yeni başlayacağım yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arapali24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

arapali24

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali ulutaş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Öncelikle Selamum Aleykum
Ben güvercin beslemeye yeni başlicam...2 hafta sonra kümesimi yapcam insallah 120 yükseklik 100 enine 70 derinlik....fakat balkonda beslicem, balkonun resmini yorumlariniz icin en yakin zamanda eklicem. Benim öncelikle bikaç sorum olacak...
1. 2-3 irk guvercin beslemeyi dusunuyorum...bu kuslar farkli irk olacağı için(farkli irk konusunda arastirma yaptim fakat cevabimi bulamadim) birbirleriyle es olma ihtimalleri var bunu nasil engelleyebilirim...acaba ortadan kumesi telle mi bolsem yada farkli irk esleri ayirmak icin bir yol varmi ?
2.havalandırma hakkında da araştırma yaptım fakat anlayamadım...yani bu havalandırma nasıl olmalı? biri tabandan biri de tavandan iki sigara paketi buyukluğunde delik açsam bu havalandırma sayılır mı ?
3. Bazı kümeslerde gördüm kapilar tel olarak yapılmıs kıs aylarinda soguk olmaz mı? Yada sade tahtadan yapsam yazın cok sicak olmaz mı koku yapar herhalde ?
4. Kümesin içine ampül koymayı düşünüyorum ısı ve aydinlatma icin ama kumes balkonda ampule elektrik nasıl gidecek çünkü balkonda priz de yok ?

Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler.

arapali24' Alıntı:
Öncelikle Selamum Aleykum
Ben güvercin beslemeye yeni başlicam...2 hafta sonra kümesimi yapcam insallah 120 yükseklik 100 enine 70 derinlik....fakat balkonda beslicem, balkonun resmini yorumlariniz icin en yakin zamanda eklicem. Benim öncelikle bikaç sorum olacak...
1. 2-3 irk guvercin beslemeyi dusunuyorum...bu kuslar farkli irk olacağı için(farkli irk konusunda arastirma yaptim fakat cevabimi bulamadim) birbirleriyle es olma ihtimalleri var bunu nasil engelleyebilirim...acaba ortadan kumesi telle mi bolsem yada farkli irk esleri ayirmak icin bir yol varmi ?
2.havalandırma hakkında da araştırma yaptım fakat anlayamadım...yani bu havalandırma nasıl olmalı? biri tabandan biri de tavandan iki sigara paketi buyukluğunde delik açsam bu havalandırma sayılır mı ?
3. Bazı kümeslerde gördüm kapilar tel olarak yapılmıs kıs aylarinda soguk olmaz mı? Yada sade tahtadan yapsam yazın cok sicak olmaz mı koku yapar herhalde ?
4. Kümesin içine ampül koymayı düşünüyorum ısı ve aydinlatma icin ama kumes balkonda ampule elektrik nasıl gidecek çünkü balkonda priz de yok ?
100x100x100 cm de 1 çift güvercin beslenir.
1)farklı ırkları bir arada beslemek her zaman risktir.
2)kümesin konumu devamlı güneş görmesi ,kuzey rüzgarına maruz kalması ...olumsuz hava şartları önemli...
havalandırma delikleri ,penceresi karşılıklı olursa * cereyan *yapar ..
3)güvercin kakası tavuklar gibi kokmaz öncelikle bilmeni isterim..tabana gazete serip ..taban ızgarası olması faydalıdır..tel olmasını öneririm. kışın naylon ile bir miktar örtülebilir..
4)kümese aydınlatmayı önermiyoruz fakat mecbur kaldığımız zaman kullanmaktayız..yem,su ,kontrol için eve geç geldi isek ihtiyaçlarını karşılayıp -kapatmaktayız..uykuya ihtiyaçları zaruri olmasından..uyku dengeleri bozulduğu zaman vücut dirençleri azalmakta...
uzatma kablosu , seyyar kablo ..ince 220 volt kablolar tak-çıkar düğ ile elektrik nakledilebilir..
önce kümes,yemlik,suluk ...sağlıklı seçilmiş 1 çift güvercin yeter kanaatindeyim..
BANA YETİYOR..

UNUTMAYALIM ; NEREDE ÇOKLUK ORADA BOKLUK....

Sağol Türker abi...bende telli kapi yapmaya karar verdim dediğin gibi naylonla kapatırım bide mahaledeki inşaattan strafor mu siyorlar gri köpük aldım kümesin etrafına yapıştırmayı düşünüyorum

Balkonun açık alan durumuna göre güvercinleri uçuracak isen sade ucucu ırklar olan bango, mısıri, baska veya posta gibi ırklar tercih edebilirsin. Balkonda pek yağmura maruz kalmayacak bir yerde ise yerden bi 10-20cm kümesi yukarıda tutabiliriz. Yeri görürsek eğer kümes için bir kaç yapıcı fikir paylaşılacaktır. Türker abinin değindiği bilgiler mutlaka dikkat edilmeli. Havalandırma için kapıyı telden yapıp, tavana baca koyabilirsin. Soğuk olduğunu düşünürsen Türker abinin dediği gibi naylonla örtersin. Benim görüşüm kümesi bölme işine girdiğinde yaşam alanını daraltmış oluyorsun ve bir çok arkadaşımızın makalelerde belirttiği üzere havalandırmaya gerekli özeni göstermemiş oluruz. Benim kendi görüşüm 1 çiftle başlaman. Bu kuşlar zaten gerekli şartlar altında üreyeceklerdir. Bunuda göz önünde bulundur. Balkondan sonra daha iyi bir gözlem yapılacaktır.

