Yeni güvercinim kapsonlu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mechelen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Mechelen

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa Altnsoy
Meslek
Belcika
İlgi Alanı
Kediler
tam irkini bilmiyorum aldigim kiside bide kahve renklisi vardi az kus besleyen birisiydi.

Kapsonlu güvercin olarak isimlendirmis.

Ekli dosyalar

• nisan 11 010.webp
    nisan 11 010.webp
    233.8 KB · Görüntüleme: 1,806
  • nisan 11 011.webp
    nisan 11 011.webp
    241.1 KB · Görüntüleme: 1,769
tahminimce mantolu güvercin normal bir kuşla kırılıp ırkı deforme olmuş bir kuş bu.ama yinede güzel görünüyor

maaşallah çğk tatlı bir hayvan güle güle besleyiniz.

Kuş güzelmiş güle güle besleyin.Kuşun eşininde fotoğrafını ekleseydiniz onuda görmüş olurduk.

tesekkür ederim güzel yorumlariniz icin.

Simdilik dúsüncem bir pacali ile es tutdurmak.
Diger kuslardan oldukca büyük vucut ayni ama boyun ve bacak uzun manken getidim erkeklere :p

Pek boyunun ölcüsünü alamiyorlar diger kuslar bir bakan geri dönüyor sinama mubarek (:
Geldiginde mide doluydu yani her saniye ekmek bulmus bende biraz cekingen davrandi 1 gün ac kalinca anladi ortak sofranin tadini.
Cok sosyetik geldigi yerde cok rahatdi eminim alisacak ilerde bakalim ne olacak durumu
Esi yok tek aldim bunu daha yavru ciy ciyk deyip duruyor.

Bir paçalıyla eş yapıcam demişsiniz;bu hangi ırk bir paçalı onu merak ettim,düşündüğünüz o paçalının fotoğrafı varmı?

profil resmimde var ana babasi kendisi daha yavru.

irkini daha ögrenemedim arastiriyorum.
birde bel kiran taklaci var onuda düsüne bilirim ama renk beyazda kalmasini isterim.

maantolu güvercini bu kuş.mantolu diye bilinen diğer ırk yani tepesi tam kapalı olanlar ise pelenk cinsidir

Sizde galiba hem süs hem taklacı güvercinleri var,değişik kuşları eşleyerek yeni bir tip meydane getirme durumu görüyorum. mantoluyu eş yapacağınız ''paçalı'' taklacı değildir heralde?

mantolumu deniyor bilemiyorum ama kus böyle bazen üsüyor gibi ayagini titetiyor.

öyle hastalik felan yok normal ürkek digerleriyle pek anlasamadi ve garip yürüyüsü var :)

Oguz@
öyle taklaci kus ile kirma niyetinde degilim ama bosdada kalmasin dedim ona uygun pacali güvercinimi düsünüyorum simdiden besik kermesi yaptim arada bir yan yana duruyorlar kafasini gagaliyor ama bizimki kacmiyor :heyo:

taklaci azligi var bende görsen ucuyor biri yandan döner yere düsme haline alir diyei beliyle asagi ucmaya calisir.

aklimda simdilik iyi kuslarin yumurtalariyla bu kuslarin altina sürmek.ve iyi taklaci kus miktarini cogaltmak.

tam arastiramadim bir kus yilda kac yumurta verir.
ben pacali güvercinin geldiginden 10 gun kadar sanirim 10 yumuta aldim.
günde 2 sefer bile olmuslugu var 2sine ben sahitim.
yumurtalardan sadece 1 tanesi saglam kaldi onuda bu üst resimdekinin anasi babasi büyütdü.

taklaci kuslarin altindan yumurta alirsam her seferinde yilda kac yumurta almis olurum cift basina?
veya en sagliklisi sukadar al yeteri nedir(kus kuluckaya yatmiyacak sekilde)
saygilarimla

Yeni Resimler

Ekli dosyalar

• nisan 11 005.webp
    nisan 11 005.webp
    302.3 KB · Görüntüleme: 925
  • nisan 11 006.webp
    nisan 11 006.webp
    171.8 KB · Görüntüleme: 926
  • nisan 11 007.webp
    nisan 11 007.webp
    206.8 KB · Görüntüleme: 801