Yeni Ev Yeni Kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaslar, sonunda kus besleyebileceğim bir ev buldum, tadılatını ve kumesımı tamamladım. 3-4 aydır kus besleyebilecegim bir ev arıyordum.
ustu acık teras benzerı balkonu olan bır ev buldum, yaklasık 4 metrekare bır kusmes yaptım.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    106 KB · Görüntüleme: 2,934
  • 1_.webp
    1_.webp
    80.1 KB · Görüntüleme: 2,930
  • 2.webp
    2.webp
    89.5 KB · Görüntüleme: 2,978
  • 3.webp
    3.webp
    89.2 KB · Görüntüleme: 2,907
  • 3_.webp
    3_.webp
    4.7 KB · Görüntüleme: 2,857
içine bır adet cam koymayı uygun gordum.

daha sonra folluklar ıcın tasarım yaptım kendı kendıme :)
2 plaka tahtayı en uygun nasıl kullanırım dıye :)

Ekli dosyalar

• 4.webp
    4.webp
    57.8 KB · Görüntüleme: 2,918
  • 5.webp
    5.webp
    87.9 KB · Görüntüleme: 2,909
  • 6.webp
    6.webp
    75.7 KB · Görüntüleme: 2,949
  • 7.JPG
    7.JPG
    14.3 KB · Görüntüleme: 2,821
  • 8.webp
    8.webp
    6.2 KB · Görüntüleme: 2,909
sonra malzemelerımı kestırttım ve eve tasıdım.

ve gec saatte de olsa follukları uygulamaya basladım :)

Ekli dosyalar

• 9.webp
    9.webp
    127.4 KB · Görüntüleme: 2,886
  • 10.webp
    10.webp
    102.3 KB · Görüntüleme: 2,947
  • 11.webp
    11.webp
    142.1 KB · Görüntüleme: 2,907
  • 12.webp
    12.webp
    149 KB · Görüntüleme: 2,994
  • 13.webp
    13.webp
    105.4 KB · Görüntüleme: 2,978
bunlarda devamı :)

ve bekar tuneklerı :)

Yorum ve onerılerınızı beklıyorum :)

bu ıslemlerı yaparken alıstırmak ıcın bı kac tane kus getırdım, baktım kuslarda bıraz kırgınlık hastalık var, 5 gunluk antıbıyotık uygulamaya basladım bu arada.

Ekli dosyalar

• 14.webp
    14.webp
    121.9 KB · Görüntüleme: 3,178
  • 15.webp
    15.webp
    77 KB · Görüntüleme: 2,928
  • 096.webp
    096.webp
    181 KB · Görüntüleme: 2,966
Canım kardeşim biraz imkanları zorlayıp küçük şirin bir kümes meydana getirmişsin inanıyorum ki yerin müsait olsa daha güzelini yapardın Allah sana ve bana güzel balkonlu ve teraslı evler nasib eder inşallah selamlarımla.

çok orjinal çok hoş bi kümes olmuş inşallah kuşlarda ii olur

ÖZGÜR' ÜM ; YER ÇOK GÜZEL OLDUĞU KANAATINDAYIM..ÇOK KEYİF ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
BEN AŞAĞIYA BİR FOTO YÜKLÜYORUM ..BEN AZ KUŞ BESLEMEKTEN YANA OLANLARDANIM..
RAHAT VE HUZURLU OLMALARINA ÖZEN GÖSTERMELİYİZ..DİYORUM..SEVGİLERİMLE..MŞLH..
alıntı

Ekli dosyalar

• ÖRNEK YUVA,ÇİFTHANE.webp
    ÖRNEK YUVA,ÇİFTHANE.webp
    38.2 KB · Görüntüleme: 3,649
çok güzel olmuş elinize kolunuza sağlık.sağlıklı sıhhatli kuşlar ve iyi günler diliyorum :):):):)

Kümesiniz çok güzel. Sizlerin sayesinde fikirler oluşmaya başladı ama henüz değil:) Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle

