YENİ KÜMES..TAVSİYE VE ÖNERİLERİNİZ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan passengerr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

passengerr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat güleryüz
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
S.A ARKADAŞLAR HAYIRLI AKŞAMLAR HERKESE..
ARKADAŞLAR YAKLAŞIK 10 YIL SONRA YENİDEN HEVES SARDI HASTALIK YENİDEN NÜKSETTİ :) DAYANAMADIM YENİDEN Bİ KÜMES YAPTIM AMA BU GEÇEN 10 YILDA KUŞÇULUK OLDUKÇA DEĞİŞMİŞ VE GELİŞMİŞ..YAPIMI GAYET BASİT OLDU PALET VE OSB KULLANDIM..HAVALANDIRMA İÇİN ÜSTTE VE ALTTA BOŞLULAR BIRAKTIM AMA YETERLİ OLURMU OLMAZMI EKLEMEM GEREKEN YADA ÇIKARMAM GEREKEN ŞEYLER VAR MI FİKİRLERİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM..BİRDE YERLER İÇİN PLASTİK IZGARA DÜŞÜNÜYORUM AMA BAZI YORUMLARDA IZGRALARIN SAĞLAM OLMADIĞI VERİM ALINAMADIĞINI OKUMUŞTUM YERLER İÇİN PLASTİK IZGARA YERİNE KULLANABİLECEĞİMİZ BİŞEY VARMI.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER SİTE YÖNETİMİNEDE AYRICA TEŞEKKÜRLER GERÇEKTEN ÇOK FAYDALI EĞİTİCİ Bİ SİTE OLMUŞ..HAYIRLI AKŞAMLAR HERKESE..TAMAM LANINCA BİTMİŞ HALİNİDE YAYINLARIM ARKADAŞLAR

Ekli dosyalar

• PIC_0087.webp
    PIC_0087.webp
    767.2 KB · Görüntüleme: 3,067
  • PIC_0088.webp
    PIC_0088.webp
    590.1 KB · Görüntüleme: 3,080
  • PIC_0089.webp
    PIC_0089.webp
    667.5 KB · Görüntüleme: 3,567
  • PIC_0090.webp
    PIC_0090.webp
    573 KB · Görüntüleme: 2,965
  • PIC_0091.webp
    PIC_0091.webp
    543.4 KB · Görüntüleme: 3,025
Yer olarak güzel, iç dizayn folluklar ve tünekler yapıldıkça daha da güzelleşir, havalandırma içinde tam karşılıklı olmadan bir kapının alt kısmına doğru bir de üst tavana doğru açıklık bırakırsan (telle kapatmak kaidesi ile) mükemmel olur. Plastik ızgara konusunda ise, yere gazete kağıdı serip üzerine plastik ızgara koyarsan kümesi temizlerken kolaylık olur ayrıca kuşlarına boka püsüre basmadan yürürler. Fakat uzun paçalı kuş besleyeceksen plastik ızgaralar paçaların kırılmasına sebebiyet verir, Böyle bir durumda, en küçük delikli kümes tellerinden alıp 50x50 cm şeklinde veya kapıdan rahat girip çıkabilecek gibi ebatlarda 4 yanına 5 e 5 tahta çakıp kendine ızgara oluşturabilirsin. delikleri küçük olduğundan ayakları deliklerden düşmez, böylelikle paçalar kırılmamış olur, ama bok püsür pislikler yine deliklerden alt tabakaya düşer.

Bir de kümesin altında bıraktığın boşluğa kuşların girebilir, uçuşan toz pislikler orada birikebilir o yüzden ön tarafta kalan boşluğu bir tahta ile kapatırsan bunu da engellemiş olursun.

hayırlı olsun.

50x50 plastik ızgara ideal olur.Follukları osb den yaptırısan kazıması rahat olur, limon kasası tavsiye etmem.Yuvalıklara plastik ve cömlekten yumurta kabı koyabilirsin.Suluklar plastik, yemlikler paslanmaz olması iyidir.Kuşları yerde yemleme hstalık kapmasın zira hastalıklar hortlamış durumda.Yabancı kuş alırsan veya yakalarsan hemen kumese atma, ayrı karantina kümesin olsun.Kapı ustundeki boşluğa tel yaparsan havalandırma için ideal olmaz.En iyi havalandırma, ön kapı altından 20x50 boşluk ve ön kapıya doğru tavandan baca, bu sistem kumesteki tozları ve kötü kokuları atacaktır.

