Yeni başlıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gölge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

gölge

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nuri ÇAM
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bugün bir çift adana aldım bu cins hakkında aradığım bilgileri genel anlamda sitede buldum ama aklıma bişey takıldı, bu cinsleri genelde dolapta beslediklerini öğrendim ben bu cinsler için ayrı bir kümes yapıyorum normal bir kümes dolap tarzı kümes değil yani diğer kuşlarımla karma yapmıycam , normal kümes adanaların performansını yada yaşama şartlarını etkilermi...

Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim... Teşekkürler...

slmlar,ben tarsusta oturuyorum,bu çevrede genelde adana cinsi kuş besliyorlar,arkadaşlarımda ve gördüğüm diğer kümeslerde kuşları kümesin içine bir dolap koymuşlar veya yapmışlar onun içinde beslliyorlar,kuşlar sürekli kapalı yerdeler,sadece uçuracakları veya yem verecekleri zaman çıkartıyorlar,bu ırkın böyle yetiştirildiğini söylüyorlar,yine merak ettiğin bir konu olursa sorar öğreniriz...

Sağolasın Mustafa abi verdiğin bilgiler için...

kuş dolaptan yani karanlıktan aydınlığa çıktığı zaman daha iyi yükseliyor ve dolapta kuşun enerjisi birikiyor çünkü içerde fazla hareket yapamıyor bu yüzden de performansı biraz daha artıyor ama dolap kuşunu mutlaka hergün uçurman lazım çünkü bu seferde hamlar.

adanaların dolaba kapatılması uçma hırsı artsın diyedir

Selamlar,

Adana güvercinlerinin uçuş performaslarını artırmak için yapılan bu uygulama, genel olarak uçurma amaçlı beslenen güvercinlerimiz içinde uygulanabilirliği olup, olmadığını tartışmaya acabileceğimiz bir tez olarak ele almanın gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Adana güvercinlerinin uçuş performaslarını artırmak için yapılan bu uygulama, genel olarak uçurma amaçlı beslenen güvercinlerimiz içinde uygulanabilirliği olup, olmadığını tartışmaya acabileceğimiz bir tez olarak ele almanın gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Merhaba Aykut Abi,

Bence güzel bir konuya temas etmişsin. Bu konuda nacizane deneyimlerimi paylaşmak isterim. Ben malesef :p adana sever bir kümes ortağımla yaklaşık 5-6 sene kümesime onun kuşlarını da dahil ettiğimden adanalarına da bakıcılık yapmıştım. Dolabını da kümesin içine koyduk... Sırf adana da değil balonlular, demkeşler...daha neler neler... Kuş çöplüğüne döndü o zamanlar kümes... Bu arkadaş kuşlarıyla işi dolayısıyla ilgilenemediği için de ben bakıyordum (Sadece yemini, suyunu veriyordum; Performansları için pek uğraşmadım.) Sonra gel zaman git zaman yüksek uçucu hayranı da olduğum için aklıma aynı soru geldi. Kendi taklacılarımın o dönem ki bahar yavrularından birkaçını dolap disipliniyle yetiştirirsem yüksek uçuculuk performanslarında nasıl bir değişiklik olacağını görmek istedim. 4 tane göze ayrı ayrı seçtiğim yavruları 1,5 aylıkken konulup hergün sabah dolaptan çıkarılıp aç uçuruldu. Kümese indiklerinde yemlenip dolaba kapatıldı. Akşam(fırsat bulamadığım günler de oldu tabi) tekrar uçurulup tekrar dolaba kapatıldı. Böyle bir disiplinle, yaklaşık 1-2 ay gibi kısa bir süre de, kuşlar sanki kimlik değiştirdi. Yine taklacıların gösterdiği her özelliği gösteriyorlardı ama uçum konusunda zamanlarının çoğunu dürbünle izlenebilecek yükseklikte geçiriyorlardı. Alçalırlarsa bile oyun özelliklerinden olsa gerek tekrar tekrar yükseldiler. Tahmin edeceğiniz gibi hiçbirinin yaşına değmesini göremedik çünkü alıcı kuşlar çok yüksekte aldılar kuşları. Bu sistemi çok sevdiğim yüksek uçucu kuşlar olan budapeştelerin bekar salmasında uygulamayı düşünüyorum. Bunlar alıcı kuşlar karşısında da dikkatli olduklarından, yüksek ve çok uzun süre uçan kuşları izleme isteğimi de böyle çözmek istiyorum. Siz kelebek besliyordunuz aynı sonuçları alırmısınız bilemem ama denemekte fayda var.

Selamlar Uğur bey,

Bu konuda yaşadıklarını bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Bizim sayalar zaten yüksek uçucu kuşlardır, onların sadece performaslarını atırmak adına böyle bir uygulama yapılabilir mi? bunu denemek gerek diye düşünüyorum. Yada baska, bango gibi güvercinlerde nasıl bir etki yapar uygulayarak sonuçlarını gözlemlemek gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda yaşanmışlıkları olan site üyelerininde fikir alış verişinde bulunmalarını rica ederim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kuşlar dolapta olduğu için dışarı çıkma uçma gibi istekleri artıyor yani özgürlük istiyorlar ve bu nedenlede çok uçup yükseliyorlar aynı zamanda dolapta fazla hareket edemedikleri için efor sarf etmiyorlar buda bir etken

saygılar

herkese teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak emin olun, şu anda kuşlarımın altında yumurtası var bu dolap işini yeni yavrulardan itibaren uygulamayı düşünüyorum gerçekten çok teşekkürler gösterdiğiniz ilgi için...

rica ederiz bu site niye var arkadaşlarımızın sıkıntı yaşadığı yerlerde yardımcı olabilmemiz için var ve ben bundan çok büyük keyif alıyorum

saygılar

Geri