok uçarlar,helede sadece postalardan oluşan grup olursa indirmek sorun olabilir. Bence dediğim ırklardan karışık uçurun.Uçarlarken biraz aç olsunlarki yem atınca indirmek kolay olsun. Birde uçanların içinde eşli kuşların erkekleri olsun,dişileride yerde olsun.Böylece o erkekler istediğiniz zaman inerler ve diğerlerinide indirirler. Kuş sayısı ne kadar fazla olursa ürkeklikleri o kadar azalır. Birde kuşların korkacağı kedi vb tehlikelerden uzak olmaları gerek.

abi ben ben bursada oturuyom trabzonluyum abi atmacanın alamayacağı kuş yok posta derler ama o da rizede zevk vermez abi karadenizde taklacıdan başka kuş beslenmez bence taklacı bak ortama ayak uydur

bursa besle çok seri we sert uçar atmaca kolay kolay alamaz

ABİ BEN 1. SINIFTAN BERİ KUŞ BESLİYORUM HER TÜRLÜ KUŞ GEÇTİ ELİMDEN ANCAK Bİ KUŞ TÜRÜYLE TANIŞTIM Kİ, BÖYLE Bİ ZEVK DAHA OLAMAZ BEN O ZEVKİ POSTADA ALDIM VE HERKEZİN DE POSTA BESLEMESİNİ CANİ GÖNÜLDEN İSTERİM HER KANAT UÇUR HER KANAT KALKACAK Bİ KUŞ GEERÇEKTEN BÖYLE Bİ ZEVK YOK BİDE ABİ KARIŞMADA KIRILMA GELİP GELMEME DERDİ YOK ÇOK SÜPER Bİ TÜR BEN 20 TANE BESLİYORUM VE BİLEREK ÇOĞALTMIYORUM KUŞU ÇÜNKÜ BANA GÖRE ÇOK KUŞ OLDUKÇA KIYMETİ DE AZALIYO. AZ VE ÖZ OLUCAK VE HEPSİDE SEÇMECE VE YAVRUDAN OLUCAK KUŞLARIN ,BİLMİYORUM BEN ÖYLE YAPIYORUM DENEDİM GÖRDÜM VE HERKEZEDE TAVSİYE EDERİM HELEKİ NİZİPLİ VE YA GAZİANTAEPLİ İSE MUTLAKA POSTA BESLESİN ÇÜNKÜ BU BÖLGEDE KARIŞMA MEVSİMİ OLUYOR VE ÇOĞU ARKADAŞIMIN KUSU KIURILIYOR BENİM DAHAPOSTA BESLEDİ BESLİYELİ HİÇ KUŞUM KIRILMADI VE DAHA HİÇ Bİ KERE DAMA CIKIPTA KUŞA DERİ vb BİŞEY SALLAMADIM BEN MEMNUNUM VE HERKEZE İSTEYEREK TAVSİYE EDERİM(HERKEZE TAEŞEKKÜRLER)

S.A arkadaşım bak biri kelebek bak demiş altındakide bakma demiş ben de her cins kus var 1.kusun tecrubeli olcak 2.kesinlikle daha once atmada dalmış kuşlarınla ucurcan yawru kuşlarını ve 3.sü kelebek normalde hareketli bir hayvan benimde 3 kusumu aldı atmaca ama ucarken kelebegin peşine takılan kuşların hic birine erişemiyor...

adana güvercinide besleyebilirsin ama iyisinden atmacayı gördüğün an bi kuş salla aşşağıdan 2 sny içinde yerdeler

bnce düz uçuculardan seç en güzeli kelebek ve ya taklacı oynadığı zmn sapıtır ve kolay hedef olur

Adana ırkı kolay kolay atmacaya yem olmaz benim kuşlar atmacayı görüdügü an aşşagı iniyor çok seriler fakat atmacanın alamıcagı kusta yok bunuda unutma karnı açsa dama kadar iniyor.

2nk7595.jpg

Abi mısıri besleyebilirsin evin çok sadık sana bi alıştımı omuzundan ayrılmaz(yavrular)yüksek ve alçak uçar kuşun kalitesine göre pırıltı verdiğinde hemen dalar aşağı iner.Resimdeki benim kuşum yerdeyken çağıyırorum hemen omuzuma atlıyor yem istiyor.

Babacan Kuşunun sen istediğin zaman inmesini istiyorsan adana yerlisi besleyeceksin önce kuşları uçuruyorsun sonra indireceğin zaman damdan bi kuşu ürküt 2 kanat çırpsın kuşlar onu gördümü hemen dama iner :heyo:

bn donek bakmalısn vede sadık olucak dıyosan yavruluktan sen yetıstırıcen bıde kus secerken doru secım yapman lazım urkek olmaması lazım sadık olucaksa. kolay gelısn basarılar gob50 serkan

Besliceksen baska bende 23 tane baska war köyde çok atmaca kerkenez war baskalar düz uçtuğundan bir şey yapmaz alman selanik kula kelebek besle bence ..... :)

Geri