Yeni Kelebeklerimiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar kümeste kelebekleri çoğaltmaya çalışıyoruz. Şimdilik bunu satın alarak yapıyoruz ama şöyle güzel 2-3 çiftimiz olunca onlardan bişeyler üretmeye çalışacağız. Dün dernekten 3 gönen kelebeği 1 tane de erkek tel kuruk aldık. Gönenler: anne-baba ve yavru şeklinde; yavru da büyük ihtimalle erkek çıkacak. Yaklaşık 1 aya iyice kızışır. Anne-baba gönen biraz halsiz ama inşallah vitamin takviyesiyle falan 3-5 güne toparlarız. Belki çok iyi değillerdir am olsun başlangıç için fena olmadıklarını düşünüyorum ben hatta açıkçası çok iyi olduklarını düşünüyorum ama aramızda kuşları çok iyi olan abilerimiz var onlara da haksızlık olmasın (: Anne-baba göneni makasladık; yumurtladıktan sonra çekeceğiz kanatlarını..

Ekli dosyalar

• IMG0718A.webp
    IMG0718A.webp
    26.6 KB · Görüntüleme: 1,129
  • IMG0719A.webp
    IMG0719A.webp
    24.8 KB · Görüntüleme: 1,145
  • IMG0724A.webp
    IMG0724A.webp
    23 KB · Görüntüleme: 1,161
şimdiden ilginize çok teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

• IMG0725A.webp
    IMG0725A.webp
    21.8 KB · Görüntüleme: 1,164
  • IMG0728A.webp
    IMG0728A.webp
    20.6 KB · Görüntüleme: 1,151
  • IMG0732A.webp
    IMG0732A.webp
    21 KB · Görüntüleme: 1,170
RESİMLERİ TELEFONLA ÇEKTİM GÜNEŞTEN BİRAZ PARLAMIŞ KUSURA BAKMAYIN..

Ekli dosyalar

• IMG0734A.webp
    IMG0734A.webp
    18.9 KB · Görüntüleme: 1,130
  • IMG0735A.webp
    IMG0735A.webp
    22 KB · Görüntüleme: 1,129
  • IMG0736A.webp
    IMG0736A.webp
    21.3 KB · Görüntüleme: 1,133
Bu arada gönenler 16 kuyruk.. Umarım olması gerektiği gibidir.. VE diğer kuşlarımı zamanla azaltacağım mesela bu hafta sonu 4 tanesi gidiyor...

Ekli dosyalar

• IMG0737A.webp
    IMG0737A.webp
    17.4 KB · Görüntüleme: 1,133
  • IMG0738A.webp
    IMG0738A.webp
    22.4 KB · Görüntüleme: 1,140
  • IMG0739A.webp
    IMG0739A.webp
    23.7 KB · Görüntüleme: 1,107
..

Ekli dosyalar

• IMG0740A.webp
    IMG0740A.webp
    23.6 KB · Görüntüleme: 1,152
  • IMG0743A.webp
    IMG0743A.webp
    26.1 KB · Görüntüleme: 1,074
  • IMG0744A.webp
    IMG0744A.webp
    25.2 KB · Görüntüleme: 1,148
MAŞALLAH ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN .. BOL SAĞLIKLI VE GÜZEL YAVRULAR ALIRSINIZ İNŞALLAH .. YAVRU ALIP ÜRETMEK ÇOK EĞLENCELİ BİR UĞRAŞ . BENDE ABİMİN KUŞLARINA BAKIYORUM ASKERLİK SÜRESİNCE . ALLAH EMEKLERİNİZİ BOŞA ÇIKARMASIN .

..

Ekli dosyalar

• IMG0746A.webp
    IMG0746A.webp
    22.6 KB · Görüntüleme: 1,110
  • IMG0747A.webp
    IMG0747A.webp
    22.7 KB · Görüntüleme: 1,106
  • IMG0748A.webp
    IMG0748A.webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 1,132
..

Ekli dosyalar

• IMG0749A.webp
    IMG0749A.webp
    28.2 KB · Görüntüleme: 1,145
  • IMG0762A.jpg
    IMG0762A.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 1,072
  • IMG0763A.webp
    IMG0763A.webp
    33.1 KB · Görüntüleme: 1,109
..

Ekli dosyalar

• IMG0764A.webp
    IMG0764A.webp
    33.7 KB · Görüntüleme: 1,124
  • IMG0766A.webp
    IMG0766A.webp
    22.8 KB · Görüntüleme: 1,149
S BONCUK' Alıntı:
MAŞALLAH ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN .. BOL SAĞLIKLI VE GÜZEL YAVRULAR ALIRSINIZ İNŞALLAH .. YAVRU ALIP ÜRETMEK ÇOK EĞLENCELİ BİR UĞRAŞ . BENDE ABİMİN KUŞLARINA BAKIYORUM ASKERLİK SÜRESİNCE . ALLAH EMEKLERİNİZİ BOŞA ÇIKARMASIN .

Eyvallah kardeş saol ilgin için.. Her zaman hayalim: kendi yavrularımı uçurmak.. Bunu tek tük de olsa yapıyoruz. Ama bütün kuşlarının kendi yavrun olması ayrı bi zaevktir heralde.. Alla sizinde emeklerinizi booşa çıkarmasın bildiğim kadarıyla sizde kemalpaşalar, çakallar üzerine bayağı bi uğraş veriyorsunuz. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın.. tekrardan teşekkür ederim..

polllat' Alıntı:
S BONCUK' Alıntı:

Eyvallah kardeş saol ilgin için.. Her zaman hayalim: kendi yavrularımı uçurmak.. Bunu tek tük de olsa yapıyoruz. Ama bütün kuşlarının kendi yavrun olması ayrı bi zaevktir heralde.. Alla sizinde emeklerinizi booşa çıkarmasın bildiğim kadarıyla sizde kemalpaşalar, çakallar üzerine bayağı bi uğraş veriyorsunuz. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın.. tekrardan teşekkür ederim..

EVET BİZDE KIRMIZI BASKA VAR ABİM ASKERDEN İZNE GELDİĞİNDE 2 TANE ALMIŞTI .. ONLAR YAVRULADI ŞİMDİ 10 TANE KIRMIZI VAR BİR TANESİNİ ALDIK GERİ KALANLAR HEPSİ O İLK ALDIĞIMIZ KIRMIZININ YAVRUSU .. MAVİLERİNDE ÇOK YAVRUSUNU ALDIK AMA ONLAR SATILDI ŞİMDİ 2 TANE MAVİ YAVRU 2 DE YUMURTA VAR . KUŞLARIN KENDİ EVİNDE BÜYÜYP UÇMASI ÇOK GÜZEL BİŞEY .. VE BUNLARIN BÜYÜMESİ DE AYRI Bİ ZEVK :) YAVRUSU BESLEMESİ DİĞER KŞLARDAN KORUMASI FLN ..

İNŞALLAH İSTEDİKLERİNİZ TEK TEK GERÇEKLEŞİR .. :)

inşallah kardeş..

Yeni kuşların hayırlı olsun Polat, inşanlah dönüşleri ve damarları istediğin gibi cıkar.

gökay' Alıntı:
Yeni kuşların hayırlı olsun Polat, inşanlah dönüşleri ve damarları istediğin gibi cıkar.

Saol Nizam Abi inşallah bizede doğru düzgen bir damarı yakalayıp kendi kuşlarımızı üretip; uçurmak kısmet olur.. Tekrar tekrar teşekkür ederim..

yeni kuşların hayırlı olsun işallah oynak çıkarlar sakallı karakuyruklarını tipi duruşu ve kuyruk yapıları güzel.fakat telkuyruk dediğinin kuyruğu dar yapılı cinsinden mi bilmem ama yamalı beyaz çiftin gibi çıkabilir buda kardeşim

Maşallah Sinan kardeşim karakuyrukların çok güzeller allah gönlüne göre yavru almayı nasip etsin

muygun' Alıntı:
yeni kuşların hayırlı olsun işallah oynak çıkarlar sakallı karakuyruklarını tipi duruşu ve kuyruk yapıları güzel.fakat telkuyruk dediğinin kuyruğu dar yapılı cinsinden mi bilmem ama yamalı beyaz çiftin gibi çıkabilir buda kardeşim

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.. İnşallah iyi çıkarlar.. Tel kuyruğun kuyruğunun dar olmasının sebebi: zaten 1-2 telek eksikti 4 tanede kötü teleği vardı onlarıda mecbur biz çektik o yüzden..

