gepsalma
Üye
- Ad Soyad
- hasan bahadır
- Meslek
- hemsir
- İlgi Alanı
- Kediler
eskıden berı kuş besledım öyle ahım şahım tekten kuşlarım olmadı o ayrı bır yetenektır.Meslegımınde verdıgı bılgılerle kusların saglıklı olması konusunda arastırdım denedım kendımce dogal bıtkıler ve karısımların güvercınlerdekı etkısı gözlemledım.(ALINTI DEGILDIR SADECE BANA AİTTİR )
Kuslara hep ılac vs verıyoruz ıyılestırıyoruz fakat bunların yan etkılerını dusunmuyoruz. O yuzden herseyın ıyısı dogal yasam dogal beslenmek ve dogal tedavıdır..Öncelıkle yem turu bırcok besını arastırdım ;
1- ölüden baska herkesı ıyılestırır denılen Çörek otu ıle baslıyalım
Bu bıtkı ınsana yararı dokunuyorsa hayvanada vardır bır yararı dedım bır bucuk ay kullandım.Kuslarda ishal olanların ishalini kestı ve normale dondu
2-ciciği olan kusların öncekılerınden daha kalıplı ve reflexleri vs. daha iyi hale geldıler halk tabırı ıle cın gıbıler
3-Kusların iştahı arttı ,yumurtlayan kuslar ardından tekrar yumurtladılar
4- kusların yem yeme alıskınlıkları ve sındırımı hızlandı
bunlarda yola cıkarak su kanıya vardım.Çörek otu guvercınlerde
1-iştah artırıyor,dolasımı kolaylastırıyor
2-yavrusu olan guvercıne bakan anne ve babanın daha saglıklı yavrular verdıgını(yanı vıtamın deposu oldugunu)
3-Guvercınde hormonal duzenlıgı saglıyarak yumurtlama duzenın hızlandıgını
4-mıdedekı parazıtlerı oldurdugunu anladım...
Ayrıca suanda benım tavvsıye ettıgım abılerımden bırısı kısır sandıgı kusunun yumurta olusturdugunu farketmıs benı arayarak soyledı ...
Bır ıkıncı olarak kekık yagını ve nane suyunu karıstırıp denedım sadece 2 kusta ama...Bırı kuruma hastalıgına gırmıs kus dıgerı solunum enfeksıyonu olan ve agzında ıltıhab olan kusta..Kuruma hastalıgı olan kusta etkısı pek olmadı fakat solunumda sıkıtılı olan kusun nefesı acıldı0 ıltıhap oranı yuzde 70 azaldı..Burdan vardıgım kanıyla
1- Kekık yagı ve nane suyunun solunum yolu ıltıhabına ıyı geldıgını ögrendım.Suan bunun uygulamasını bırkac kusta yapıp gorecegım
Kuslara hep ılac vs verıyoruz ıyılestırıyoruz fakat bunların yan etkılerını dusunmuyoruz. O yuzden herseyın ıyısı dogal yasam dogal beslenmek ve dogal tedavıdır..Öncelıkle yem turu bırcok besını arastırdım ;
1- ölüden baska herkesı ıyılestırır denılen Çörek otu ıle baslıyalım
Bu bıtkı ınsana yararı dokunuyorsa hayvanada vardır bır yararı dedım bır bucuk ay kullandım.Kuslarda ishal olanların ishalini kestı ve normale dondu
2-ciciği olan kusların öncekılerınden daha kalıplı ve reflexleri vs. daha iyi hale geldıler halk tabırı ıle cın gıbıler
3-Kusların iştahı arttı ,yumurtlayan kuslar ardından tekrar yumurtladılar
4- kusların yem yeme alıskınlıkları ve sındırımı hızlandı
bunlarda yola cıkarak su kanıya vardım.Çörek otu guvercınlerde
1-iştah artırıyor,dolasımı kolaylastırıyor
2-yavrusu olan guvercıne bakan anne ve babanın daha saglıklı yavrular verdıgını(yanı vıtamın deposu oldugunu)
3-Guvercınde hormonal duzenlıgı saglıyarak yumurtlama duzenın hızlandıgını
4-mıdedekı parazıtlerı oldurdugunu anladım...
Ayrıca suanda benım tavvsıye ettıgım abılerımden bırısı kısır sandıgı kusunun yumurta olusturdugunu farketmıs benı arayarak soyledı ...
Bır ıkıncı olarak kekık yagını ve nane suyunu karıstırıp denedım sadece 2 kusta ama...Bırı kuruma hastalıgına gırmıs kus dıgerı solunum enfeksıyonu olan ve agzında ıltıhab olan kusta..Kuruma hastalıgı olan kusta etkısı pek olmadı fakat solunumda sıkıtılı olan kusun nefesı acıldı0 ıltıhap oranı yuzde 70 azaldı..Burdan vardıgım kanıyla
1- Kekık yagı ve nane suyunun solunum yolu ıltıhabına ıyı geldıgını ögrendım.Suan bunun uygulamasını bırkac kusta yapıp gorecegım