YENİ EŞLEYECEĞİM SAYALAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uumuut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

uumuut

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut KIR
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Umarım sağlıklı, güzel oyunlu ve güzel kostümlü yavrular verir.

Saygılar...

Ekli dosyalar

• 10.webp
    10.webp
    150 KB · Görüntüleme: 1,929
  • 11.webp
    11.webp
    157.5 KB · Görüntüleme: 1,814
  • 4.webp
    4.webp
    131.1 KB · Görüntüleme: 1,913
Selamlar Umut bey,

Maşalllah kuşlar sağlıklı görünüyor. İnşallah en kısa zamanda eş eder yavrularını alır ve uçurursunuz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Güzel kostümlü yavru alırım derken güzellik anlayışının ne olduğu hakkında pek bilgimiz olmadığı için yorumsuz bırakmak gerekiyor..Performans dersek şayet oyun olarak, ona da resimlere bakarak değil havada kanat alırken görmek gerekiyor..Nacizane fikrim resimlerini gördüğümüz kuşlara renk olarak daha uygun kuşlarla eşlemekte fayda var..

Kuşların verceği yavrularda oyun olacağı gözüküyo bozalı akıtma ve bir gözü siyah vercekleri yavrunun lekesiz olcağı belirsiz kara kanı herzaman ağırdır yavrular siyah ağırlıklı ve büyük ihtimalle kara bozalı olcak arada enseli yavru verebilir tabi ırk ırka eşleştirme imkan oldukça herzaman daha iyidir.

Karakafa gerçekten güzelmiş.

BU İKİSİ İKİ FARKLI SAYA TÜRÜ(BİRİ KESME KAFA DİĞERİ İSE TEL KUYRUKLARDAN GELME SANIRIM) EŞLETME BUNLARI.İİKİSİNİDE KENDİ TÜRÜNDE 1 EŞLE VUR

gördüğügüm kadarı ile kırmızı boyun ve açik bozali eşleşmesi yapıcaksin..oyun için birşey söylememiz olanaksiz ama renk olarak her iki kusta beyaz tüy kanı bi hayli fazla..genellikle beyaz yavru alırsın..arada bozaliya benzer kafa rengi ile elma baş dedıgimiz beyaz kuyruk yada lekeli beyaz kuyruk yavrularda alabilirsin..bol sağlıklı yavrular..

uumuut' Alıntı:
Umarım sağlıklı, güzel oyunlu ve güzel kostümlü yavrular verir.

Saygılar...
arkadaşım karabaşla kırmızıboyun hiç eş olurmu?bu iki cinsede katliyam yapmış olursun.

olur niye olmasın ikiside saya sonuçta..tamam makul olanı dışıye kırmızı yada sarı boyun erkek bulmak.. bozaliyada açık bi bozali yada kafa kuyruk bi dışı bulmak ama berki arkadaşa bu kuşlar hediye geldi..berki şöyledıgimiz ırklardan kuş yani es temin etmesi mümkün değil..sonuçta her iki kusta kostüm olarak çok mükemel yanlış es seçiminde yazık olucak kuşlar değil.. :heyo: kusculuga yeni başladigim yıllarda kafesten bi çift kuş almıştim erkek beyaz kanat makasli..dışı bozali idi..yavruladilar yavrular bozali çıkmıştı..yavrularıni uçurmaya başladigimda yavrular takla atıyodu..sonra anladımkı babaları taklacıymis.. :haha:

hic tavsiye etmem cikacak yavrular cok cirkin olur oyunuda cok ucucu olabilir ama tek atarsa iyi..

Yorum yapan herkeze canı gönülden tşk ederim. Bir çoğunuz bu kuşların eş edilmeyeceği konusunda görüş belirtmiş. Haklılık payınız gerçekten çok yüksek. Neden böyle yaptığımı bi açıklayayım sizlere.

