Yeni Dogal İlâçlarım (Çörekotu, Kekik Yağı, Nane Suyu)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gepsalma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

gepsalma

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan bahadır
Meslek
hemsir
İlgi Alanı
Kediler
eskıden berı kuş besledım öyle ahım şahım tekten kuşlarım olmadı o ayrı bır yetenektır.Meslegımınde verdıgı bılgılerle kusların saglıklı olması konusunda arastırdım denedım kendımce dogal bıtkıler ve karısımların güvercınlerdekı etkısı gözlemledım.(ALINTI DEGILDIR SADECE BANA AİTTİR )

Kuslara hep ılac vs verıyoruz ıyılestırıyoruz fakat bunların yan etkılerını dusunmuyoruz. O yuzden herseyın ıyısı dogal yasam dogal beslenmek ve dogal tedavıdır..Öncelıkle yem turu bırcok besını arastırdım ;

1- ölüden baska herkesı ıyılestırır denılen Çörek otu ıle baslıyalım

Bu bıtkı ınsana yararı dokunuyorsa hayvanada vardır bır yararı dedım bır bucuk ay kullandım.Kuslarda ishal olanların ishalini kestı ve normale dondu

2-ciciği olan kusların öncekılerınden daha kalıplı ve reflexleri vs. daha iyi hale geldıler halk tabırı ıle cın gıbıler

3-Kusların iştahı arttı ,yumurtlayan kuslar ardından tekrar yumurtladılar

4- kusların yem yeme alıskınlıkları ve sındırımı hızlandı

bunlarda yola cıkarak su kanıya vardım.Çörek otu guvercınlerde

1-iştah artırıyor,dolasımı kolaylastırıyor
2-yavrusu olan guvercıne bakan anne ve babanın daha saglıklı yavrular verdıgını(yanı vıtamın deposu oldugunu)
3-Guvercınde hormonal duzenlıgı saglıyarak yumurtlama duzenın hızlandıgını
4-mıdedekı parazıtlerı oldurdugunu anladım...

Ayrıca suanda benım tavvsıye ettıgım abılerımden bırısı kısır sandıgı kusunun yumurta olusturdugunu farketmıs benı arayarak soyledı ...

Bır ıkıncı olarak kekık yagını ve nane suyunu karıstırıp denedım sadece 2 kusta ama...Bırı kuruma hastalıgına gırmıs kus dıgerı solunum enfeksıyonu olan ve agzında ıltıhab olan kusta..Kuruma hastalıgı olan kusta etkısı pek olmadı fakat solunumda sıkıtılı olan kusun nefesı acıldı0 ıltıhap oranı yuzde 70 azaldı..Burdan vardıgım kanıyla

1- Kekık yagı ve nane suyunun solunum yolu ıltıhabına ıyı geldıgını ögrendım.Suan bunun uygulamasını bırkac kusta yapıp gorecegım

Re: Yeni Dogal ılaclarım (bakmanızı öneririm)

ÇÖREK OTU TOHUMUNA KATILIYORUM..HAKLISIN..

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER..

ÇÖREK OTU PAHALI OLSA DA AZ KUŞUM OLDUĞU İÇİN VEREBİLİYORUM..

ÖNEMLİ OLAN ;ÇOK KUŞ DEĞİL ,SAĞLIKLI KUŞLAR

Katılıyorum abı bır bucuk ayda 50 lıralık corek otum gıttı ama değdı sımdıkı aldıgım cıcıkler cın gıbıler cok ataklar :) yuvada ıshalde kalmadı

gepsalma' Alıntı:
Katılıyorum abı bır bucuk ayda 50 lıralık corek otum gıttı ama değdı sımdıkı aldıgım cıcıkler cın gıbıler cok ataklar :) yuvada ıshalde kalmadı

harikulade paylaşım ..sevgilerimle.. :tamam:

bende yemlerin arasına karıştırıyordum unutmuşum uzun zamandır vermiyorum hatırlattığın için teşekkür tekrar yem arasına çörekotu karıştırmaya devam kuşları diri tutuyor gerçektende

çörek otu baya faydalıymış baksana kısa bi araştırmada bulduklarım

En genel Olarak Çörek Otunun Faydaları Şu Şekilde Sıralanabilir;

• Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
• İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
• Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
• Kan şekerini düzenler.
• Yorgunluk halini giderip zindelik verir.
• Damar hastalıklarını önler.
• Cinsel gücü arttırır.
• Hazmı kolaylaştırır.
• Vücuttaki toksinleri süzerek atar.
• İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.
• Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
• Alerjileri önler. Çörekotu
• Savunma sistemini dengeler.
• Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.

