Yeni Başlıyorum (tecrübelilerden yardım istiyorum)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İbrahim09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

İbrahim09

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İBRAHİM KARAMANLIOĞLU
Meslek
ÖĞRETMEN
İlgi Alanı
Seçiniz
Merhaba abiler, amcalar. Ben daha liseye gidiyorum ve bir gun gozum sizin siteye takıldı ve 1 ay boyunca hep sizin siteyi gezdim. Güvercin beslemeye ben de karar verdim ama cok fazla sorum var bunları yanıtlayacak ustalardan yardım beklıyorum.

Mesela ben kümesi apartmanın üstüne terasa yaptırmayı dusunıyorum ama apartmanın üstü kapalı bu üstünün kapalı olması bir sorun yaratır mı? Bizim burda cok karga var kargalar güvercinlerimi rahatsız ederler mi? Kuşları aldıgımda ilk 2 hafta kümese alısıtırıncaya kadar onları arada sırada kanatlarını bantlayıp gezdirmek isterken kümesin kapısını acdıgımda aniden kacabilirler mi?
Güvercinimin kümesi nasıl olmalı , bana ne kadar zamanda alışırlar? Güvercinleri yetistirecegim apartmanımızın üstü kapalı oldugundan güvercinlerimi bi tehlikeye karsı nasıl koruyabilirm yada onları yuvalarına nasıl geri sokabilirim?

Bunlara cevap veren ustalara tesekur ediorum, hasan abiye de sordum söyledi saolsun

Selamlar.Sorunlarınızın birçoğu forumun gerekli bölümlerinde defalarca tartışılmış.Forum içinde arama yaparsanız sorularınıza yanıt alabilirsiniz.Saygılar...

mb arkadasım hayırlı olsun kararın umarım çabuk bıkmazsın
1... kuşları çatı arasın da bakıcaksın anladığım kadarı ile hazır yerdir kümes yapma ile uraşmazsın.çatıyı tel ile böl istediğin kadar bir kısmını folluklarını yap.önce iyi bir küms yap sonra kuş al.çatında pencere veya kapak varsa girip çıkacaakları orayı kumesin içine al kuşlar arada girip çıkarlar ama terasın varsa oraya inip çıkabilecekleri gibi yap.

selam aslında sen kumesin konumuna dikkat cekme nerede olsa kusu alıstırmayı rahat ettirmeyi bildikten sonra sorun olmaz kagalara gelince alıskın kuslar için ok iii kusların umasını saglar ama yeni alışan gidebilirde sen kusların kanadını bantla eger sabırsızım dersen bandı sokerim dersen kanatlarını aralıklı olarak cekk o zaman garanti alışır ama postaysa sansss..kargaları uzaklastır alıstırırken sonra gewlsinler ama sen yabancı kus yaklayamasssın...ayrıca kusları alıstırıken...alıstı deyip te ustune gitme kusun yani sıkıstırma ve günde cok kez salma kuslarıı
ve kuslaarı ne cok ac bırak nede tokkkk..zaten ilerde belirlenecek serni nasıl kuscu oldugun ona gore sistem kurarsın mesela damızlık bakacam dersen sabah aksam yem vereceksin düzenli olarak egerki alıstıracam ve kus yakalayacam dersen gunde bi kere aksam verirsin hem yabancı geldiginde kuslara az bi yem atıp yabancı kusu tava getirip asagıya indirirsin :))))

Geri