Benimde gönlümden geçen sarı boyunu sarı boyunla, kara kafayı da kara kafa ile eş etmektir. Ancak Edremitten getirdiğim sarı boyunun erkeği malesef öldü. Bunun üzerine ayvalıktaki arkadasımdan bana bir adet erkek sarı boyun göndermesini rica ettim. Fakat arkadasım bana bu kara kafayı gönderdi. Siz değerli abilerimizinde bildiği gibi sarı boyunlar karşıya, kara oyunlar ise aşşağıya oynayan kuşlar. İstanbulda sarı boyunda kara kafada bulmak öyle çok kolay iş değil. Bulsan bile ciddi maaliyetli. Gerçi Değerli abim Aykut KARABULUT bana " umut bunları eş etme, ben sana dişi karabş gönderim onunla eş et dedi " ama ben bunları eş edersem çıkan yavruların ne tarz bi oyun sergileyeceğini gerçekten cok mrk ettim. Bunun için bu yola girdim. Konu içerisinde inş. güzel kostüm atar demem aslında cok ciddiye alınacak bir ibare değil kabul ediyorum. Ne atarsa atsın gerçekten hiç problem değil. Benım tek derdim bunların uçmasını eğer olurda yaparlarsa birde oyunlarını görmektir. Bazı arkadaşlarımız kuşları katletme demiş ama bence bu ağır bir ifade. Gerçekten cok kötü sonuçlar alırsam eğer, yaz tatilinde edremite gider kuşların renklerine uygun eşler alırım.

Herkeze çok teşekkür ediyorum
Saygılarımla...

Selamlar Umut bey,

Bu konudaki fikrimi size daha öncede söylemiştim. Konuya yorum ekleyen üyelerimizin ve sayaya gönül vermiş tüm dostlarımızında bu konudaki gösterdikleri haklı tepkinin nedeni, saya ile sayayı bile eş ederken cins ve kostüm farklılıklarından çıkan bir sürü güvercinlerin pazarlara düşmesi ve çoluk, çocuğun eline geçmesi ile onlarda da üremesinin sonucu sayanın özelliğini kaybetme riskini artırmasının altındaki kaygının yansımasından başka bir şey degil. Ama ben inanıyorum ki bu çiftin yavrularının sizde kalacağı ve pazara çıkmayacağı garantisini sizden almış olmamın rahatlığını yaşıyorum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Merhabalar

Bende sizlere katılıyorum. Arkadaşların tepkisinede hak veriyorum. Herkeze göstermiş olduğu özenden ötürü teşekkür ederim ayrıca.

Saygılarımla

umut kardeşim katliyam kelimesi ağır kaçabilir ama gerçek olan bu.piyasada ne olduğu belli olmayan güvercinler var.bunların hepsi bilinçsiz eşlendirme sonucu ortaya çıkmış kuşlar.bu yüzden katliyam yazdım.

kelebekler-saya/oynak-sayalar-kral-izmir-cennetcesme-t18481.html

sakın boyle bısı yapma kus maf olur bırı edremıt hıc sevmem bos muhabbet bır kustur doneklerle kıra kıra attıgın hepsı oynar coluk cocuktada var oyna edremıtler oyledır...dıgerı ıse acık bozalı severım ama mesafesız alcak basını gıdecek bız boyle kus beslıyoruz bıze saya dedın mı arap beya bozalı kapalı oynatacaksın dıgerlerı coluk cocuk ısıdır kardesım yol yakınken vazgec guzel kuslar besle...ıkısı bırbırıyle ımkanzsız olması tamam...

saya3535' Alıntı:
http://www.kuscular.org/kelebekler-saya/oynak-sayalar-kral-izmir-cennetcesme-t18481.html

sakın boyle bısı yapma kus maf olur bırı edremıt hıc sevmem bos muhabbet bır kustur doneklerle kıra kıra attıgın hepsı oynar coluk cocuktada var oyna edremıtler oyledır...dıgerı ıse acık bozalı severım ama mesafesız alcak basını gıdecek bız boyle kus beslıyoruz bıze saya dedın mı arap beya bozalı kapalı oynatacaksın dıgerlerı coluk cocuk ısıdır kardesım yol yakınken vazgec guzel kuslar besle...ıkısı bırbırıyle ımkanzsız olması tamam...
ARKADAŞIM MESAFESİZ DÖNEN KUŞLARININ VİDEOLARINI EKLEDE GÖRELİM.BELKİ EDREMİT KUŞLARINI BESLEMEKTEN VAZ GEÇİP SİZİN MESAFESİZ DÖNENLERDEN BESLERİZ.

gürcay arkadaşa katılıyorum mesafesiz saya güvercin nasıl dönüyor merak ettim doğrusu.

