yeni kafesim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan blueye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

blueye

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tezcan
Meslek
Kalite kontrol
İlgi Alanı
Kuşlar
ÖNDEN GÖRÜNÜMÜ

SOLDAN GÖRÜNÜMÜ

SAĞDAN GÖRÜNÜMÜ

[
100x120 paletlerle yaptığım kafes

selam değerli kardeşim..hayırlı olsun diyelim öncelikle..emek vermişsiniz ,kapatmışsınız..sanırım zemin beton..kuşlarınızın sağlığı için zemin ve çevre yalıtımına baca olayına dikkat etmeniz gerekiyor..inşallah sağlıklı kuşlar yetiştirirsiniz..

gerçekten güzel ve şık bir kümes olmuş . beğendim .. bol yavru almalar :)

Karlı havada bu kadar oluyor, çarşamba gunu karda kışta yapıldı bu kumes, ölcüleride baya bir geniş sanırım genişlik 3 metre yukseklik 1,80 uzunluk 2 metre kadardi, ama guzel olmuş.
Saygilar.

kümes güzel olmuş boyut olarak ama taban ve havalandırma sorun yaratır. baca yok ise hava girişini sadece önden alt ve üst olmak üzere iki yerden verirseniz daha iyi olur, ayrıca yandan açtığınız havalandırma penceresi ceyran olayını oluşturursa kuşlar kırılır, ceyranın güvercinlerde ne kadar tehlikeli olduğuğnu bilmeyen yoktur sanırım.

Emeğine sağlık;
Ama eksikler var ,2 taraftan pencere bırakmışsınız bu pencereler aydınlatmamı havalandırmamı, eğer havalandırmaysa cereyan olayına maruz kalmamak birini cam yapıp , güneş gören tarafı aydınlatma yapabilirsiniz.Birde kumesin tabanı tahtamı, tahta ise takoz yardımı ile kumesi 15 cm. yukarıya kaldırmalısın tabanda nem oluşmaması için.Diğer malzemeler, suluk, yemlik ve taban ızgarasıda var onlarda vardır diye düşünüyorum.

sağ kenardaki pencere ve kapı tamamen muşanba ile kapatıldı birtek sağ ön taraftaki havalandırma bırakıldı. ön taraftaki boşlukların hepsi kapatıldı ön resim eski son hali deil yalnış resmi koymuşsum.

Merhabalar İŞin iyisi 6 ayda olur derler :hhh: blueye kardeşim bu kümes 6 saatte olmuş gibi.Soğuktan acele bir şekilde yapmışsınız anladığım kadarıyla çokta emek harcamışsınız paletler biraz zor tahtalardır!Izgara gibi olması sizi baya bir uğraştırmış :evet: Bu güvercin sevgisi bu soğukta sevenlerine neler yaptırıyor.Emeğinize sağlık Serdar bu havalarda uğraşmayın demeden geçemeyeceğim kendi sağlığınızı bu havalarda kuşlar için harcamayın bu havalar kuşçuluk için zordur havaların ısınmasını bekleyiniz bu kümes güzel olmuş ama iyi havalarda çok daha güzel düşünerek kümesler yapabilirsiniz kümes yapmak da bir zevktir bu soğuk havada işkenceye dönüşür güzel havaları bekleyin!

Emeğinize sağlık güvercin sevginiz bu soğuk havaya rağmen her şekliyle ortada.Güle güle kullanın.

kümesiniz gerçekten güzel olmuş. elinize sağlık.bu güvercin sevdası müthiş bişey.soğuk kar kış dinlemiyor.ben her zaman ahşap (tahta) kümeslerden yanayım.fakat şu hırsızlık olaylarından dolayı ,mecburen beton kümeslerde kuş besliyoruz.sağlıksız olduğunu bile bile.kardeşim senin kümesin gayet güzel olmuş.birazda sansar ve fare illetini göz önüne alırsan,ve kümesini ona göre düzenlersen ,keyifle kuş besliyeceğini umuyorum.saygılar.ÖMÜR DENİZ.

slm abilerim bende bu hafta bir kümes yapajamda 1 metre eninde 2 meter boyunda yüksekliginde 2 metre olsa yetermi sizce fazla kuş beslemijem 1 çift felan ögrenciyimde durumum anca buna el werio...

ömer kardeşim, niyetin 1-2 çift kuş beslemek ise o bahsettiğin ebatlardaki kümes çok büyük, ama herkes genelde bir iki çift kuşla başlar sonra bir bakmışsın 40-+50 almış başını gidiyor, böyle düşüncelerin varsa uygun ama yok illa ben az kuş bakacam dersen 2 met değilde yükseklik 1-1,5 metre yeterde artar bile , helede bu zamanlarda kuşların ısınması daha kolay olur küçük kümeste
ama özellikle ve özellikle başta havalandırma, sonra taban kesinlikle kuşlar ıslak ve soğuk yere basmamalı, vsvs. bunlara dikkat ederek yaparsan güzel sonuçlar alırsın.

abi tok bir çift kuş beslemek gibi bir niyetim yok ama şimdilik buna güçün yetio 10 çift kuş beslemeyi büşünüorum yetermi sizce...

Geri