YENİ BAŞLADIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşlarısewiyorum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Barkın KÜÇÜKSÜRÜCÜ
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
İlgi Alanı
Seçiniz
Arkadaşlar yeni başladım kuşculuğa ve bu siteyi buldum zamanımın çoğunu okuyarak geçiriyorum.Kafama takılan bazı sorular var.
1.SORUM
Follukları ve yuvanın boyutuna karar verdim.Şimdi dişi veya erkek kuş yumurtaya yattığında ben yemi yemlikte veriyorum nasıl yem yiyecekler kalsalar yumurta soğur nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz ve ne yapmamı tavsiye edersiniz değerli yetiştiriciler.
2.SORUM
Güvercinleri bir yerden getirteceğim yuvaya sokmadan temizlemek istiyorum böceklerden filan nasıl bir ilaç ve yöntem tavsiye edersiniz.
3.SORUM
Güvercinler günlük kaç gr yeme ihtiyaç duyarlar ona göre hesaplıyımcam.Bir yerde 30 diye okumuştum doğru mu?(kuşlarımın cinsi MİSKİ TAKLA ATIYOLAR)

sitemize hoş geldin barkın kardesim iyi paylasımlar

yumurtalı kuşlar yeme kalktıklarında kendilerini doyuruncaya kadar yemezler yumurtalarını düşünürler hemen tekrar gider nöbetlese yatarlar

ilaçlama ise kusların etkilenmemesi için kuslara dokunmayan ilaçlar var bu şekil bilgileri sitemizde aratarak bulabilirsiniz

güvercinler doymak bilmezler verdikce yerler ama senin elinde olan bir sey aç bırakmayacak sekilde tam doyurma ki egitimde kolay olsun daha baska kardeslerimizde görüşleriyle yardımcı olacaklardır

tekrar hosgeldiniz

SAYGILAR

aramıza hoşgeldin. 1.cevap;Yemliği dolu olarak kümeste bırakıyorsanız karınları acıktığında kendileri sırayla yerler. Çünkü eşler yumurtaya sırayla yatar. Ama yemliğe akşamdan akşama yem koyuyorsanız yine problem olmaz çünkü yumurtada yatan hızla yemini yiyerek yumurtaya yatmaya geri döner. 5-10 dakika yumurtadan kalkmakla bir zarar gelmez. 2.cevap; doğru düşünüyorsunuz, kümese yeni kuş getirdiğinizde mutlaka ilaçlayın ve 2-3 gün karantinaya alın. Biyotoks isimli ilacı bulabilirseniz çok etkilidir. Boş bir cam sil şişesini suyla doldurup çok az bu ilaçtan katın. Rengi rakı gibi olacaktır. Sonra kuşların yüzü hariç her yerine sıkın. Özellikle kanat altları ve kuyruğa sıkın. cevap 3; kuşların önünde sürekli yem bulunmayacaksa şöyle ayarlayabilirsiniz. Özellike yavrusu olan kuşlar daha fazla yem yerler. Yem yedikten sonra yavrularını doyururlar sonrada kendileri için yerler. Bu tür kuşlara bence doyana kadar yem verin. Mümkünse sabah-akşam olmak üzere 2 defa yemleyin. Çünkü günler uzun ve havalar sıcak olduğundan yavruların yeme ve suya ihtiyaçları var. Sadece uçurduğunuz kuşlar varsa onları akşamdan akşamada yemleyebilirsiniz. Dediğiniz gibi yem ihtiyacı kuşun özelliklerine göre 30-50 gr arası değişebilir.

Öncelikle aramıza hoşgeldin ..Umarım Dilediğince zevk alırsın Kuşculuktan..Soruların İse

1-Kümesinde bulundur yemliğini yumurtada yatan kus yem yerken diğer eşi yatar yatmasa bile 5-10 dakka üstünden kalksalar birşey olması hatta iyi olur yumurtanın çok sıcak olması iyi olmaz..Arada havalanması lazım..

2-Kuşları Temizlersen İyi olur ama Önericek İlaç bilmiyorum..

3-Bir Gün önlerine ölçekle Baya bi yem koy misal 250 gram Ama kuslarını iyice aç bıraktıktan sonra koy bunu ,,Koyduktan sonra ne kadar yerseler diğer gunlerde o kadar verebilirsin..Saygılarımla

Yem konusunda her kuşa ağırlığının onda biri kadar yem verilir ve yavru yoksa günde 1 kez akşam üzeri tavsiye edilir. genel olarak kuşlar da 350-500 gr ağaırlığında değişir yani bir kuşa 40 gr yem idealdir. bende şuan yumurtada yatan 2 taklacı var, dolu bir avuç yem günlük yetiyor. fazla atınca yemiyorlarlar. ayrıca bir kapta toprak var arada toprak ve taş da atıştırıyorlar.

Ozaman 8 kuşum var 400 gr yeterli olur.Bu yemin 371 sabah geri kalanını akşan-m vericem bir sorun olur mu?

kuşlarısewiyorum' Alıntı:
Ozaman 8 kuşum var 400 gr yeterli olur.Bu yemin 371 sabah geri kalanını akşan-m vericem bir sorun olur mu?
abi bence bu kadar gram hesabına girme.zaten zamanla göz kararı belli oluyor ne kadar yedikleri.doyan kuş başka işle uğraşmaya baslıyor deli gibi yem yemiyor.grama falan gerek yok bence.dediğim gibi yaparsan sorunun olmaz.ayrıca başka bir başlık altında kuluçkadaki kuş uçuruulur mu demişsin.onu da cevaplayayım bildigim kadarıyla.ben uçurdum kuş kayboldu.anlamışsındr umarım ne demek istedgimi.yani dışarda her türlü tehlike var kedi atmaca rüzgar vs.bunlar kuşun ölmesine kaybolmasına needen olabilecek şeyler.yavrular yeme düşene kadar uçurmazsan iyi olur

kuşlarısewiyorum' Alıntı:
yok usta günlük 400 gram sekiz kuşa fazla bukadar yemi ançak 8 tavuk yer
tek avucunla dolu dolu 2 sabah 2 akşam at yeter
saygılar

GÜZEL BİR HOBİ AMA BUNUN ICIN HIC BIR ZAMAN ISINI GUCUNU ENGELLEME SANA TAVSIYEM

GÜVERCN BESLEMEK GERCERTEN BUYUK BIR ZEVKTIR GOK YUZUNDE UCAN O BIR CIFT KANADIN VERDIGI HAZ PARAYLA OLCULMEZ...

Geri