BALKES SEYHAN' Alıntı:
gürcay arkadaşa katılıyorum mesafesiz saya güvercin nasıl dönüyor merak ettim doğrusu.

kardeşim gelirsiniz izletiriz tamam yıldızdan kapatıp mahallede oturan kadının omzuna carpmıs kusum vardı gıdıp elımle alırdım oyuna gırmıs kusum ızmır lımontepeye dogru kaptırdı gıttı oralara cakılmıs gelemedı hayvan daha sonra buldum kusu mıllet damızlık yapmıs makazlamıslar bızde bos kus yok tamam bole edremıt falan bos muhabbet yapmanın anlamı yok bıze saya ucurun gelıp ızleyelım ha yoksada gelın ızletelım sız etrafınızda dandık kusculardan gorduklerınızle mıllete laf atmayın benım pırıltı attıgım saya var donek gıbı anladın mı tekerlek yapacak hayvan utanmasa bak bılader ben bu kadar seyı cocuk degılım yazayım bosa gelırsınız arkadasımda bı tane acık bozalı var verırsınız 200 lıra cocuda ucurttururum kusu sadece ızleyın dıcem bak bakalım mesafesız alıp basını nasıl gıdıyomus agzınızı acıyomusunuz kus gelırse gerı alırsınız paranızı oldu mu bu cumartesı gelın tamam guzel kardesım

gurcay10' Alıntı:
saya3535' Alıntı:
http://www.kuscular.org/kelebekler-saya/oynak-sayalar-kral-izmir-cennetcesme-t18481.html

ARKADAŞIM MESAFESİZ DÖNEN KUŞLARININ VİDEOLARINI EKLEDE GÖRELİM.BELKİ EDREMİT KUŞLARINI BESLEMEKTEN VAZ GEÇİP SİZİN MESAFESİZ DÖNENLERDEN BESLERİZ.

kardeşim gelirsiniz izletiriz tamam yıldızdan kapatıp mahallede oturan kadının omzuna carpmıs kusum vardı gıdıp elımle alırdım oyuna gırmıs kusum ızmır lımontepeye dogru kaptırdı gıttı oralara cakılmıs gelemedı hayvan daha sonra buldum kusu mıllet damızlık yapmıs makazlamıslar bızde bos kus yok tamam bole edremıt falan bos muhabbet yapmanın anlamı yok bıze saya ucurun gelıp ızleyelım ha yoksada gelın ızletelım sız etrafınızda dandık kusculardan gorduklerınızle mıllete laf atmayın benım pırıltı attıgım saya var donek gıbı anladın mı tekerlek yapacak hayvan utanmasa bak bılader ben bu kadar seyı cocuk degılım yazayım bosa gelırsınız arkadasımda bı tane acık bozalı var verırsınız 200 lıra cocuda ucurttururum kusu sadece ızleyın dıcem bak bakalım mesafesız alıp basını nasıl gıdıyomus agzınızı acıyomusunuz kus gelırse gerı alırsınız paranızı oldu mu bu cumartesı gelın tamam guzel kardesım

saya3535' Alıntı:
gurcay10' Alıntı:
saya3535' Alıntı:

mert kardeşim bizde sizin beslediğiniz kuşlardan yok.bizim kuşlarımız karşıya oynuyacak.nasıl kıyaslama yapabiliyorsun.seninkiler aşağıya oynuyor dönekler gibi.edremitler her yöne ve genelde karşıya oynuyor.

saya3535' Alıntı:
gurcay10' Alıntı:
saya3535' Alıntı:

Karşındaki insanlar çocuk değil yaşları ve emekleri göze alarak yazılarını yaz.

Geri