Yeni Katıldım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşlarısewiyorum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Barkın KÜÇÜKSÜRÜCÜ
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
İlgi Alanı
Seçiniz
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Kümes yapmayı düşünüyorum şimdi kafamda bazı şeyler var.
1-Kümesin yüksekliği 1.5 m eni 2.1 m derinliği 80 cm 80 cm'nin 40 cm yuvalara ayrılmış durumda 40 cm kapıya kadar tahta burda yemlik ve suluklar yapmayı planlıyıyorum.Bir güvercinin kalacağı yuva boyutu 35.40h.40 derinlik iki yuva arasındaki tahta takıp çıkarılabilecek böylecek bir çift için 70.40h.40 derinlik oluyo.Yuva planım nasıl öneri ve görüşleriniz.
2-Güvercinler çiftleştiği zaman ömür boyu çiftmi oluyolar.
3-İlla kendilerimi çiftleşecek onları yuvaya kapantınca da olur mu?
4-Eşe atımı ne?

kuşlarısewiyorum' Alıntı:
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Kümes yapmayı düşünüyorum şimdi kafamda bazı şeyler var.
1-Kümesin yüksekliği 1.5 m eni 2.1 m derinliği 80 cm 80 cm'nin 40 cm yuvalara ayrılmış durumda 40 cm kapıya kadar tahta burda yemlik ve suluklar yapmayı planlıyıyorum.Bir güvercinin kalacağı yuva boyutu 35.40h.40 derinlik iki yuva arasındaki tahta takıp çıkarılabilecek böylecek bir çift için 70.40h.40 derinlik oluyo.Yuva planım nasıl öneri ve görüşleriniz.
cevap 1 raflarla kapıya kadar olan mesafe 40 cm yanı kısa bir mesafe bu mesafenin e naz 70-80 cm olması lazım ki kuşun üst bölmedeki yuvalıklara rahat çıkıp inebilmesi gerekiyor. yani derinliği 150 civari yaparsan senin ve kuşların açısında daha güzel ve rahat olur.
2-Güvercinler çiftleştiği zaman ömür boyu çiftmi oluyolar.
cevap 2 güvercinler eş alabildiği gibi eş de bozabilirler. genelde eşler uzum süre eş kalabiliyor ama tüy dökümünden sonra eş bozmalar olabiliyor hele yuvanda tek dişi ve erkek kuşun varsa bunlar diğer eşlerden birileriyle eş bozdurup kendisiyle eş almasını sağlar kuşların ( başıam geldi son gün 2 yumurtada yavrularım öldü)
3-İlla kendilerimi çiftleşecek onları yuvaya kapantınca da olur mu?
cevap3 kuşlar kendileride eş alırlar senin bir yere kapamanlada eş alırlar ama kapadıgın yer 50cm lık genız bır alan olmalı en az orada 3-4 gün kalmalı ama kızışmış kuşlar 1 gün dahi dursa eş olurlar.
4-Eşe atımı ne?
cevap 4 eşatımı denilen olay kuşları ayrı bir bölmeye alıp ( eş hane ) orad 3-4 gün bekletip bir birine alışmasını ve eş olmalarını sağlamak amacıyla yapılan bir olaydır.
eş hane denilen yer ise senin yaptıgın bir bölme raf yada ayrı bir küçük kümes olabilir. eğer kümesinde bütün kuşların eşli ise eşsiz olan 2 kuşu kümesinize koydugunuzdada onalr birbiriyle eş alırlar. ( istisnalar hariç )

Aramıza hoşgeldiniz öncelikle .. Sorularınız çok sıklıkla sorulan sorular aslında, forumda bu konularla ilgili bolca bilgi mevcut , forumu incelemenizi öneririm .. selamlarŞEREF

HOŞ GELDİN BARKIN KARDESİM GÜZEL PAYLASIMLAR DİLİYORUM

SAYGILAR

Hoşgeldiniz,
Tüm sorularınızın cevabı forumda bol miktarda mevcut. Arama yaparak hepsine ulaşabilirsiniz.

DERİNLİK ÇOK AZ KUŞLAR NERDE GEZİNECEK
40 YUVA GERİYE 40 KALIYO MEYDAN AZ GELİR KUŞ ÜSTEKİ DÜNEĞE UÇAMAZ BİLE TIRMANMASI LAZIM.

Geri