Yeni başlıyorum yardım lütfen...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Apotiger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Apotiger

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ApoTgr
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle kolay gelsin şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar ben Mardinliyim çocukluğumdan beri her zaman görürdüm mardinde güvercin besleyenleri hep dikkatimi çekmiştir.
Pek bilgim yok ırklarından anlamam ama çok hevesliyim özellikle Taklacı seviyorum. 8 senedir mersinde oturuyorum ve 4 katlı bir apartmanın 4. Katında oturuyorum ve çatı bize ait ve çatı 150 metre kare genişliğinde oturduğumuz semt biraz merkezi (MERSIN/POZCU)da oturuyoruz hatta karşı komşu da çatı da besliyor beyaz ve arap. Söylemek istediğim şu fazla acemi sayılmam ve çok araştırdım beslemiş kadar oldum :) taklacı uygun olur mu? Kaç çift almalı? Yavru mu almalı? Eve kümese ne zaman alışır? Ne zaman uçurmalı? Kümes ve güvercin fiyatları pahalı mı? Şimdiden çok teşekkür ederim site çok faydalı gerçekten yöneticilere de teşekkürler. SAYGILAR...mese ne zaman alışır? Ne zaman uçurmalı? Kümes ve güvercin fiyatları pahalı mı? Şimdiden çok teşekkür ederim site çok faydalı gerçekten yöneticilere de teşekkürler. SAYGILAR...

Apotiger' Alıntı:
Öncelikle kolay gelsin şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar ben Mardinliyim çocukluğumdan beri her zaman görürdüm mardinde güvercin besleyenleri hep dikkatimi çekmiştir.
Pek bilgim yok ırklarından anlamam ama çok hevesliyim özellikle Taklacı seviyorum. 8 senedir mersinde oturuyorum ve 4 katlı bir apartmanın 4. Katında oturuyorum ve çatı bize ait ve çatı 150 metre kare genişliğinde oturduğumuz semt biraz merkezi (MERSIN/POZCU)da oturuyoruz hatta karşı komşu da çatı da besliyor beyaz ve arap. Söylemek istediğim şu fazla acemi sayılmam ve çok araştırdım beslemiş kadar oldum :) taklacı uygun olur mu? Kaç çift almalı? Yavru mu almalı? Eve kümese ne zaman alışır? Ne zaman uçurmalı? Kümes ve güvercin fiyatları pahalı mı? Şimdiden çok teşekkür ederim site çok faydalı gerçekten yöneticilere de teşekkürler. SAYGILAR...mese ne zaman alışır? Ne zaman uçurmalı? Kümes ve güvercin fiyatları pahalı mı? Şimdiden çok teşekkür ederim site çok faydalı gerçekten yöneticilere de teşekkürler. SAYGILAR...
öncelikle hoşgeldniz aramıza.sorularınızı bildgm kadarıyla cevaplamak isterm.taklacı alacaksanız yavru almanıza gerek yok o daha çok bango türleri ve postalarda yapılması gereken birşey.10 15 gün kanatlarını bantlı tuttuktan sonra önce erkegi salarsınız daha sonra da dişiyi.eğer aldıgınız yer çok yakın degilse gideceklerini sanmıyorum.kaç çift konusuna gelince bence 1 ya da 2 çiftle başlayın.hep kullanılan bir laf vardır.çoktan çok olmaz diye.yani ne kadar az kuşunz varsa o kadar iyi üretim yaparsınız.fiyatlar konusu çok karışık o mevzuyu açmayalım bence :).şimdi size burda çiftini 30 a alırsın diyeende olur 50 diyen de 500 diyen de.bu sizin ne kadar kaliteli kuş besleyeceğinize göre karar vermeniz gereken bir konudr.heleki taklacı bir performans kuşu oldugu için kesinlikle belirli bir fiyatı yoktur.diger ırklarda aşağı yukarı bellidir safkan kuş fiyatları.ama adam akıllı bir çift damızlık kuş için çok para isterler ayrıca mezattan da bulamazsınız böyle kuşları.(tabi istisnalar hariç).saygılarımla

Çok teşekkürler ve kaliteli olması çok önemli tabii çünkü uçuşunu takla atışını yani güvercini havada izlemeyi çok seviyorum zaten burda bir kaç tane video izledim ve gerçekten çok güzel taklacı kuşlara sahip olan arkadaşlar var maşallah bende sağlam bir,iki çift ile başlamak isterim tabii ki. Mersinde kaliteli taklacı oyun kuşu bulunur mu bilmiyorum. Önerdiğin taklacı güzel kuş var mı peki?

-Kuşu en güzel izleyerek alırsın, yani tereddütün olmaz; uçarmı uçmaz mı, oynar mı oynamaz mı diye.
-İlk kez besleyeceksen bence çok kaliteli araşına girme , çünkü ne kadar bilgi bilsende pratikte kuşları beliyerek bi acemiliğini atarsın.
-bence 2 çift al , her zaman uçan, kaçan, uzaklaşan, yani tehlike arzeden kuşu çekecek yerde kuşun olmalı.
-Bir hafta kanatları bantlı gezsinler , yayılsınlar, daha sonra eşi olan erkeğin kanadını açarsın, 3-5 günde serbest bu şekil dolaşır, sonra ufaktan kaldırmaya başlarsın.
-İlk alışma zamanları önemlidir , etrafdaki kuşçuların uçurmadığı zamanlarda kuşları kaldır, yoksa başka kümeslerde gözü kalır kuşun.

Şimdiden Kolay gelsin, aramıza hoşgeldin (:

Teşekkür ederim çok sağolun o zaman dediğiniz gibi olur önce küçükten başlayalım ve burda etrafta besleyen yok sadece karşı komşu çatıda besliyor burda apartmanlar 4 kat. Komşuyla aramızda 15-20 metrelik bir mesafe var umarım bir sorun olmaz :)

yavru olarak aldın mı hem büyür hem de kümesine alışmış olurr ve de hiç kaçmazz

arkadaşım bilmiyorum söylediler mi ama çatı da bakıom dedin çatı dedigin teras tarzımı yoqsa bildigimiz kapalı çatımı eger kapalı catıysa kapı gibi delik açıp salcaksan hic ugraşma derim eger terassa teras için biçilmiş kaftan derim mardin bol şanslar...

Geri