YENİ CIKAN YAVRULARIN GÖBEK BAGI KISMI ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
selamlar yeni cıkan yavrularda alt kısımda organlarını içeriye topladıgı göbek bagı kısmının içe ters olarak dönmesinden dolayı olusan urumsu sert tabaka bu tabakadan dolayı hayvanın devamlı ishalimsi akıntısı oluyor. bununla bu gün 3. karşılaşmam ilkinde nasıl bir şey oldugunu anlamamıştım 2ncisinde ne oldugunu anladıgımda yavruyu kesmek zorunda kaldım şimdiyse böyle bir rahatsızlık oldugunu biliyorum ve yine bir yavrumda var bunun nedeninin ne oldugunu bilen ve tedavisinin nasılyapıldıgını bilen varsa yazarsa sevinirim ben daha yeni tanıdım bu hastalıgı ve nedenini tedavisini bilmiyorum bilenlerin cevaplarını bekliyorum.

aynı şey benim bir çift kuşumun yavrusunda hep oluyor ve 1-2 saate kadar kuruyor orası normal bir hal alıyor sarımsı birşey değil mi birde benimkilerin ucundan kan damlıyo ama düzeliyo

nusretgskr355' Alıntı:
aynı şey benim bir çift kuşumun yavrusunda hep oluyor ve 1-2 saate kadar kuruyor orası normal bir hal alıyor sarımsı birşey değil mi birde benimkilerin ucundan kan damlıyo ama düzeliyo

evet sarımsı ama bu kurumuyor aksine dahada büyüyor ve hayvanda ishal gibi dışkı sorunu yapıyor ve bu yüzden kesmek zorunda kalıyorum.

bide bu hayvan yeni yumurtadan cıktıgında değil 3 veya 4 gün geçtiğinde bile anlaşılmıyor ama hayvan 7 günü geçtiğinde sert urumsu sarı bir tabaka bagın içe dogru oldugu yerde büyüyor ve bagın tamamen kurumasını önlüyor.

çok garip bir şey fotoğraf koyma imkanınız var mı ??

nusretgskr355' Alıntı:
çok garip bir şey fotoğraf koyma imkanınız var mı ??

şuan yok eğer bir daha başıma gelirse ceker koyarım.

selamun aleykum kenan kadeşim göbek intihapı olağan birsey hastalıkdeğil yalnız yavru çıktıktan 2 gün sonra göbek kısmını batikonla temizleyıp pansuman yaparsan daha saglıklı yavru büyütürsün ben göbek bağı kuruduktan sonra dibinde kalan kurumuş nesneyi sivilce sıkargibi sıkıp çıkarıyorum sanada tavsiye ederim yalnız cıkan yavruların mumkün oldugu kadar altının temiz olursa buna gerek kalmaz saygılar m,saim akyol

baya zaman gecmıs ama yavruların göbek bağı duzeldımı pekı abi

Geri