Yeni başlayanlara bazı bilgiler

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayalet beyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
13 Haz 2012
Mesajlar
237
Tepkime puanı
1
Yaş
48
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selım komur
Meslek
kamu
Şehir
İstanbul-II (Anadolu)
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar öncelikle s.aleyküm bu bilgileri haddimi aşmadan kendimce doğru olan şeyleri size bilgi olarak yazmak istedim sebebi sitede gördüğüm kadarıyla sürekli yeni başlayan arkadaşların bakım ve hastalık soruları çıkmakta
öncelikle şunu söylemek isterim güvercin bakımında yuvanın büyük önemi vardır yuva mümkünse ağaç, tahta vb. malzemelerde yapılmalı, eğer korunaklı değil hırsızlık yaşarım derseniz en kötü ihtimalle dışını korunaklı yaptığınız yuvanın içini tahta benzeri şeyle kaplayın. yuvada rütübet olmasın yuvanın kapısını kıble yönünde yapın güney tarafına baksın yeriniz buna müsaitse mümkün olduğunca güneye bakan bir yuvanız olsun. yuvanın kapısının hemen yanında bir pencere havalandırma için ve birde tavan bölümünde içerdeki kötü koku ve tüyleri çekmesi için 100 lük pimaş büyüklüğünde bir baca sisteminiz olsun yuvadan en az 1 metre daha uzun bir baca olsun yuvanız güneş gören güneye bakan ve havalandırması sağlıklı bu özelliklerde olursa bilinki hastalık çok fazla yaşamassınız. kuşlardaki göz burun akıntıları hep bu eksikliklerden olmaktadır. yuvanızı en geç 1 haftada bir temizlemeye çalışın, fakat yuva temizliği sonrası dezenfekte edin dezenfekte ilaçları veya çamaşır suyu ile fıs fıs yardımı ile içeriye sıkın ve iyice havalandırın. eğer dezenfekte yapmadan bir temizlik yaparsanız hastalık hortlar ve yaptığınız< temizlik işe yaramaz. suluklarınızı haftada bir çamasır suyu ile yıkayın ve duruladıktan sonra kuruması için boş vaziyette kurumaya bırakın her su değişiminde suluğu boşaltın yarım saat en az suluk boş bir vaziyette kurumaya bırakın. suluklar pilastik olduğundan yosunlaşma olmakta buda ağız yolu bakterilerine neden olmakta, bu şekilde kurutursanız suluğu yosunlaşmaya engel olursunuz. kuşlarınızda kanat biti yada sinek bulundurmayın uygun ilaçlarla uygun ve dikkatli şekilde kuşları ilaçlayınki bu kan emicilerden kurtulun hastalık olmasın kuşlarınızda, kuşlara açık tuttuğunuz sürece yem sürekli vermeyin çok aşırı kursağı tıka basa olacak yem vermeyin. bu bir kuşun sağlıklı kalmasında en önemli etkenlerdendir. kuşlara mineral taşları yerine bahçelerden temiz toprak alın, yuvaya yakın bölüme toprak dağılmayacak şekilde koyun bulursanız içine az ceviz büyüklüğünde kaya tuzu kırıp parçalayın ıslatıp karıştırın kurudumu kuşların vazgeçilmez minerali olur. inşallah bu bilgiler işinize yarar ve kuş bakımınız sağlıklı bir hale gelir şunu unutmayın yuvanız hava aldığı kadar sağlıklı olur herkese saygılar.
 
Selim usta, çok yerinde ve güzel bir paylaşım olmuş, emeğine sağlık.

Ek olarak da; kuşlardan da insanlara bazı bakteristik hastalıklarında bulaşabileceğini unutmayınız, temizlik esnasında kişisel koruyucu malzemeler kullanınız. (Maske, eldiven)
 
S.a

Selim abi , eline , yüreğine ve emeğine sağlık.Güzel bir paylaşım olmuş.
Kuş beslerken hastalıklara karşı önlemin bizim elimizde olduğunu güzelce açıklamışsınız.Nelere dikkat edilmesi gerektiği tek tek açık ve net ortada.Bu hususlara dikkat ettiğimiz taktirde kuşlarımızı büyük ölçüde hastalıklara karşı korumuş oluruz.

SAYGILARIMLA...
 
saolun arkadaşlar inş. arkadaşlara yararlı bilgi olur suluk kurutma işi çok önemlidir uygulayın özellikle
 
Merhaba Selim bey,
oldukça önemli ve faydalı bilgiler, paylaşım için çok teşekkürler...
 
Mrhb devir hanim tsekkurler
 
SELİM İN PAYLAŞIMI ÇOK GÜZEL . :evet:
 
Çok güzel bi paylaşım olmuş selim abi eline koluna sağlık :evet:
 
Ellerine sağlık Selim abi okuyanlar için güzel bilgilendirme ama hazırcılar için bişey diyemem :)
 
malesef dönüp dolaşıp aynı şeyleri soruyor yeni arkadaşlar aslında başlarken yanlış başlayınca malesef tedavide sonuç vermiyor sürekli hastalık bu nedenle başlarken doğru başlamak lazım saygılar
 
:evet: bir de eklememiz lazım; kümes dezenfekte edilirken kuşlar kümesin dışına ayrı bir yere alınmalı ve dezenfekte işleminden en az 20-30 dk sonra kümese konulmalı.
 
gerçekten güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.
 
yaşıtlarıma söylüyorum beslediğiniz kuşlara yakın arkadaşlarınız dışında kimseye göstermeyin sonra kulaktan kulağa yayılır bi gece gereksiz insanlar damlarlar çatıya :))
 
slmm. bende birtane dişi arap yavru vardi ucurdum ve sükürdü 40 tane baş yapiyor her turda geliyor ve 7 yada 6
kat gidiyor. ama her taraftan geliyor onu nasil eğiytiriz tek biyere baş yapmasi icin tşkler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst