Yeni kümes - İçi demir iskelet dışı mdf kaplama ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Meka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Meka

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tugay ÇEBER
Meslek
Muhasebe
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Öncelikle merhabalar :evet:

Yeni bir kümes yapmak istiyorum.
Fakat tuğladan değil.İç iskeleti profil demirden kaynak olacak.Üzerine profesyonel şekilde zımparalanmış MDF monteleyeceğim.Tahtanın üzerinede bildiğimiz plastik kırmızı eternetlerin düz olanları var yağmurdan etkilenmemesi içinde tahtayı bu eternetlerle kaplayacağım.

Sorum tahtayı en sağlam şekilde nasıl koruyabilirim ? Verniklemek, cila, köpük vs.

Canım kardeşim OSB nin üzeri plastik kaplı olanı var isterisen hortumu takıp kümesi yıkayabiliyorsun İstanbul da oturduğuna göre çıkma ve bozma tahta ve bu tür malzeme satılan yerler var arayıp bulabilirsin benim oturduğum yere yakın Eyüp- Dörtyol (Piyerlotide ) var hatta arkadaşım araban var ise gelirsin ölçülerine göre kestirip alıp gidersin selamlar.

Ahmet amcacım, ben en son oradan gittim aldım. Osb yoktu elinde fakat su kontrası var güzelce. Ama istediğiniz ölçüleri veriyorsunuz ona göre hazırlıyor hemen. Su değse bile şişmiyor.

slm a arkadaşlar bu işte az çok bilgim oldu kanatideyim sizlerde takdir ederseniz inş. bu gibi kümes veya ahşap örtmelerde , ahşap dış mekanda, güneş ve yağmurdan korumak amaçlı uzun kalıcı olsun diyorsanız dış yüzey demizlendikden sonra hangi rengi seçmiş iseniz su bazlı o renk boya ile bildiğimiz beyaz ahşap tutkalı ilk karışımını iyice sulu yapıp tamamen sürdükden sonra kurutup 2 cisi biraz daha kalın karışım yapmak süretiyle 3 aşama yapıyoruz, renk olarakda en son yağlı boya ilede boyaya bilirsiniz. son aşamadan sonra üzerinde oluşan koruyucu tabayı sizde göreceksiniz iyi forumlar..

OSB YADA MDF GİBİ AHŞAP ÜRÜNLERİ KEMİRGENLER KEMİREBİLİR İMKANIN VARSA PROFİLLERİN ÜZERİNE BETOPAN LA KAPATABİLİRSİN DAHA SAĞLAM OLUR KANAATİNDEYİM

Geri