Yeni Güvercin Beslemeye Başlicam Lütfen Yardim edermisiniz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre0303
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

emre0303

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Ayzit
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba abilerim kardeşlerim yeni kuş beselmeye başlicam biraz yardim edermisn

Re: Yeni Güvercin Beslemeye Başlicam Lütfen Yardim edermisin

Hayırlı olsun.ne hakkında yardım istiyosun onu açıklasan daha iyi yardımcı olur herkes kuşlar hakkındamı bilgi istiyosun kümes yapımı hakkındamı :haha:

eed abicim kümes yapacam 3 katlı evin üsütnde terasımız var çok güzel her arkdasım diyor güvercin besle yerin çok güzel yüksek diye bende allah nasip ederse baslicam bikere almiştim 1 çift ama kaçırdım besleeyemedim bu işi çok seviyorum bidaha başlicam abi

Öncelikle bu forum üzerindeki aile ortamımıza ve güvercinciliğe hoş geldin kardeşim.
Bu maceraya başlıyorsan elbette bizler gibi çok kuş kaçıracaksın.Bu işe , kolay alışabilen uysal güvercinlerle başlamanı öneririm.Vede bu macerada çok yanar dönerlikler birbirinin arkasından kuyu kazan dostlar bulunur.Öylelerinden olmamanı , elindekilerle yetinmeyi bilmeni , şerefli bir şekilde güvercin besleyip keyfini almanı cenab-ı ALLAH'tan dilerim.

eyw abi hangi cins kuşlarla başlamam lazım ?

daha yeni olduğun için kuşlardan anlamayacağını sanıyorum mardin bango ve düz uçuçu kuşlar bakmanı önerrim sonrda isteğine bağlı değiştirsin güzel bri yuva yapıp kuşlarının kantlarını bir hafta bağlı tut sonra aç ve hemen ürkütme onlar yaavaş yavaş alışırlar başarılar sana...

Bilgi İçin Tşk ederim abi Oratalama Fiat ne kadar onlarin ihaleler var burda burdan alabilirm sanırım kuscu arkdasaım çok yardim edecekler

Abi tam olarak hangi cins alimiyim kolay alışmasını istiyorum bide bikere alimiştim teras yüksek olunca kanadıda bantlıydı ama kaçti ayağına ip bağlasam doğru olurmu arkadaşlarim öle diyor

bango yani fındık gaga o tür kuşlar kolay alışır bide kantalarını iksinide tam sayılı bantlarsanız atlamaz

Yani ip bağlamıyayim dimi ayaklarina simdi kaçarken hemen çekerim diye düşünüyorum bide terasımızın resmini yüklemeye çalışcam

BURAYADA YAZIYORUMKİ YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLARIMIZ FAYDALANSIN...
Emre kuşların ayaklarına ip bağlamak bana göre doğru değil.
Ama kanatlarından 4 ana teleği elektrik bandıyla bantlarsan daha iyi olur elektrik bandınıda çıkarırken telek yönlerine doğru aşşağı doğru sökeceksin ki kuşa zarar vermesin.
Ayrıca ilk etapta alışkın kuşun yok diyelim kuşları kümese koy çıkarma kümeste belirli periyodlarla displinli bir şekilde yemlerini ver mesela günde 2 defa.Yem miktarını güzel ayarlamalısın bunun ölçüsü kuşlar yemi yiyip gittikten sonra azıcık kabda kalmasıdır kuşların doyduğunun belirtisidir zamanla bunu ayarlarsın.Kümesde yemlemenin nedenide kuşları kümesi sevdirmektir.
Sonra kümesin önüne telli bir yer yap kuşlar çevresini görsün tanısın; rüzgara, kargaya, kuşa, sese alışsın.
Sonra güvensin ve yetişkinlerse çift olup yavru yapsınlar ki erkeğin dişiye, dişinin yumurtalara, doğal olarakta yuvaya sadakatları artsın.
Sonra kuşlar zaten yavaş yavaş adapte olurlar son seferdede dediğim şekilde kuşların kanadını bantla, aç olsunlar ve çağrdığında gelsinler (ben yem kabını yere vurunca öğrendiler hepsi gelirler) kümesde kanadının bandını dikkatli bir şekilde çıkar. Bun bantlama olayı üsttekilerin hepsini gerçekleştirdikten sonra 3 kereden fazla yapma. 3. de erkeği bağlama dişi bağlı kalsın.
Sonrasında kuşları çift şeklinde bırak ama ürkütme, uçurup izliyeyim diye sabırsızlık yapmaki kaçmasınlar bir müddet kümese girip çıktıkça yeme çağırdığın zaman gelince onlara güven gelir ve bir yere gitmezler. Bunları yapıpda giderlerse bırak gitsinler onun kalmada gözü yoktur.Elbetteki kuşçulukta kuş kaçacak.Ama sen sabırlı davranırsan, hayvanlara sevgi şefkatle yaklaşırsan onlar seni anlayıp mutlu olurlar ve yuvalarına daha bağlı sağlıklı kuşlar olurlar.