Serkan BONCUK' Alıntı:
Maşallah Sinan kardeşim karakuyrukların çok güzeller allah gönlüne göre yavru almayı nasip etsin

Eyvallah abim inşallah bu sefer bişeyler yapacağız..

Kuşları bayağı toparladık halsizlerdi ama 2-3 günde toparlandılar. Adam zaten balıkesirden getirdiklerini söylemişti. Belki yalandır ama olsun.. Halsizlikleri gitti sayılır. İnşallah kısa sürede yumurtlarlar..

S.A KARDEŞİM HAIRLI OLSUN TÜYLERİ KADAR ÇOK ÖMÜR VE YAVRULARI OLUR İNŞALLAH EWT BALIKESİR KUŞLARI BUNLAR HALSİZLİKTE KÜMES DEGİŞİMİ VE YOLCULUKTAN OLA BİLİR SENDEKİ ARAP SÜT BEYAZ TEPELİLER NERENİN KUŞU TRAKYA YERLİSİMİ OYUN SİTİLLERİ NASIL KUŞLARINIDA HAYRIMI GÖR İNŞALLAH BALIKESİRDEN SAYGILAR BENDE BALIKESİRDEYİM AMA ELİMDE BİR ÇİFT HEDİYE SAOLSUN EDREMİTDEN MEHMET ABİNİN KUŞALRINI HARİCİNDE TEK KELEBEK KAPTAN Bİ YAVRUM VAR DİGERLERİ MEHMET HOCAMIN SAOLSUN ÖDEMİŞLERİ VE DENİZLİ DOLAPCISIVAR KELEBEKLERE ESKİ KELEBEKLERİMDEN BULAMADIGIM İÇİN SOGUDUM AMA İYİSİ İYİDİR İNŞALLAH GÖNLÜNE GÖRE ÇIKAR KUŞLARIN ALLAHA EMANETOL KARDEŞ..

poyrazz' Alıntı:
S.A KARDEŞİM HAIRLI OLSUN TÜYLERİ KADAR ÇOK ÖMÜR VE YAVRULARI OLUR İNŞALLAH EWT BALIKESİR KUŞLARI BUNLAR HALSİZLİKTE KÜMES DEGİŞİMİ VE YOLCULUKTAN OLA BİLİR SENDEKİ ARAP SÜT BEYAZ TEPELİLER NERENİN KUŞU TRAKYA YERLİSİMİ OYUN SİTİLLERİ NASIL KUŞLARINIDA HAYRIMI GÖR İNŞALLAH BALIKESİRDEN SAYGILAR BENDE BALIKESİRDEYİM AMA ELİMDE BİR ÇİFT HEDİYE SAOLSUN EDREMİTDEN MEHMET ABİNİN KUŞALRINI HARİCİNDE TEK KELEBEK KAPTAN Bİ YAVRUM VAR DİGERLERİ MEHMET HOCAMIN SAOLSUN ÖDEMİŞLERİ VE DENİZLİ DOLAPCISIVAR KELEBEKLERE ESKİ KELEBEKLERİMDEN BULAMADIGIM İÇİN SOGUDUM AMA İYİSİ İYİDİR İNŞALLAH GÖNLÜNE GÖRE ÇIKAR KUŞLARIN ALLAHA EMANETOL KARDEŞ..

A.S çok teşekkür ederim öncelikle..
İnşallah iyi çıkarlar bizde kendi çapımızda bişeyler üretip uçururuz.. KUşlar daha yeni yeni toparlanıyor.. Uçuşları için harika dediler umarım öyledir..
O arap ve beyaz tepeliler: trakya yerlisi.. Daha bu gün kümeste çok fazla ırkın bir arada bulunmaması için sattım.. Kuşlar fazla yükselmiyor.. Makara yapıyorlardı...

