YENI KÜMESIM+ICINDEKI CALISMALAR+ALMANYADAN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
slm beyler yeni kümesim insallah yakinda bitecek yorumlarinizi önerilerinizi bekliyorum herkese simdiden tesekkür ederim !

2vdo10w.jpg

126e9n9.jpg

2rlzv5v.jpg

:heyo:

Selamlar,

Kümesinizin şu görüntüsünden bir yorum yapmak zor ama geniş bir kümes olacağı belli birde dış mekandan resimlerini koyabilirseniz bizlere fikir verebilecektir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Kardeşim kolay gelsin.
Ben kendi kümesimde yuvalıkların boyunu 50cm, yüksekiliğini 40cm, derinliklerini 50 cm yaptım. 40 cm yükseklik eğer ızgara koyulursa yaklaşık 33 cm ye düşüyor. Yuvalar küçük olursa her çift yavrular biraz büyüyüp yeme düşmeye yaklaştığında yani tekrar yumurtlama aşamasında ayrı bir yuva tutmak istiyor. Dolayısıyla büyük olmayan yuva yapıp her çifte 2 yuva yapmaktansa, içine iki folluk sığacak boyda yuva yapmak daha mantıklı. Bu yüzden sana yuva ebatlarını: boy/en/yükseklik 70cm/40cm/40cm yapmanı tavsiye ederim. Yuvalıkları çekmeceli yaparsan ilerde temizlik için sana çok kolaylık sağlar. Birkaç fazla yuva yapar, temzilenecekleri dışarı alır, temizlerini koyarsın. Ayrıca daha yapım aşamasındasın mutlaka baca yap. Alt kısımlardan havalandırma kanalları koy. 40 cm yukarıdan başlat; hem en alt yuvalar tercih edilmiyor hem de dolaşma için geniş alan kalır. Bir de tek, bekar kuşlar için daha dar 25cm/25cm/40cm ebatlarında yuvalıkları koyarsan iyi olur. Son olarak eğer kümesin büyük ise yavrular için 100cm/30cm/40cm ebatlarında ayrı bir bölüm olursa çok yararlı olur diye düşünüyorum.
Benim yaptığım kümesimi "Bu da benim kümesim" başlığında bulabilirsin. Belki sana bir fikir verir. Şu anda 2. kümesimi bitirmek üzereyim; bitirdiğimde onun da resimlerin koyacağım.
Tekrar kolay gelsin.

sanırım kümes bu
2h334er.jpg

metalden tahta kümese geçiyordunuz hadi hayırlı olsun iyi çalışmalar...
3304owo.jpg

kümesiniz cok güzel. yanlız nacizane bir kaç fikir beyan etmek istiyorum.
havalandırmalarınız eksik kümesin en altından iki taraflı havalandırma yapıp çatıdanda baca gibi ama bıraz daha geniş bir havalandırma bırakmanız gerekiyordu. sebebine gelince biliyorsunuz ısınan hava genleşir ve yukarıya doğru yükselir.
kümes tabanındaki dışkılarda bu kümesin içinde dolaşır dururlar. dediğim şekilde havalandıormayı yapabilirseniz devamlı alttan temiz hava girer ısınan havada yükselir ve baca aracılığı ile dışarı atılır.
alttaki havalandırmanın nasıl olacağını merak ediyorsanız benim kümesin resimlerine bakabilirsiniz
kocaelinden uğurun kümesi ve kuşları yazan konuda benim kümesin resimleri bulunuyor

allah sağlıklı sıhhatli günler nasip etsin inşallah

herkese cok tesekkür ederim arkadaslar ! evet havalandirmayi söyle düsündün...kümesin kapisinin camlarini söküp yerine tel koyacam ve birde yagmurluk yapacam kapak gibi....acip kapama icin veya yagmurlu günlerde bile acik kalmasi icin....aklimda birkac bisey var merek etmeyin ! ama su an havalar - 8 derece burda almanyada onun icin biraz beklemek istiyom ! slmlar !

118qhyh.jpg

3eerd.jpg

6h58n8.jpg

2a5nn5y.jpg

kümesim hemen hemen bitti sayilir ! =)

yumurtasız kuşları geçirdiniz sanırım hayırlı olsun... Ama yuvalıkları çoğaltım tüm kuşlarınızı geçirmeden bence ...(sonra yumurtaydı vs değiştiremzsiniz içeriyi ;))

saol kardes elimde su an zaten 20 tane kus var yarisi da yavru ;-)
daha insallah ilerde yuvaliklar yapacagim ;-) slmlarimla !

20 kuş için çok güzel bir yer :p elinize sağlık iyi yavrular...

saol kardesim allah senden ragzi olsun ! tesekkürler ederim ! slmlarimla !

Geri