çörek otunu nasıl kullanıyorsunuz bende kullanmayı deniyeceğimde...

Saygılarımla,

M.Atıf

çörek otu tohumunu kuşlarını yemlemeden önce açken vermeye bak.çörek otu tohumunu bitirdikten sonra yem vermeye bakın. yerler temizse yanibetonsa bir kenara uzunca yay, toprak ise yemliğine sadece çörek otu tohumunu koy bitirince yem ver.bende 25 tane kuş var. haftada 1-2 kere 1 avuç dolusu veriyorum.

selamlar bu da bizden olsun;
Kuşlara Özel Karışımımız (Çeşni) - Kuşlar İçin Karışık "çeşni" Özel Karışım
* kuşlar için karışık "çeşni" evde hazırladığımız " o gün evde ne varsa" özel karışımın içindekiler:
1-2 su bardağı mercimeklerden "sarı, yeşil, kırmızı"
1-2 su bardağı küçük fasülyelerden
1-2 su bardağı börülce
1-2 su bardağı kuru bezelye
1 su bardağı kırık nohut
bir kahve fincanı arpa şehirgesi
bir kahve fincanı pirinç
bir kahve fincanı bulgur
2 su bardağı karışık muhabbet kuşu yemi
2 avuç çörek otu "birçok derde devadır"
2 avuç gollandro/golyandro tohumu "Türkiye'deki ismi sanırım kişniş/aşotu, şekli maydonoza çok benzeyen bir ottur ama toplarken kökleriyle birlikte toplanır ve maydonozlar gibi demetler haline getirilir, kokusu maydonozdan farklıdır, salatalar için kullanılan çok güzel bir bitkidir"
2 avuç gannavuri tohumu "kenevir/kendir tohumu"
2 avuç çitlenbik "hazmı kolaylaştırır"
1 avuç tomurcuk çay veya normal çay
1 avuç keten tohumu
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı kuru safari bitkisi
1 yemek kaşığı kuru safran bitkisi
1 yemek kaşığı "toz taneli" biramayası veya pakmaya
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı kuru kekik
1 yemek kaşığı hardal tozu "lapsana - colman's mustard"
1 çay kaşığı toz kara biber
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı toz kimyon
1 çay kaşığı toz bahar
1 çay kaşığı toz sodyum bikarbonat
1 çay kaşığı toz tuz veya kaya tuzu
ayrıca oldukça faydalı akdeniz adaçayı ve kurutulmuş ısırgan bitkileri havanda dövülerek (veya kahve makinesinden geçirilerek) karışımın içine 1 yemek kaşığı katılabilir.
bu karışımı büyük cam kavanoza doldurur, her gün veya gün aşırı yemlerinin içine bu karışımdan 1-2 avuç katarız.
** bazen makarna için rendelediğimiz Nor "Kıbrıs'ta bir çeşit peynir, içine kuru nane de ekleriz" artıyor, protein içerir. bende artanı servis ediyorum.
*** ve düzenli olarak zamanında çıkmış taze ve temiz; salatalık, marul, maydonoz, brokoli, beyaz veya kırmızı lahana, kereviz, "portakal, limon veya mandalin, patates kabuğu", havuç, elma, şeftali, kayısı veya armut evde artık o gün ne varsa vs. gibi yemekte zorlandıkları meyve ve sebzeleri iyice yıkadıktan sonra rondodan geçirip servis ederseniz severek yiyorlar.
sağlıkla kalınız..

Son düzenleme:
her güvercin besleyenin ''kuşlarına ait ''rondo '' olmalı .''kanaatındayım.

[No message]

Ekli dosyalar

• 15-08-13_153253.webp
    15-08-13_153253.webp
    23.2 KB · Görüntüleme: 1,935
Arkadaslar ortalama 1 çift kuşa ne kadar verilmeli çörekotu?

Saygılarımla,
M.Atıf

Cevap verin lütfenn...

Saygılarımla,
M.Atıf

arkadaşım ben 25 kuş için sadece 1 avuç dolusu verdiğime göre sizde hesabını yapmanız gerekli. mesela 2 kuşunuz için 2 çay kaşığı çörek otunu verebilirsiniz.

Geri