[email protected]' Alıntı:
ÖZGÜR' ÜM ; YER ÇOK GÜZEL OLDUĞU KANAATINDAYIM..ÇOK KEYİF ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
BEN AŞAĞIYA BİR FOTO YÜKLÜYORUM ..BEN AZ KUŞ BESLEMEKTEN YANA OLANLARDANIM..
RAHAT VE HUZURLU OLMALARINA ÖZEN GÖSTERMELİYİZ..DİYORUM..SEVGİLERİMLE..MŞLH..
alıntı
tesekkur ederım abı bende yerden cok umutluyum, folluk tasarımı yaparken daha buyuk yapmayı dusunuyordum aslında ama folluk ıcı ızgaralar sadece 33x33 oldugu ıcın bende boyutları ona gore ayarladım, ancak ızgaraları elıme alınca taban ızgarasından bır farkı olmadıgını gorunce pısman oldum acıkcası, yukseklıgı daha dusuk dıye dusunmustum ben, oyle oldugunuı bılseydım en azından 40x40 lıkl yapardım follukları, zaten daha buyugune de gerek yok dıye dusunuyorum, sımdılık follukların onunu kapatmadım, ızgaraların ayaklarını 3cm kadar kesmeyı dusunuyorum, on taraflarına da 5cm lık tahtalarım var onları kapatıcam, ancak ıcıne cekmece sıstemı koyup koymama konusunda kararsızım, cunku onundekı tahta portatıf gecmelı olacagı ıcın temızlemek kolay olucak bırdaha cekmece ıcın ray alıp masraf etmeye gerek yok dıye dusundum.

Evet az kus besleme konusuna tamamen katlıyorum, elımdekı kuslar benım kendı kuslarımın yavruları hep, kuslar hıc ucmadılar, bıraz da bakımsızlar sımdı o yuzden tedavıye aldım, tedavılerı bıttıkten sonra önümüze bakıcaz artık ya satarım yada gercekten beslıcek bırılerıne takım takım verırım farklı yerlerde kendı kusumu ızlemeye cok alıstım 4-5 yıldır ucuramadıgım ıcın kuslarımı :)

Sonuc olarak bıraz ugrastım, kusursuz degıl belkı ama ben kusların rahat edecegı kanaatındeyım, bakalım zaman ne gostrıcek, kumes degısımınden sonra ılk alıstırmalar esnasında kus kacırma cok oluyor ınsallah kacırmadan alıstırırım :)

Butun arkadaslara ıyı dıleklerı ıcın ayrı ayrı tesekkur ederım, Allah (c.c.) hepınızın kumesıne saglıklı ve guzel kuslar nasıp etsın.

Kümes de yer de çok güzel, kuşlar uçmadıysa alıştırmada sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, 1 hafta içeride yemlensinler yeter.

kuslar hıc apartman gormedıgı ıcın sıkıntı cıkıuyor, 3 tane kus kacırdım, balkondan ucunca kus ne yapacagını sasırıyor o yuzden bıraz sorunlu olucak gıbı bakalım kısmet.

abıcım masallah herşey güzel gözüküyor yanlizca follukların karşısına kuşların üstünde durduğu gibi 1 2 sira raf eklersen daha tatli olacak gibi duruyor :) aynı şekilde kapinın solundaki 1.50 metre yüksekliğe 1 veya 2 sira raf gibi kuşların ortamı görebilecegi bir tüneme alanı yapabilirsen daha iyi olacak gibi kaçan kuşlar için üzüldüm eski yerlerine gitme olasılıklari varmi ?

tesekkur ederım, bugune kadar kacırdıgım kara cakmalı sayısı 10 u gectı :) artık kacmaz zannetmıyorum, kuslar hayatlarında hıc ucmadılar kı eskı yerlerıne gıtsınler :)

buda kumesın son halı :)

buda, balkonun karsı kosesıne yenı yaptıgım karantına ve eslestırme kumesım :)

