Yeni kümesim, Kuşlarım ve birkaç soru.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tr-Pasha61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Tr-Pasha61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan ÇAKICI
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
Kediler
Kümesi yeni yaptık.Kuşlarda yeni sayılır kümes 1.5 m2 Follukları henüz tamamlamadım.Bağzı sorunlarım var; kümesin içine saman koydum ama cok pisleniyor bunun ıcın ne yapabılırım ? - Işıklandırmayı 100lük ampulle saglıyorum geceleri acmalıyımıyım kapamalımıyım ?-

Şimdiden teşekkürler...

Fotolar

dsc00889s.jpg

Kümes dıştan ( Terasta )
dsc00893k.jpg

İçten
dsc00894ch.jpg

2
dsc00887vi.jpg

Arap
dsc00895pr.jpg

Sabuni miski çiftim
dsc00896pz.jpg

Mavi
dsc00897rq.jpg

Dumanlım
dsc00898vz.jpg

2
dsc00901gs.jpg

Sabuni
dsc00902qx.jpg

Sabuni2

Samanları komple temizle, yere ızgara koy bence.. hayvanların bokla temasını kes. 4 tane alsan o ızgalardan yeter. Gece ışık yakmanada gerek yok bence. Kümesin ufak olduğu için, sandıklarının hepsini bence karşıya koy, sol taraftaki sandıkları kaldırırsan kümesin içinde alan açılır. ferah bir ortam olur. En son söyleyeceğim şey kuşlarının sayısıda önemli bu kümes için ideal sayı 10'dur. Saygılarımla...

C39' Alıntı:
Samanları komple temizle, yere ızgara koy bence.. hayvanların bokla temasını kes. 4 tane alsan o ızgalardan yeter. Gece ışık yakmanada gerek yok bence. Kümesin ufak olduğu için, sandıklarının hepsini bence karşıya koy, sol taraftaki sandıkları kaldırırsan kümesin içinde alan açılır. ferah bir ortam olur. En son söyleyeceğim şey kuşlarının sayısıda önemli bu kümes için ideal sayı 10'dur. Saygılarımla...
Toplam 16 folluk alıyor kümes. Bir tarafı boş kalıyor yani yemliğin oldugu yer ve resimde goruldugu kadarda alan kalıyor.İdeal sayı 10 sacma değilmi biraz ?

Bende yere ızgara koymanı tavsiye ederim. Pislikler ızgaranın altına gidiyor böylece kuşların kirlenmiyor ve hastalanma riskleri daha da azalıyor. metre karesi 15 tl falan.. Bİrde ampüle falan gerek yok.. Hastalıksız kümesler dilerim.. Allah yardımcın olsun...

polllat' Alıntı:
Bende yere ızgara koymanı tavsiye ederim. Pislikler ızgaranın altına gidiyor böylece kuşların kirlenmiyor ve hastalanma riskleri daha da azalıyor. metre karesi 15 tl falan.. Bİrde ampüle falan gerek yok.. Hastalıksız kümesler dilerim.. Allah yardımcın olsun...
Saolasın... Pek bi tecrübem yok kümes konusunda.Izgara derneklerde varmıdır ? Kümesin tabanının tamamınamı koyuyim yoksa follukların altı normal tahta olarak kalabilirmi ? Izgaranın altına gazete vb. şeylermi koymalıyım ?

Tr-Pasha61' Alıntı:
polllat' Alıntı:
Saolasın... Pek bi tecrübem yok kümes konusunda.Izgara derneklerde varmıdır ? Kümesin tabanının tamamınamı koyuyim yoksa follukların altı normal tahta olarak kalabilirmi ? Izgaranın altına gazete vb. şeylermi koymalıyım ?

TAban ızgarası derneklerde, pazarlar vs. olur. Kümesin tabanına koyacaksın bunu.. Öncelikle kümesin tabanını güzelce temizle sonra 1-2 kat gazete ser ve ızgaraları koy.. Gazete hem sıvı kakaları emer hemde temizlerken kolaylık olur.. Follukların içine yumurtalık alırsan daha güzel olur.. Ama folluklara ızgara koyma, koyarsan da üstüne mutlaka yumurtalık alman gerekir. Eğer follukların içine bişey koymak istemezsen 1 kat gazete ser; arada bir değiştirirsin temiz kalır aksi takdirde temizlemen çok zor olur ve bıkarsın..

Tr-Pasha61' Alıntı:
C39' Alıntı:
Toplam 16 folluk alıyor kümes. Bir tarafı boş kalıyor yani yemliğin oldugu yer ve resimde goruldugu kadarda alan kalıyor.İdeal sayı 10 sacma değilmi biraz ?