Bu sevdaya bir kez kapılan, yıllar sonrada olsa kuş beslemeye başlar.Yeterki, yer, zaman, mekan uygun olsun.Bazen kaçan veya düşen bir kuş, başka birini tekrar kuşcu yapabilir :)

KÜMESİNİN GİTTİKÇE GÜZELLEŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.. KOLAY GELSİN..SİTEMİZİ TAKİP ETMEĞE DEVAM EDERSENİZ..ÇOK DEĞERLİ BİLGİLER EDİNECEĞİNİZİ SÖYLEMEK İSTERİM..

FeLix_' Alıntı:
Yer olarak güzel, iç dizayn folluklar ve tünekler yapıldıkça daha da güzelleşir, havalandırma içinde tam karşılıklı olmadan bir kapının alt kısmına doğru bir de üst tavana doğru açıklık bırakırsan (telle kapatmak kaidesi ile) mükemmel olur. Plastik ızgara konusunda ise, yere gazete kağıdı serip üzerine plastik ızgara koyarsan kümesi temizlerken kolaylık olur ayrıca kuşlarına boka püsüre basmadan yürürler. Fakat uzun paçalı kuş besleyeceksen plastik ızgaralar paçaların kırılmasına sebebiyet verir, Böyle bir durumda, en küçük delikli kümes tellerinden alıp 50x50 cm şeklinde veya kapıdan rahat girip çıkabilecek gibi ebatlarda 4 yanına 5 e 5 tahta çakıp kendine ızgara oluşturabilirsin. delikleri küçük olduğundan ayakları deliklerden düşmez, böylelikle paçalar kırılmamış olur, ama bok püsür pislikler yine deliklerden alt tabakaya düşer.

Bir de kümesin altında bıraktığın boşluğa kuşların girebilir, uçuşan toz pislikler orada birikebilir o yüzden ön tarafta kalan boşluğu bir tahta ile kapatırsan bunu da engellemiş olursun.

hayırlı olsun.

[email protected]' Alıntı:
KÜMESİNİN GİTTİKÇE GÜZELLEŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.. KOLAY GELSİN..SİTEMİZİ TAKİP ETMEĞE DEVAM EDERSENİZ..ÇOK DEĞERLİ BİLGİLER EDİNECEĞİNİZİ SÖYLEMEK İSTERİM..

gökay' Alıntı:
50x50 plastik ızgara ideal olur.Follukları osb den yaptırısan kazıması rahat olur, limon kasası tavsiye etmem.Yuvalıklara plastik ve cömlekten yumurta kabı koyabilirsin.Suluklar plastik, yemlikler paslanmaz olması iyidir.Kuşları yerde yemleme hstalık kapmasın zira hastalıklar hortlamış durumda.Yabancı kuş alırsan veya yakalarsan hemen kumese atma, ayrı karantina kümesin olsun.Kapı ustundeki boşluğa tel yaparsan havalandırma için ideal olmaz.En iyi havalandırma, ön kapı altından 20x50 boşluk ve ön kapıya doğru tavandan baca, bu sistem kumesteki tozları ve kötü kokuları atacaktır.

Bu sevdaya bir kez kapılan, yıllar sonrada olsa kuş beslemeye başlar.Yeterki, yer, zaman, mekan uygun olsun.Bazen kaçan veya düşen bir kuş, başka birini tekrar kuşcu yapabilir :)

arkadaşlar yorum ve önerileriniz için çok teşekkür ederim..kümesi siteden gördüğüm kümes modellerine bakarak yapmaya çalıştım bundan sonrasınıda kesinlikle tavsiyelerinize uyarak tamamlıcam..ben bikaç iş birden yaptığım için henüz tamamlayamadım ama birkaç güne tamamlıcam inşallah..tekrar teşekkür ederim arkadaşlar saolun bilgilerinizi paylaştığınız için..hayırlı günler herkese

havalandırma için bence baca kullanmalısın hem bacada merkez kaç kuvveti oluşturur