Ekli dosyalar

• 102.webp
    102.webp
    323.3 KB · Görüntüleme: 1,168
  • 119.JPG
    119.JPG
    339.3 KB · Görüntüleme: 1,103
sağlık olsun abi tekrardan kümesler gayet sağlıklı görünüyo yenı yerlerini benımserler umarım kısa zamanda eşleştirme kümesinde 1 erkek 1 dişi olarak mi birakiyorsunuz ama sana şiddetle tavsiye edeceğim muhakkat bir camsil fisfisini boşaltıp içine dezenfektan+ domestos çamaşırsuyu bi kaç damla çalkalayıp haftada 1 veya 2 kez fıs fıs şeklinde follukların girişlerine ve yerlere uygulaman bizim gözümüze ne kadar steril gözüksede gözle göremediğimiz bi çok şey var hastalanma ve mikrop kapma olasılığını %10 a düşürebiliriz bu şekilde birde damizliklarin kanatlarınımı çektin abi makasladın mı 10 tane kuş kaçması az değil çünkü bende damizliklarla başlayacagım için :) gerçekten merak ettiğim konulardan birisi bu benim için benim iş yerimde güngören kale center yanında yolunuz düşerse muhakkat çayımı içmeye bekliyorum abi

Kümes ve folluk tasarımın cok güzel olmuş abi.Yeni evin ve kuşların hayırlı olsun..

mertcan21' Alıntı:
sağlık olsun abi tekrardan kümesler gayet sağlıklı görünüyo yenı yerlerini benımserler umarım kısa zamanda eşleştirme kümesinde 1 erkek 1 dişi olarak mi birakiyorsunuz ama sana şiddetle tavsiye edeceğim muhakkat bir camsil fisfisini boşaltıp içine dezenfektan+ domestos çamaşırsuyu bi kaç damla çalkalayıp haftada 1 veya 2 kez fıs fıs şeklinde follukların girişlerine ve yerlere uygulaman bizim gözümüze ne kadar steril gözüksede gözle göremediğimiz bi çok şey var hastalanma ve mikrop kapma olasılığını %10 a düşürebiliriz bu şekilde birde damizliklarin kanatlarınımı çektin abi makasladın mı 10 tane kuş kaçması az değil çünkü bende damizliklarla başlayacagım için :) gerçekten merak ettiğim konulardan birisi bu benim için benim iş yerimde güngören kale center yanında yolunuz düşerse muhakkat çayımı içmeye bekliyorum abi
saolsın kardesım, 1 dısı 1 erkek koyuyorum ancak suanda kusların 3 tanesınde ust solunum problemı oldugunu farkettım o yuzden o kusları bu bolmeye alıp ılac verıyorum, damızlık olsun olmasın ben kusların kanatlarını cekmek yada kesmek taraftarı degılım bır takım postam var aldıgımda makaslıydı bırde kanadında ur olan bı karacakmaklım var onu da ben makasladım kus ucunca kanadında ur oldugu ıcın karsı catıda kalıyor gerı gelemıyordu, kus bu ucarda kacar da yapacak bırsey yok :) bızım orda cok fazla kacak kus oluyor mesela, ben kuslardan 2 tanesını bazen ındıremıyorum vaktım yetmıyor dısarda bırakıyorum aksam ustu gelınce mutlaka yanlarında en az bır kus oluyor :) ben pek yakalama kus sevmedıgımden ayrıca hastalık dan korktugumdan kumese sokmamaya calısıyorum gelırse komsulara verıyorum.

yakın sayılırız, ne ıs yapıosun sen?

Orhan Ahmet' Alıntı:
Kümes ve folluk tasarımın cok güzel olmuş abi.Yeni evin ve kuşların hayırlı olsun..

tesekkur ederım daha ıılerı sızlerın olsun =)

otobüs ucak bileti satiyorum abi turizm yazihanem var benım yakınlarımda hiç kuşçu yok :) sanırım uçan kaçan az olucak en fazla gümrükten kaçan jakoları yakalayabiliyorum :) komşularla arayı iyi tutmak her zaman iyi:) abi bende kanat bantlamanın daha çok zarar verdiğine inanıyorum kuş a çünkü ne kadar kuş bantladıysam açtığımda 10 12 gün hep bi dengesizlik gözlemledim uçuşlarımda yada benım elimin ayarı bant konusunda bol beceremiyorum

