Yeni kümes yapacam yardım...!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mehmet1994

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet sümer
Meslek
yok
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar ve abiler pazartesi yada salı Allah izin verirse kümes yapacam fakat neyden yapayım bi türlü karar veremedim benim düşüncem tuğla yada piriketten yapmak sizce hangisi daha güvenli olur ve daha ucuz olur kümes ölçüleri düşüncem 2.5 metre uzunluk 1.5 2 m yükselik 1 1.5 metrede genişlik demir kapı vs herşey var kümesin tavanı betondan olacak sizce bana ne kadar tuğla yada piriket gider ve mersinde piriket ve tuğlanın fiyatı nedir bilen varsa yazarsa sevinirim.Yakın zamanda kümes yapan ölçüleri ve maliyeti yazarsa sevinirim...Benim tek derdim tuğlaları yukarı çıkarmak apartman 5 katlı damla birlikte 6 kat oluyor oraya o kadar tuğla nasıl çıkacak:)Bana akıl verirseniz sevinirim....Adminlerden ricam konuyu kitlemesinler forumda bir sürü konuya baktım ama bana genelde mersin fiyatı lazım...

Şimdi ilk başlarda kümes yerde olacak diye düşündüğüm için tuğla altında demir koy dicektimde kümes çatıdaymış bence kümesi tuğladan yap tuğlanın üstünü beton yap içinide kireçleyip havalandır çokda iyi olur birde havalandırma yapınca çok güzel kümes olur mersinde oturmadğım için tuğla fiyatlarnı bilmiyorum ama tanesi en fazla 50 kuruş 75 kuruş falandır.Tuğlaları yukarı çıkarma konusunda arkadşalarından yardım isticen :D

Arkadaşlardan yardım isticemde 200 300 tane tuğlayı çıkarmak için 20 kişi lazımki çıksın :D 20 kişininde işi gücü yok gelip benle tuğla taşımaz yani:D

OOO kümesin boyutları epey sağlam güzel yerin var demek ki, hayırlı olsun. Arkadaşlara biraz yalvarma ile çözmeye çalış, çünkü en güzel en sağlam ve en dayanıklı iş beton.

Evt dam geniş bundna daha büyügüde olabilir ama gerek yok çok büüyüge.450 500 tl bütçem var umarım o fiyata bişiler yapabilirim.az buçuk bütçeği artırabilirim.

Asıl sorun tugla olmamalı insaat ın içinde oldugum için biliyorum tuğlaları taşımak 2-3 kişi ile 1-1.5 saat alır ama bunun için kucuk bir makara lazım cıkaracagın yere 5-5 tasıyacaksın aynı sekilde kum ve cimentoyuda cıkarabilirsin onlar içinde bir kova bul ama dikkat et çimento vede kum agır o yüzden yarımdan fazla doldurma belli bir süreden ve yukseklikten sonra 5 kg oluyor10-15kg o yuzden dikkatlı olmak lazım altında da durmayacaksın soylemeyi unuttum birde malzemeleri makara ile cekebilecek halat veya makaraya uygun saglam bir ip ve güçlü bir arkadaş lazım tehlikeli ve güç işteyen bir iş yapacak olursan bu sekildi çok dikkatli olman lazım. Eger dediğin gibi o kadar arkadasını toparlayamaz isen 2-3 arkadasın ile yapabilecegin bir yontem sende gormuştursun makarayı insaatlarda hala kullanılıyor .halatı ceken arkadasın biraz cektıkden sonra yer degiştirirsin halatı cekecek kişiyede eldivende temin etmek gerekir halat eline zarar vermesin . Yapabilirsen 20 kişi ile ugrasmaktan kolay onlara en azından kola alacak olsan makara ve halat ucretine denk gelir sanırım :) . Kolay gelsin

Eğer çalınma riski yok ise tahtadan yap derim. çünkü daha az maaliyetli .. 450-500 tl bütçen varmış.. bunun 100 yada 150 si tahtaya giderse 300 yada 350 tl kalır ... o parayladı içini düzenlersin.. strafor .. folluk .. ızgara. suluk .. yemlik.... tüneklik ..yemlik.. onlarda 50 yada 75 tl olsa geriye kalan parayla istediğin güzellikte kuş alabilirsin.. ( bu söylediklerim tahta kümes için geçerli (: )

tetragon33' Alıntı:
Eğer çalınma riski yok ise tahtadan yap derim. çünkü daha az maaliyetli .. 450-500 tl bütçen varmış.. bunun 100 yada 150 si tahtaya giderse 300 yada 350 tl kalır ... o parayladı içini düzenlersin.. strafor .. folluk .. ızgara. suluk .. yemlik.... tüneklik ..yemlik.. onlarda 50 yada 75 tl olsa geriye kalan parayla istediğin güzellikte kuş alabilirsin.. ( bu söylediklerim tahta kümes için geçerli (: )
Haa evet birde kümes için malzemeler var güvenlik sorunu olmadığı için tahtayı bende önerebilirim tuğlanın sıcaklığını aratmaz.