Çok teşekkürler...yarın da balkonun resmini eklicem

arapali24' Alıntı:
Sağol Türker abi...bende telli kapi yapmaya karar verdim dediğin gibi naylonla kapatırım bide mahaledeki inşaattan strafor mu siyorlar gri köpük aldım kümesin etrafına yapıştırmayı düşünüyorum
STRAFOR YEMESİNLER ÖLÜYORLAR DİKKAT EDELİM.. :evet: :slm:

Yalnız kümesin içine degil dişina diye düsündüm ?

arapali24' Alıntı:
Yalnız kümesin içine degil dişina diye düsündüm ?

Sonuçta dışarı çıktıklarında bir şekilde yerler. Strafor üstüne kontraplak veya ona benzer bişey ile kaplarsan daha sağlıklı olur.

İYİ TASARLANMIŞ KÜMES SAĞLIKLI OLMALARINI SAĞLAYACAKTIR

kivancy' Alıntı:
Balkonun açık alan durumuna göre güvercinleri uçuracak isen sade ucucu ırklar olan bango, mısıri, baska veya posta gibi ırklar tercih edebilirsin. Balkonda pek yağmura maruz kalmayacak bir yerde ise yerden bi 10-20cm kümesi yukarıda tutabiliriz. Yeri görürsek eğer kümes için bir kaç yapıcı fikir paylaşılacaktır. Türker abinin değindiği bilgiler mutlaka dikkat edilmeli. Havalandırma için kapıyı telden yapıp, tavana baca koyabilirsin. Soğuk olduğunu düşünürsen Türker abinin dediği gibi naylonla örtersin. Benim görüşüm kümesi bölme işine girdiğinde yaşam alanını daraltmış oluyorsun ve bir çok arkadaşımızın makalelerde belirttiği üzere havalandırmaya gerekli özeni göstermemiş oluruz. Benim kendi görüşüm 1 çiftle başlaman. Bu kuşlar zaten gerekli şartlar altında üreyeceklerdir. Bunuda göz önünde bulundur. Balkondan sonra daha iyi bir gözlem yapılacaktır.
:evet: :bravo:

Anladım...artık ya kontraplak la yapcam uada ustune naylon sererim

Balkonun iç kısmı

Ekli dosyalar

• 20131007_112431_1382135121656_1.webp
    20131007_112431_1382135121656_1.webp
    118.9 KB · Görüntüleme: 461
arapali24' Alıntı:
Anladım...artık ya kontraplak la yapcam uada ustune naylon sererim

Kişisel tercih olarak muşamba da kullanabilirsin naylon yerine. Kış şartlarının balkona nufus edişine göre yalıtım için strateji geliştirirsin. Muşamba veya naylondan sonra strafor olayına girmen bence gerekmeyebilir . Balkonun içi müsait. Yerden kümesi 15-20 cm kaldırmayı unutma.

Evet strafor kullanmicam herhalde muşamba daha mantıklı dedigin gibi balkondaki o masada da kalkcak
Kumesin altinada tugla koysam yeteri kadar yüksekde olurmu acaba ?

Balkonun altindaki otopark

Ekli dosyalar

• 20131007_112454_1382136190999_2.webp
    20131007_112454_1382136190999_2.webp
    114.2 KB · Görüntüleme: 464
Otopark ( aslinda daha genis fakat parca parca cektim cunku hepsi ekrana sigmadi )

Ekli dosyalar

• 20131007_112440_1382135024401_1.webp
    20131007_112440_1382135024401_1.webp
    36.9 KB · Görüntüleme: 464
Balkondan gökün görünüşü

Ekli dosyalar

• 20131007_112457_1382136190047_1.webp
    20131007_112457_1382136190047_1.webp
    86.8 KB · Görüntüleme: 439
Balkon onündeki alan ( bu genislik yeter insallah )

Ekli dosyalar

• 20131007_112447_1382136151413_1.webp
    20131007_112447_1382136151413_1.webp
    94.3 KB · Görüntüleme: 451
  • 20131007_112452_1382136191878_3.webp
    20131007_112452_1382136191878_3.webp
    107.5 KB · Görüntüleme: 433
ALİ ; O BALKON MAKARACI İÇİN AĞLIYOR ! :hhh: :tamam: :haha: :slm: :evet: :heyo:

ali İkametgah: İstanbul-I (Avrupa) yazıyor sen mecidiyeköy civarında biryerdemi oturuyosun oralara çok benziyor ?

kralsiz' Alıntı:
ali İkametgah: İstanbul-I (Avrupa) yazıyor sen mecidiyeköy civarında biryerdemi oturuyosun oralara çok benziyor ?

Yok zeytunburnunda oturuyorum

[email protected]' Alıntı:

Olur diyorsun yani Türker abi :))

arapali24' Alıntı:

Olur diyorsun yani Türker abi :))

bursa oynarı daha da iyi oluuur :haha: :slm: :slm:

Abi peki bursayı uçururken baska veya bango tarzı bir kuş beslemem gerekir mi ?

Evet kardesim sendemi erzincanlısın ?

bursa oynarı akıllı kuştur . YANINDA ÇOBANA İHTİYAÇ YOKTUR...çoban koyun lar için ... :haha: ver pırıltıyı :haha:

Eyvallah Türker abi...abi peki bu butun guvercinler icin mi gecerli taklaciya da mi gerekmez ?

Geri