passengerr' Alıntı:
ARKADAŞLAR YAKLAŞIK 10 YIL SONRA YENİDEN HEVES SARDI HASTALIK YENİDEN NÜKSETTİ :) DAYANAMADIM YENİDEN Bİ KÜMES YAPTIM AMA BU GEÇEN 10 YILDA KUŞÇULUK OLDUKÇA DEĞİŞMİŞ VE GELİŞMİŞ..YAPIMI GAYET BASİT OLDU PALET VE OSB KULLANDIM..HAVALANDIRMA İÇİN ÜSTTE VE ALTTA BOŞLULAR BIRAKTIM AMA YETERLİ OLURMU OLMAZMI EKLEMEM GEREKEN YADA ÇIKARMAM GEREKEN ŞEYLER VAR MI FİKİRLERİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM..BİRDE YERLER İÇİN PLASTİK IZGARA DÜŞÜNÜYORUM AMA BAZI YORUMLARDA IZGRALARIN SAĞLAM OLMADIĞI VERİM ALINAMADIĞINI OKUMUŞTUM YERLER İÇİN PLASTİK IZGARA YERİNE KULLANABİLECEĞİMİZ BİŞEY VARMI.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER SİTE YÖNETİMİNEDE AYRICA TEŞEKKÜRLER GERÇEKTEN ÇOK FAYDALI EĞİTİCİ Bİ SİTE OLMUŞ..HAYIRLI AKŞAMLAR HERKESE..TAMAM LANINCA BİTMİŞ HALİNİDE YAYINLARIM ARKADAŞLAR

Ekli dosyalar

• PIC_0163.webp
    PIC_0163.webp
    358.4 KB · Görüntüleme: 2,231
  • PIC_0164.webp
    PIC_0164.webp
    643.1 KB · Görüntüleme: 2,224
  • PIC_0165.webp
    PIC_0165.webp
    763.6 KB · Görüntüleme: 3,077
  • PIC_0166.webp
    PIC_0166.webp
    876.9 KB · Görüntüleme: 2,231
  • PIC_0167.webp
    PIC_0167.webp
    822.1 KB · Görüntüleme: 2,334
Maşallah düzenli ve temiz olmuş, kuşlarda güzel geriye keyfini çıkarmak kalmış.

passengerr' Alıntı:
passengerr' Alıntı:

Ekli dosyalar

• PIC_0168.webp
    PIC_0168.webp
    860.3 KB · Görüntüleme: 2,269
  • PIC_0169.webp
    PIC_0169.webp
    793.6 KB · Görüntüleme: 2,849
  • PIC_0172.webp
    PIC_0172.webp
    645.2 KB · Görüntüleme: 2,283
  • PIC_0173.webp
    PIC_0173.webp
    638.9 KB · Görüntüleme: 2,278
  • PIC_0174.webp
    PIC_0174.webp
    635.7 KB · Görüntüleme: 2,312
Re: YENİ KÜMES VE KUŞLAR...

passengerr' Alıntı:
passengerr' Alıntı:
passengerr' Alıntı:

Ekli dosyalar

• PIC_0202.webp
    PIC_0202.webp
    1 MB · Görüntüleme: 2,268
  • PIC_0203.webp
    PIC_0203.webp
    926.2 KB · Görüntüleme: 2,197
  • PIC_0204.webp
    PIC_0204.webp
    900.8 KB · Görüntüleme: 2,165
Re: YENİ KÜMES VE KUŞLAR...

passengerr' Alıntı:
passengerr' Alıntı:
passengerr' Alıntı:
passengerr' Alıntı:

Ekli dosyalar

• PIC_0215.webp
    PIC_0215.webp
    927.2 KB · Görüntüleme: 1,081
NEREDE ÇOKLUK ,ORADA BOKLUK !

IRKININ ; 2 GÜZEL GÜVERCİNİ OLSAYDI.

ÇİFTHANELER.
GENİŞ YUVALAR
HAVALANDIRMA (aydınlık ve havadar )

KÜMESE YAKIN MUSLUK

olsaydı .BALKON DA TEMİZ OLURDU.TEK KAN OLURDU. GÖZE HİTAP EDERDİ.

