Yeni kümesim için fikirlerinizi almak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cuslaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

cuslaw

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
EMRE KÖSEOĞLU
Meslek
BİLİŞİM
İlgi Alanı
Kuşlar
S.a herkese.
Maalesef apartmanda oturduğum için odamın balkonuna kendi imkanlarımla kümes yaptım.YÜkseklik 1 metre.Genişlik 85 cm ve derinlik 85 m olmak üzere...
1 çift mardinim var.Aşağıda kümesimin ve kuşlarımın resimlerini koydum.Nasıl sizce kümes ?
Kümesin üstü ve arkası tamamen membran ile kaplı.Üst kısma membranın üzerinde balonlu naylon ile kapattım.
Zeminde karton var.Resimde görünmüyor olabilir ama kümes içerisinde yemlik , suluk , 2 adet folluk ve karışık mineral kumu var.
Not : Yemlik sürekli dolu.
Bi bakıp fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istiyorum

resim eklemeyi unutmuşsunuz sürekli yem durmasına gerek yok ben de ılk oncelerı yemlıklerınde yem bırakıyordum ama kuslar cabuk yatmaya (ucamamaya) bi nevi obez ınsanlar gıbı davranmaya baslıolar kendınızce bır saat belırleyın 1 defa verın daha saglıklı olacaklardır resımlerı gormek ısterız saygılar...

SABAH- AKŞAM OLSUN .KAAN. ACIKMASINLAR.. :slm:

18431.jpg

34792.jpg

Kusura bakmayın arkadaşlar resimleri eklemeyi unuttum.Kuşlar yeni olduğu için aç kalmasınlar ve zaten hava da soğuk diye yemliği doldurdum.Nedense pek de yemiyorlar alışamadılar sanırım 3 gün oldu kuşlar geleli öylece yan yana duruyorlar.Bu durumdan rahatsızım hiç canlılık yok tüylerini kabartıp öylece duruyorlar acaba bi sorun mu var anlayamadım...Resimlerde ön kısımda tel var orasını naylonla kapattım soğuk olmasın diye..Fikirlerinize ve önerlerinize ihtiyacım var arkadaşlar

eğer bir hastalık yok ise yaparlar ilk günlerde çekinirler , alışma sorunu çeker yuva çok şeker olmuş eline sağlık eğer imkanın varsa birde taban ızgarası al altlarına ooh super olur valla,

Haklısınız alta ızgara düşünüyorum ve limon sandığı koymayı düşünüyorum plastik folluk onlara yeterli olmayacak sanırım 2 adet limon sandığı koyucam.Bir de rutin olarak kış günlerinde hangi ilaç ve vitaminleri verebilirim ?

Emre kardeşim kümesin ve kuşların hayırlı olsun güle güle besle.

Kuşlar normal zamanda günde bir kere yemlendimi yeter,yavru zamanı iki kere yemleyebilirsin.

Yemini yiyen kuş kenara çekilir tüner kendini kabartır.

Balkonda beslediğin için yemin haricinde bir kaba kırmızı toprak ve mineral taşlarından karıştır koy,gıdaların hazmı için

kolaylık olacaktır.(güvercin pazarı yada derneklerde satılır)

Az kuşun olduğu için tabandaki karton işini görür fazla pislik biriktirmeden sık sık tazelersin,yeni karton koymadan evvel

tabanı mikrop öldürücü ile temizlersen koruma yönünden daha iyi olacaktır.(çamaşır suyu püskürtsende olur suyla karıştırıp.)

Sadece karışık mineral kumu fazla gelirse ishal yapma olasılığı artar toprakla karıştırmak daha sağlıklı( 3 ölçü toprak 1ölçü karışık kum)

Normal zamanda ilaç kullanmayı tavsiye etmem sadece yumurta ve yavru zamanı destekleyici vitamin takviyesi yapman yeter.Tüy zamanıda takviye yapabilirsin.

Selamlar sağlıcakla kal.

Öneri ve fikirleriniz için teşekkür ederim Şenol bey.
Bugün kümesin altına ızgara aldım 1 metrekaresi 14 TL ye.
2 tane limon sandığı aldım yavaş yavaş güzelleşiyor kümesim :)
Yalnız sularını değiştirirken farkettim su soğuktan donmuş ama tamamı değil suyu boşaltıp suluğu temizleyip tekrar doldurdum.Tavsiyeniz üzere herhangi bir ilaç kullanmayacağım şu an.Yalnız taban için mikrop öldürücü işine açıklık getirmenizi rica ediyorum.Mikrop öldürücü ilaç nedir ne almam gerekir ? Çamaşır suyu ve suyu karıştırıp püskürt demişsiniz oranları nasıl olmalı ve kokusu kuşlara zarar vermez mi ?
Bir saksımız vardı içinde doğal toprak var üzerine mineral kumu koydum ama yediklerini görmedim kümese alışkın değiller ondan herhalde...

Hani Kardeş hayvan besliyenler bilir ineklere koyunlara alırlar ya taş ama minarel taşı bizde var ondan ufak bi parça kırdım ve kuşların yeminin oraya koydum kuşlar gagalarıyla onu vuruyorlar emiyorlar yemeye calısıyorlar vitamin için onu kullanabilirsin suyun donması sorun dgil benimkiler donuyor akşamdan akşama degiştiriyorum sularını yemlerkene onuda içiyorlar kuşların önünde yem bırakma kardeş al yemi 1gün sonra akşam kuşların önüne yemi koy ve izle yiyorlarmı yemiyorlar mı

Önerileriniz için teşekkür ederim.Karışık mineral taşı aldım ama hiç yediklerini görmedim.Havaların bir kaç derece düzelmesiyle kuşlarımda bi canlanma oldu.Guuuk guuuk diye ötüyorlar birbirlerine bazen duyuyorum :) Dediğiniz gibi yapıcam yemi alıcam önlerinden böyle kıymet bilmiyo keratalar :)

Bir kaç resim ekleme yapmak istiyorum kuşlarımdan buyrun ;

http://c1202.hizliresim.com/u/6/2gplw.jpg
http://c1202.hizliresim.com/u/6/2gpm3.jpg
http://d1202.hizliresim.com/u/6/2gpmg.jpg
http://d1202.hizliresim.com/u/6/2gpmr.jpg
http://d1202.hizliresim.com/u/6/2gpmy.jpg

KUŞLARIMIZI TABİİKİ SEVİYORUZ. FAKAT, YATAK ODASINDA,YASTIK , YORGAN ÜSTÜNDE GEZMESİNLER BENCE.. :slm:

ÇOK GÜZELLER, MAŞALLAH. GÜLE GÜLE BESLE EMRE.

Öncelikle tüm güvercin sever dostlara selamlar.Arkadaşım karton doğru bir tercih değil ızgara olması çok daha doğru ve mantıklıdır olması gerekende budur.telin önünü naylonla kaplama hava soğuk diye içerdeki kuşun pisliğini kurutamazsın hava almazsa oda asit yapar yani rutubete yol açar kuşlarda solunum yolu rahatsızlığına yol açar sadece ceryan olmayacak önü açık olsun zarar olmaz.Kümesinde yavru olsun olmasın günde iki defa sabah akşam yemlemelisin mineralide devamlı önlerinde bırakma birde mineral demişken kırmızı kil olanından ver diğerlerinde tuz oranı yüksektir kuşlarda problem yaratır.Vitamin konusuna gelincede haftada iki defa fosfokalsiyum ver sularına faydasını göreceksin hiç bir yan etkisi yoktur.Bol yavrulu güzel seyirli iyi bakımlı günler dilerim....

Haklısınız yastık yorgan üstünde gezmemeleri gerek.Ara sıra odama alıyorum bir iki oynuyorum onlarla kanatları açılsın biraz uçsunlar diye :) Çünkü kümes içerisinde pek fazla kanatlarını hareket ettirme şansları yok.

Izgara işini hallettim en altta karton var üzerinde ızgara.Belirli aralıklarla kartonu alıp yenisiyle değiştiricem.Telin önündeki naylonu çıkartıcam tavsiyeniz üzerine.Yem olayını da aynı şekilde.
Fosfokalsiyum demişsiniz , yarın eczaneden temin edicem.Önerileriniz için teşekkür ederim...

Tam hayallerimdeki kümes diyebilirim, ya da hayalimde olan birkaç kümes türünden biri, gerçekten çok iyi düşünülmüş, 3 çift güvercini rahatlıkla barındırabilir ama 4 çift sorun olabilir. Ama kendimce, bir yanlışı söylemeden geçemeyeceğim, balkonda besliyorum demişsiniz ama kuşlar taklacı. Uçmaları ve kümese dönmeleri sorun olabilir. Kendim de taklacı besliyorum ama gerçekten insanı bezdiriyorlar, hele ki öğrenciysen. Ne ders çalışmaya, ne ödev yapmaya vakit kalabiliyor. Bence taklacıları satıp yerine birkaç çift budapeşte ya da bursa alabilirsiniz, rahatlıkla alabilirsiniz çünkü çakmaklılar, epeyce para verilmiş gibi duruyor. Ama tabii ki "Güvercinler eğitim hayatımdan daha önemli" dersen bilemeyeceğim.

Selametle.

Yorumunuz için teşekkür ederim.Kümes tamamen kafamdaki düşünceyle ve kendi el emeğimle yapılmıştır.Beğendiğinize sevindim benimde tam da istediğim gibi oldu.Şu an damızlık gibi bakıyorum uçurma ve salma gibi bi durumum yok.Suluk sürekli kümeste.2-3 günde bir değiştiriyorum.Yem olarak da sabahları ve akşamları yem veriyorum.Havalar ısındığında yavaş yavaş kümesin önünde yemlemeyi ve sulamayı düşünüyorum.Özellikle mardinlerin fiyatları oldukça yüksek ve değerli kuşlar bu yüzden kaçırmak beni üzer.Sadece maddi açıdan değil manevi olarak da beni etkiler şimdiye dek hiç salmadım.

Bence gayet güzel düşünülmüş ve yapılmış.Çakmaklıların da hoşuma gitti tüyü kadar hayrını gör kardeşim

kardeşim hayırlı olsun yeni başlamışsın. ama kuşları eliine fazla alma yani dışarı çıkardığında veya içeri sokarken küçük bir sopa ayarla öyle alıştır. kuşları fazla ele almak iyi değil.kümesin güzel (kuşlarında)hayırlı olsun

Folluklara keçe koymuş bu hem yumurtanın ısısını koruyor hemde kırılmasını önlüyor oldukça rahat. İstanbulda 1TL ye satılıyor.

SAOL

selamlar, Kapının yanındaki telin oraya bi cam kestirip pvc Yaparsanız soğuktan koruyabilirsiniz yada yapamam derseniz bir laylon çakın bir hassa ceyran olmasın önemi olmaz yavru alması zor oluyor balkonta kışları bence kışın yavru almayın yazın alın birde çoğaldıklarında bir fikir düşünmüşünüzdür inş. çakmaklılarınız ve hünkarileriniz güzel bende balkona damızlıklarımı getirdim 2 çift 1 m kare alan birde önünde salma var kanat çırpmaları gerekiyor bol yavrular sağlıklı kümesler ;)

kardeşim merhaba bende maaalesaf apartmanda oturduğumuz için balkonda besliycem gördüğüm üzere 2 tane maşallah nazar değmesin güzeller güzeli hünkarin var acaba bi sıkıntı oluyomu uçuruyomusun hiç uçurmasanda olurmu bilgi verirmisin :slm:

Mardinleri hiç uçurmadım.Hünkarileri kaçırdım bi keresinde evin üstünde akşama kadar uçtular ordan oraya gezdiler kayboldular.Kaçtılar diye üzülürken iki gün sonra baktım ki kümesin önündeler :) Sonra yavaş yavaş uçurmaya başladım gezip gezip geliyolardı :)

Geri