Yeni baştan başlıyorum öneri ve tavsiyelere ihtiyacım var.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aydin Cagdas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aydın Çağdaş
Meslek
Kuşçu
İlgi Alanı
Herkese merhaba ismim Aydın 22 yaşındayım. Bundan 10 yıl kadar önce güvercinlerim vardı. Evin balkonunda besliyordum, baya da iyi anlıyordum güvercinlerden sonra balkona sansar girdi diye ailem benden habersiz kuşlarımı vermişti, tabi küçüktük o zamanlar. :) Gel gelelim şimdi tekrar güvercin beslemek istiyorum ama dilekolay aradan tam 10 sene geçmiş ve ben güvercinlerle alakalı hiç birşey hatırlamıyorum. Nasıl beslenir, nasıl bakılır, ne yapılır tamamen unutmuşum. Bu arada yeni bir eve taşındım ev 2 katlı üst katta büyük bir teras var, terasın yanında tamamen bizim eve ait olan, depo olarak kullandığımız bir bölme var(aşağıda resimlerini paylaşacağım) o bölmede güvercinleri beslemek istiyorum... Orası tam anlamıyla bir kümes gibi, önünde kapısı var terasa açılıyor, bölme yaklaşık bir oda büyüklüğünde, en yüksek yeri 1.5m, en alçak yeri yarım metreye kadar düşüyor, zemini beton, içerisinde bir insan rahatlıkla hareket edebiliyor... Ev güvercin beslemeye çok ideal diye düşünüyorum ama havalandırma deliği açabileceğim bir yer yok maalesef. Bu konuda alternatif çözümler bulmayı umuyorum. Onun dışında her türlü yardıma, tavsiyeye, öneriye açığım... Bu arada herkesin bayramını kutlar, saygılarımı sunarım.

http://a1108.hizliresim.com/11/8/31/11612.jpg
http://b1108.hizliresim.com/11/8/31/11641.jpg
http://a1108.hizliresim.com/11/8/31/11637.jpg

Re: Yeni baştan başlıyorum öneri ve tavsiyelere ihtiyacım va

fotoğraflara baktım yeriniz bence gayet uygun.yalnız tek bir problem var.giriş aşırı dar bence.ben olsam hepsinden önce o girişi bir buçuk fayans yükseltirim.yani yükselebileceği yere kadar.eni de büyütseniz hiç fena olmaz.onun dışında güvercinlerinizi arada bir nefeslenmeleri için dışarı çıkarırsanız gayet güzel beleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Şimdiki dubleks dairelerin projeleri bu şekilde, teras payı az bırakılıyor, eğimdeki depolar kuş beslemek için ilk başta uygun görünsede, öncelikle havalandırma şart, tavana baca ,kapıyıda tel örgü yapmanızı tavsiye ederim.Yükseklik az olduğu için kumes temizliğide zahmetli olacaktır.

Brtysl; öncelikle yorum için teşekkür ederim. girişin dar olması ne gibi sorun olabilir ki? onu anlamadım maalesef orayı
yükseltme şansım da yok zaten en yüksek seviyede sanırım 75cm'e 75 cm ebatlarında orası.
ve ben kilolu biri olmama ragmen rahatlıkla geçebiliyorum içinden.tekrar teşekkürler...

Gökay; öncelikle yorum için teşekkür ederim. evet simdiki daireler bu sekilde maalesef daha fazla yükseltme şansım yok
ama dediğim gibi 1.5 metre yükseklikten başlar o depo yarım metreye kadarfilan düşer ortalamada 1m yüksekliktedir ama temizlik açısından
pek sorun teşkil edeceğini sanmıyorum çünkü ben oraya defalarca girip temizlik yaptım benim açımdan sorun yok eğilerek rahatlıkla hareket edebiliyorum orda
tabi ama güvercinler açısından sorun var diyorsanız yani ne bileyim hayvanlar orada rahat etmez diyorsanız o zaman başka.
sanırım benim en büyük sorunum havalandırma sorunu olacak. çünkü oraya hiç bir şekilde delik, baca vs. açma şansım yok maalesef.
ama kapıyı düzenli aralıklarla açıp havalandırabilirim. mesela yağmur kar yagarken açamam da kapıyı, yada evde değilken açık tutamam ama onun dışında
sürekli açık bırakabilirim eğer bu şekilde olur derseniz. yani ben bilmiyorum sizin bilgilerinize güveniyorum tabi. teşekkürler.

Benim balkon kümeside sizin gibi aydın bey, kuş sayısı on taneyi geçmezse belki sorun yaşamazsın, bunu deneyerek anlarız, havalandırma derken kuşlarınız havasızlıktan ölmez , çatının altında bir şekilde hava tenefüsü vardır fakat, havalandırma yeterli olmadımı yerdeki kuşun dışkısı kümesteki havayı zehirler, kuşlarda nefes problemi, göz hastalıkları başgösterir.Bu hastalıklar eskiye göre cok moda.Kapıya en azından menfez yapabilirsiniz, tabi kiracıysanız sorun olur.

kuş sayısı fazla istemiyorum ki zaten bir iki çift kuş yeter bana en azından ilk etapta. :) bu arada ben kuşların havasızlıktan ölmesinden korkuyordum ama bu konuda rahatladım. dediğiniz gibi mutlaka hava giren yer vardır çatı aralarında kablo boşluklarında filan...

'' havalandırma yeterli olmadımı yerdeki kuşun dışkısı kümesteki havayı zehirler, kuşlarda nefes problemi, göz hastalıkları başgösterir.Bu hastalıklar eskiye göre cok moda ''

bunu ilk defa duydum. kiracı değilim bu arada o kapıya sineklik tel çeksem yeterli olur mu peki hocam?

Sineklik olur fakat sağlam bişey olsun kedi falan girmesin.

peki teşekkür ederim. hem sineklik hemde demir tel koyarım. onun dısında kuş beslemek için ideal diyorsunuz. yazın cok sıcak olacak ama ondua straforla çözerim. onun dısında aklıma takılan bi iki soru daha var. biz kucukken mahallemizde kuscu abi vardı, bir kumeste kusları diger kumeste tavukları vardı, bende kuslardan ayrı bolmeye tavuk ordek filan koymak istiyorum bu mumkun mu? birde simdi kuş aşısı diye birşey çıkmış eskiden aşı filan yoktu sanırım bizim zamanımızda ama simdi aşı yapmak gerekiyormuş bu dogru mu? ben veteriner degilim ki nasıl aşı yapabilirim kuşa ? bunlar aklıma cok takılıyor acıkcası

Geri