Abiler burda ii kuş beslenir mi

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0573.webp
    Fotoğraf0573.webp
    784.3 KB · Görüntüleme: 724
  • Fotoğraf0575.webp
    Fotoğraf0575.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 690
  • Fotoğraf0576.webp
    Fotoğraf0576.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 697

beslenir abi bu seni kuş beslemen tarzına da bağlıdır

Beslenmesine beslenirde abi bikere denedim kanatlari bantlı oldugu halde orası yüksek olunca uctu kaçti işallah bida denicem

emre0303' Alıntı:
Beslenmesine beslenirde abi bikere denedim kanatlari bantlı oldugu halde orası yüksek olunca uctu kaçti işallah bida denicem

Emre kardeşim Bahadır 'ın yazdıklarını dikkatli okursan bence bir daha öyle bir olay yaşamazsın. :evet: Ama öncelikle kümesini yapmalısın onlara rahat bir ortam sunmalısın ki evlerinde rahat mutlu olsunlar sende zevk al bu hobiden :heyo: . Yeni başladığın için sabırsızlanıcaksın ama gel sende önce bir kümes yapmayı dene. :tamam: Bu forumda bir çok kişi senin gibi bir yeri olmadığı için başka yerlerde besliyorlar bu konuda çok şanslısın ben güvercin beslicem diye köye gidiyorum :hungur: . Yerini değerlendirmelisin... :heyo:

semihpinar' Alıntı:
emre0303' Alıntı:

Emre kardeşim Bahadır 'ın yazdıklarını dikkatli okursan bence bir daha öyle bir olay yaşamazsın. :evet: Ama öncelikle kümesini yapmalısın onlara rahat bir ortam sunmalısın ki evlerinde rahat mutlu olsunlar sende zevk al bu hobiden :heyo: . Yeni başladığın için sabırsızlanıcaksın ama gel sende önce bir kümes yapmayı dene. :tamam: Bu forumda bir çok kişi senin gibi bir yeri olmadığı için başka yerlerde besliyorlar bu konuda çok şanslısın ben güvercin beslicem diye köye gidiyorum :hungur: . Yerini değerlendirmelisin... :heyo:

semihpinar abime katılıyorum madem seviyorsun bence biraz sabır et ve sonra tadına var.Benimde yer sıkıntım var.Bu konuda çook şanslısın. :)

Yorumlariniz İçin çok tşk ederim bana birazdaha cesaret verdiniz

Evet arkadaşlar haklı güzel bir yuva yapmalısın öncelikle.Yuva konusunda baban, abin, akraban yada bir arkadaşından destek alabilirsin yaptığın yuvanın penceresi olsun genellikle pencere koymazlar sonra lamba felan sıkıntı yaşarsın.Yuvan olduktan sonrada gerisi kolay. Resimdeki yerde çok güzel bir yer.

emre0303' Alıntı:
Yorumlariniz İçin çok tşk ederim bana birazdaha cesaret verdiniz

O kadar dil döktük şimdi :haha: senden kümesinin resimlerini bekliyorum.. (:

İşallah Abi yapcam biraz havalarin düzelmesini bekliyorum yarısı tel örgülü olcak zaten abim ve arkdasım yardim edeckler

EMRE YAŞIN DOĞRUYSA 20 YAZIYOR..OTUR KÜMESİNİ YAP BENCE..İSTANBUL 'U FETH EDEBİLECEK YAŞTASIN .BİR KÜMES Mİ YAPAMAYACAKSIN ! :slm:

[email protected]' Alıntı:
EMRE YAŞIN DOĞRUYSA 20 YAZIYOR..OTUR KÜMESİNİ YAP BENCE..İSTANBUL 'U FETH EDEBİLECEK YAŞTASIN .BİR KÜMES Mİ YAPAMAYACAKSIN ! :slm:

Türker abi'nin kılaslarından olaya son noktayı koydu saygılar abicim... :tamam:

semihpinar' Alıntı:
[email protected]' Alıntı:

Türker abi'nin kılaslarından olaya son noktayı koydu saygılar abicim... :tamam:

Semih yaptı , avare deliği bile var !
:haha: :slm:

Abicim saolsun arkadaslarimin yarimyla yapmaya basladim simdi Kapısını falan yaptm az bişisi kaldi üstünü kapatimi tmm dır Yaptımda ilk iş fotosunu atcam abi Saygılar..

Geri