HARC 'I ALEM İŞİ 31 YAŞA GÖRE ( ÇOCUK KÜMESİ ) BİR SÜRÜ PARA HARCAMANA RAĞMEN

BEN DOĞRULARI YAZARIM .DARILMAK YOK.. SEVGİLERİMLE.
BİZIMLA DEĞILSIN

Re: NEREDE ÇOKLUK ,ORADA BOKLUK !

IRKININ ; 2 GÜZEL GÜVERCİNİ OLSAYDI.

ÇİFTHANELER.
GENİŞ YUVALAR
HAVALANDIRMA (aydınlık ve havadar )

KÜMESE YAKIN MUSLUK

olsaydı .BALKON DA TEMİZ OLURDU.TEK KAN OLURDU. GÖZE HİTAP EDERDİ.

HARC 'I ALEM İŞİ 31 YAŞA GÖRE ( ÇOCUK KÜMESİ ) BİR SÜRÜ PARA HARCAMANA RAĞMEN

BEN DOĞRULARI YAZARIM .DARILMAK YOK.. SEVGİLERİMLE.
BİZIMLA DEĞILSIN

darılmak ne demek türker abi olurmu öyle şey..doğru söylüyosun bende az çok farkındayım.ama aşşa yukarı 10 yıl aradan sonra başlangıç böyle oldu ki unuttuğum ve daha öğreneceğim çok şey var sizlerden..kümese para harcamadım abi görünen herşeyi çevremden topladım kuşlar dahil ama kısmet olursa eğer kafamda çok daha farklı şeyler var..şimdilik böle iyi biraz tecrübeleneyim.sizlerin yorumlarıda eleştirileride beni memnun eder abi böyle böyle öğrenicez siz yeterki bildiğinizi esirgemeyin.bişey yapıyosak en iyi şekilde yapmak lazım en azından öyle yapmak için ne gerekiyosa yapıcam umarım beraber yaparız abi...
TARIM İÇİN EN İYİ GÜBRE,ÇİFTÇİNİN AYAK İZİDİR...
ben bunun farkındayım onun için her yorum her eleştiri önemli...

MURAT ; ZAMANLA KÜMES VE KUŞLAR DÜZELECEKTİR.

KÜMESİN ALTINA 5-10 LİTRE SU AKSA , TEMİZLEME ŞANSIN DA OLMAYACAK GİBİ .PALETLER VAR ÇÜNKÜ.

YERLERE TERASA YEM ATMA YERDEN KAKALI YEM YEMESİNLER .HASTALANMASINLAR.

YENİ KUŞLARINI KÜMESE KOYMADAN ÖNCE GÖZLEM ÇİFTHANESİ YAP..70 CM KADARLIK..İYİCE SAĞLIKLI OLDUĞUNA EMİN OLMADAN KÜMESİNE TAVAN ARASINA SALMA DİĞERLERİNE HASTALIK GELMESİN.BİR KÜMESE HASTALIK GİRDİĞİ ZAMAN KUŞLARI YOK ETSEN DE HASTALIK KÜMESTEN GİTMEMEKTE ..PAYLAŞARAK İLERLEYELİM..

YOLCULUKTA ELELE ..

DEZENFEKTAN OLARAK MEDİKALLERDEN BULABİLECEĞİMİZ '' ZEFİRAN '' ALIP FISFISLA KÜMESİ DEZENFEKTE ETMEK FAYDALI OLUR. PERAKENDE KDV DAHİL 3.75 TLDİR. 1 LİTRESİ

SUYUN HER ZAMAN TEMİZ OLMASI VE ASİDİK OLMASI MİKROPLARIN ,BAKTERİLERİN BARINMASINI ZORLAŞTIRIR.

LİMON,SİRKE, ..SULUKTA FAYDA SAĞLAR . AKLIMA GELDİKÇE paylaşırım .

MURAT ; ZAMANLA KÜMES VE KUŞLAR DÜZELECEKTİR.

KÜMESİN ALTINA 5-10 LİTRE SU AKSA , TEMİZLEME ŞANSIN DA OLMAYACAK GİBİ .PALETLER VAR ÇÜNKÜ.

YERLERE TERASA YEM ATMA YERDEN KAKALI YEM YEMESİNLER .HASTALANMASINLAR.