cıok ıı devamlı ucuz ucak bıletı arıyorum ya bende demekkı sen bıze yardımcı olursun bu konuda :)

ben de bant da yok :) serbest kuslar :D, gercı dun bırtane mavı geldı bır dostumdan, onu bantladım ama normalde fazla kasmıyorum kacmıs kacmamıs :)

tabiki abi yardimci oluruz bilet konusunda :) bende bu yenı yapacagım kümeste dişilerin kanatlarını makaslayıp erkeklere bişey yapmayı düşünmüyorum

oncelıkle tavsıyem bır cıft cabuk alısan duz kus al, onları bır hafta kanatları bantlı dısarıda yemle alısınca ufak ufak ucur, ondan sonra asıl besleyecegın kusları al koy kumese.

abi bekliyorum işte bi kaç günümüz kaldi ben risk olmadan başarı olacagını düşünmüyorum pek :) önümüz deki bi kaç gün daha dükkanin karşısındaki güvercin uçuran abileri seyredip sigara yakicaz bi kaç gün daha :) azı gitti çoğu kaldi işin en kötü yanıda dükkanda otururkende spor yapmaya gittiğimdede sürekli uçan kuşları görmem hele birisi var filo uçuruyo :) iyice delleniyorum herşeyin çoğu gitti azi kaldi :)

ee bız bosuna mı kacırdık kusları ::) hep ınsanın ıcı gıdıo bu sekılde, 10 - 12 yasnda kus beslerken, pazardan kus alırdım bazen, eve gelmeden mahallede salardım hevesle :D

haha :) abi ben 14 15 yaşındayken çok kişinin canını yaktım :) kuş konusunda yeşilyurtta camiinin yanında ufak 3 blok luk bi lojman vardi hatirlarmısın bilmiyorum 90-120 arası postam vardi ozaman zeytinburnu güngören bakırköydeki kuşçular illahlah etmişti kuşu zeytinburnundan takip edip lojmanın girişinde asker engeliyle karşılaşınca isyan ediyolardi gelen hiç kimseyi geri cevirmedim paraylada kuş satmadim :) ben 17 yaşında babam emekli olunca çıkmak mecburiyetinde kaldik ve kuşların hepsini satmamı isteyen abilere 10 li 20 serli hediye ettim 42 tanesi geriye geldi onlarada şuanda bi ast subay abimiz bakiyo :)

haha oda guzelmıs :) ne oldu sımdı senın kumes kusları ucurmaya basladın mı =)

yok abicim briket tuğla işinden vazgeçtim kentsel dönüşüm olayı yüzünden yan ve arka binalarimizda çalişma olacak şimdilik sunta veya tahtadan bir kümes yapip yoluma devam edecegim oda istediğim ebatlarda malzeme bulamiyorum değişik bir sinir harbi içerisindeyim :) 2 tane marangozla kavga ettikten sonra kendim yapmanın daha mantıklı bi karar oldugunu düşündüm bugun güngören tarafinda yine malzeme avina çıkacagım çivilere menteşelere kadar herşey hazır lakin ahşap bulamadim bir türlü

nasıl bır ahsap arıyosun kı sen? plaka al marangoza kestır yap ben sana yardımcı olurum ıstersen

vallahi abicim çok iyi olur bende plaka ariyorum ama gittiğim her marangoz ya işi birakiyorum malzemem yok diyor ( dükkanın için tıkabasa dolu ) yada parayı alip çamura yatıyor haliyle bende sinirleniyorum bildiğin bir dükkan var ise arkadaşın samimi dostun :) gidip hemen konuşabilirim abi öğleden sonra

senın araban yok mu? ıkıtellıde bır yer var orada hem plaka alıp hem de kestırebılırsın. bı kac yer var tanıdıgım, ama nasıl plaka ıstıosun sen kac mm

15 16 mm arası abi arabam henüz yok malesef :) dükkanı yeni actim bi kac aya insallah oda olucak ikitelli tarafinda cok varda benım aklimda değişik düşüncelerim var inşallah yapabilirsem köpek kulubesini modifiye edicem 1tane iyice sinirlerim bozuldu ve hirslandım :)

Geri