ozgur06' Alıntı:
Asıl sorun tugla olmamalı insaat ın içinde oldugum için biliyorum tuğlaları taşımak 2-3 kişi ile 1-1.5 saat alır ama bunun için kucuk bir makara lazım cıkaracagın yere 5-5 tasıyacaksın aynı sekilde kum ve cimentoyuda cıkarabilirsin onlar içinde bir kova bul ama dikkat et çimento vede kum agır o yüzden yarımdan fazla doldurma belli bir süreden ve yukseklikten sonra 5 kg oluyor10-15kg o yuzden dikkatlı olmak lazım altında da durmayacaksın soylemeyi unuttum birde malzemeleri makara ile cekebilecek halat veya makaraya uygun saglam bir ip ve güçlü bir arkadaş lazım tehlikeli ve güç işteyen bir iş yapacak olursan bu sekildi çok dikkatli olman lazım. Eger dediğin gibi o kadar arkadasını toparlayamaz isen 2-3 arkadasın ile yapabilecegin bir yontem sende gormuştursun makarayı insaatlarda hala kullanılıyor .halatı ceken arkadasın biraz cektıkden sonra yer degiştirirsin halatı cekecek kişiyede eldivende temin etmek gerekir halat eline zarar vermesin . Yapabilirsen 20 kişi ile ugrasmaktan kolay onlara en azından kola alacak olsan makara ve halat ucretine denk gelir sanırım :) . Kolay gelsin
gerçekten teşekkürler uğraşıp uzun uzun yazmıssın.Makara var fakat makarayı takacak yer yok çimento ve kumu ben dert etmıyorum.Asıl sorun tuglalar:D 4 5 kişi bulucam artık bişiler yapacaz daha tavanı için demir tahta filan alacam.

Tahta istemiyorum ömürlük bişe olsun istiyorum onun için beton yada demirden yaptıracam ama halen 2 si arasında gel git yasıyorum.

mehmet, benim nacizane önerim tuğladan yapman, çünki sen tuğlayı yıkmadığın sürece hiç bir şey olmaz, ama demirden yaparsan ne kadar antipasta sürsen ne kadar astar boya da atsan belli bir süreden sonra çürümeye başlıyor. sonuçta bir şekilde su değiyor. Ama tuğla da durum farklı ne kadar su yese ne kadar güneş görse de yüksek ısıl işlemden geçip tavlandığı için kolay kolay deforme olmuyor, e birde üzerine güzel bir sıva yaparsan, canın sıkılınca gir kendin otur içinde bekar odası gibi kullan :) Demir olursa yazın aşırı sıcak kışında aşırı soğuk olabilir, yani yalıtım malzemesi gerekli, eh bu da ek maliyet, ama tuğla yaparsan zaten termos gibidir, sıcaklığı daha stabil tutar. Ama bütün bunlara rağmen hala daha muallaktaysan, al eline 1 tl tura gelirse demir, yazı gelirse tuğla de fırlat havaya, dik gelirse hindi beslersin yıl başı geliyor :))

Karar verdim tuğla yapacam çok sagınak yağışlı havalarda içine otururum içinde yemlerim kuşları:)Maaliyeti ne olacak bakalım allah izin verirse maliyetelerini kuruşu kurusuna sizlere aktaracam...

mehmet1994' Alıntı:
ozgur06' Alıntı:
gerçekten teşekkürler uğraşıp uzun uzun yazmıssın.Makara var fakat makarayı takacak yer yok çimento ve kumu ben dert etmıyorum.Asıl sorun tuglalar:D 4 5 kişi bulucam artık bişiler yapacaz daha tavanı için demir tahta filan alacam.

3mt5*10 tel ve birkaç çivi işini görür gibime geliyor

Herkese iyi akşamlar bugün gittim tuglanın fiyatını sordum tanesi 35 kuruş 400 tane alsam yapacagım kümes ölçülerini net olarak söylüyorum bugun ölçtüm baştan 3 metre uzunluk 1 metre yükseklik 170 180 arası yükseklik olacak 400 tane tugla sizce yetermi??

Bugün 400 adet tuğla,10 adet tavan için çubuk demir,5 torba çimento aldım ve 290 tl para ödedim geriye bir tek çakıl ve tahta almak kaldı.Onlarda ortalam olarak 50 lira filan tutar masrafları yazıyorumki yapacak olanların bilgisi olsun.

mehmet1994' Alıntı:
Bugün 400 adet tuğla,10 adet tavan için çubuk demir,5 torba çimento aldım ve 290 tl para ödedim geriye bir tek çakıl ve tahta almak kaldı.Onlarda ortalam olarak 50 lira filan tutar masrafları yazıyorumki yapacak olanların bilgisi olsun.

Evet bunları yazarsan çok iyi olur foto da görmek isteriz ilerleme aşamalarını bitene kadar.

yapılmaya başlandıgı zaman fotolarda gelecek.

Geri