MERHABA CANIM KARDEŞİM SİNAN KUŞLARIN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN BİZLERDE AYNI SENİN GİBİ BAŞLADIK BİLİYORSUNKİ BAŞLAMAK BAŞARMANIN YARISIDIR SENİNDE EN GÜZEL BAŞARILARA İMZA ATACAĞINDAN VE ÇOK ZAMANINI ALMAYACAĞINDAN EMİNİM GÜLE GÜLE SAĞLIKLI VE SAĞLIKLA BESLE ŞİMDİDEN TEBRİKLER N ÇAKIR.......

FANTOM' Alıntı:
MERHABA CANIM KARDEŞİM SİNAN KUŞLARIN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN BİZLERDE AYNI SENİN GİBİ BAŞLADIK BİLİYORSUNKİ BAŞLAMAK BAŞARMANIN YARISIDIR SENİNDE EN GÜZEL BAŞARILARA İMZA ATACAĞINDAN VE ÇOK ZAMANINI ALMAYACAĞINDAN EMİNİM GÜLE GÜLE SAĞLIKLI VE SAĞLIKLA BESLE ŞİMDİDEN TEBRİKLER N ÇAKIR.......

Eyvallah Nadir Abim... Sizler kadar iyi olmam zor ama elimden gelenin en iyisini yapacağıma emin olabilirsiniz. İnşallah zamanın birinde bizimde kuşlarımıza bakıp sizinkiler gibi "vay be kimin kuşları bunlar çok güzel kuşlar" derler.. Tabi kısmetse.. Tekrardan teşekkür ederim abi..

Çalışmalarında başarılar dilerim, Sinan.

Bence kelebek kararını verdiysen sakal-ense kuyruk ve tel kuyruktan(gönenden) başka kelebek koyma kümese... Bir müddet sonra istesende diğer kelebekleri beğenmezsin. Bu kuşları çok önce besledim, kafamı duvarlara vurasım geliyor. Elimdeki kuşların hem oyun olarak hem renk olarak ne kadar temiz olduğunu şimdi şimdi anlıyorum. Sırf taklacı kümesiyle olmuyor artık bana da değişiklik lazım. :))))

ugurk81' Alıntı:
Çalışmalarında başarılar dilerim, Sinan.

Bence kelebek kararını verdiysen sakal-ense kuyruk ve tel kuyruktan(gönenden) başka kelebek koyma kümese... Bir müddet sonra istesende diğer kelebekleri beğenmezsin. Bu kuşları çok önce besledim, kafamı duvarlara vurasım geliyor. Elimdeki kuşların hem oyun olarak hem renk olarak ne kadar temiz olduğunu şimdi şimdi anlıyorum. Sırf taklacı kümesiyle olmuyor artık bana da değişiklik lazım. :))))

Evet Hocam dediğiniz gibi taklacı ne kadar güzel bir ırk olsa da insan bir müddet sonra değişiklik istiyor. Şimdilik düşüncelerime göre kümesimde gönenler + tel kuyruklar olacak. Şimdilik böyle çünkü gönenlerden yana biraz şansızım: dişi halsiz; eşlenmek istemiyor. Yani erkekle eş aslında ama hiçbir aktiviteleri yok. İşin kötü yanı bizim buralarda gönen bulmak çok zor bunlar şansıma denk geldi hemen aldık. Hatta kuşalr dernekte tombala kuşlarıydı: derneğin sahibiyle konuşup aldık. İnşallah dediğin gibi olur da ilerde bir gün kümesimde gönen'den başka bir tür bulunmaz. Çünkü insanın 1 tür üzerine yoğunlaşıp o ırk adına bişey yapması çok güzel bişey. Umarım bizlerde bu mutluluğa erişiriz. İnşallah sizede nasip olur en azından taklacıların yanına 1 çift gönen atarsınız: ayrı uçurursunuz... Yorumunuz için çok teşekkür ederim: sizlerden gelen bu güzel yroumlar insanın moraliniz düzeltiyor..

Geri