YENİ KUŞLARINI KÜMESE KOYMADAN ÖNCE GÖZLEM ÇİFTHANESİ YAP..70 CM KADARLIK..İYİCE SAĞLIKLI OLDUĞUNA EMİN OLMADAN KÜMESİNE TAVAN ARASINA SALMA DİĞERLERİNE HASTALIK GELMESİN.BİR KÜMESE HASTALIK GİRDİĞİ ZAMAN KUŞLARI YOK ETSEN DE HASTALIK KÜMESTEN GİTMEMEKTE ..PAYLAŞARAK İLERLEYELİM..

YOLCULUKTA ELELE ..

DEZENFEKTAN OLARAK MEDİKALLERDEN BULABİLECEĞİMİZ '' ZEFİRAN '' ALIP FISFISLA KÜMESİ DEZENFEKTE ETMEK FAYDALI OLUR. PERAKENDE KDV DAHİL 3.75 TLDİR. 1 LİTRESİ

SUYUN HER ZAMAN TEMİZ OLMASI VE ASİDİK OLMASI MİKROPLARIN ,BAKTERİLERİN BARINMASINI ZORLAŞTIRIR.

LİMON,SİRKE, ..SULUKTA FAYDA SAĞLAR . AKLIMA GELDİKÇE paylaşırım .

abi dediğin gibi kümesin altını temizleyemiyorum ama hemen altında gider var su altta durmuyo gidiyo ama sonuç olrak pislik altta birikiyo haklısın..kuşların önündeki suyuda hergün değiştiriyorum bir gün limon birgün sirkeli su koyuyorum hergün limon sirke zarar verirmi bilmiyorum abi..
aslında yerde yemlemiyodum ama çatıya konan kuşları indirmek için bikaç kez yem attım yere yerden yediler..şuan 3 kuş ta hastalık oldu abi ayırdım kuşları..halsizler ve kusma gözlemledim..birkaç gündür ayrı bakıyorum şuan biraz daha toparladılar gibi..
abi amacım kuşları ziyan etmeden unuttuğum ve öğrenmek gereken şeyleri öğrenip bu işi profosyonel olarak yapmak..kısmet olursa ilerleyen zamanlarda kuşlarıda kümseside bir numara yapıcam inşallah..

LİMON VE SİRKE YAĞLARINI ERİTİR.ZAYIFLATIR.BİLDİĞİM.SULUKLARIN HER SEFERİNDE ÇAMAŞIR SUYU İLE YIKANMASINI TERCİH EDİYORUM.İÇİNE TOZ GİRMEMESİ İÇİN 30-40 CM YÜKSEKTE DURMASI FAYDALI.
limon tozu ya da limon sosu asidik ortam sağlar.salata üstüne konan limon suyu...

E-COLİ OLABİLİR .DURGUN KUŞLARIN..

guvercinlerde-gorulen-diger-hastaliklar-salginlar/e-coli-t13566.html

LİMON VE SİRKE YAĞLARINI ERİTİR.ZAYIFLATIR.BİLDİĞİM.SULUKLARIN HER SEFERİNDE ÇAMAŞIR SUYU İLE YIKANMASINI TERCİH EDİYORUM.İÇİNE TOZ GİRMEMESİ İÇİN 30-40 CM YÜKSEKTE DURMASI FAYDALI.
limon tozu ya da limon sosu asidik ortam sağlar.salata üstüne konan limon suyu...

E-COLİ OLABİLİR .DURGUN KUŞLARIN..

guvercinlerde-gorulen-diger-hastaliklar-salginlar/e-coli-t13566.html

ABİ SULUĞU YERDEN 50 CM KADAR YUKARI KALDIRDIM..YERDE YEMLEMEYİ KESTİM.
HASTA OLAN KUŞLARDA DÜZELDİ ÇOK ŞÜKÜR..
AMA HİÇ İLAÇ KULLANMADIM SADECE LİMON VE SİRKE VERDİM..YANİ SULUK HARİCİ İKİŞER DAMLADA AĞIZLARINA DAMLATTIM ..ŞUAN KUSMA VE KABARIKLIK YOK VE HAREKETLENDİLERDE.GALİBA DÜZELDİLER UMARIM UMARIM OLMAZ BİDAHA ÇOK CANIM SIKILIYO ÇÜNKÜ..

Geri