Saçmaysa 30 tane bak be kardeşim g.. kadar kümeste.. ferah bir ortam olsun, temiz olsun, kuşlar sağlıklı olsun. diye düşündüğümüz için bir kaç tavsiyede bulunuyoruz. Sen bize saçma değil mi de gene. Nasıl istiyosan öyle yap ama insanların düşüncelerine saygılı ol

C39' Alıntı:
Tr-Pasha61' Alıntı:
C39' Alıntı:

Saçmaysa 30 tane bak be kardeşim g.. kadar kümeste.. ferah bir ortam olsun, temiz olsun, kuşlar sağlıklı olsun. diye düşündüğümüz için bir kaç tavsiyede bulunuyoruz. Sen bize saçma değil mi de gene. Nasıl istiyosan öyle yap ama insanların düşüncelerine saygılı ol

Yanlıs anladın birader oyle demek istemedim ben...

Hasan kardeş öncelikle hayırlı olsun kümesin gazetreyi ser yere koy ızgaranı yere daya limon sandıklarını tertemiz bitsin olay ama arkadaşın dediği gibi bu kümes bana göre en fazla 9 10 kuşa yeter daha azlası iyi olmaz ilerde sende bunu anlaacaksın

Serkan BONCUK' Alıntı:
Hasan kardeş öncelikle hayırlı olsun kümesin gazetreyi ser yere koy ızgaranı yere daya limon sandıklarını tertemiz bitsin olay ama arkadaşın dediği gibi bu kümes bana göre en fazla 9 10 kuşa yeter daha azlası iyi olmaz ilerde sende bunu anlaacaksın

Büyütmek için ne yapabilirim ?

Kümesini büyütmek istiyorsun bu kümesi nasıl yaptıysan daha büyügünü yapıcam basit bi yolu söyleyeyim sana suntacıa gidip 180 200 cm mdfler alırsın 5 parça bide çıtalar alırsın birleştirirsin taş gibi kümes yaparsın demek istediğim 200 milyona kaya gibi bi kümes elde edebilirsin

Serkan BONCUK' Alıntı:
Kümesini büyütmek istiyorsun bu kümesi nasıl yaptıysan daha büyügünü yapıcam basit bi yolu söyleyeyim sana suntacıa gidip 180 200 cm mdfler alırsın 5 parça bide çıtalar alırsın birleştirirsin taş gibi kümes yaparsın demek istediğim 200 milyona kaya gibi bi kümes elde edebilirsin

Bunun üstüne ek atsam ?

Hasan kardeş mantıklı olmaz bence bide kümesin görüntüsü çok eski ve dizaynsız ben sana benim kümesimi göstereyim ufacık ama içine kolaylıkla 10 12 kuş yaşayabiliyor demek istediğim ufak ama düzenli bi ortam yarattıgın zaman rahat edersin kümesinbaya bi dagınık durumda

Ekli dosyalar

• aKaL 9.webp
    aKaL 9.webp
    2.4 MB · Görüntüleme: 1,186
  • 080620103661.webp
    080620103661.webp
    575.3 KB · Görüntüleme: 1,133
Serkan BONCUK' Alıntı:
Hasan kardeş mantıklı olmaz bence bide kümesin görüntüsü çok eski ve dizaynsız ben sana benim kümesimi göstereyim ufacık ama içine kolaylıkla 10 12 kuş yaşayabiliyor demek istediğim ufak ama düzenli bi ortam yarattıgın zaman rahat edersin kümesinbaya bi dagınık durumda

Kümesin şuan Bi folluk bide ızgara eksiği var. En kısa sürede tamamlamaya calısıcam.Izgarayı yerleştirmem için follukları kaldırmam gerekicek ama şekeri-çakmaklı çifti yaklasık bi haftadır kuluckada yumurtadan kalkarlar diye korkuyorum ne yapabilirim ?

KArdeş 9 tane limon sandıgı bul güzelce yerleştir bi köşeye bide onun çaprazına üst üste 3 tane alır kümesin limon sandıgı şekerinin yerini değiştirmezsin sade kasayı değiştirirsin yinede bakar problem olmaz senin kümese yapcan masraf en fazla 20 lira 11 milyon ızgara 9 milyon 9 tane limon sandıgı

Serkan BONCUK' Alıntı:
KArdeş 9 tane limon sandıgı bul güzelce yerleştir bi köşeye bide onun çaprazına üst üste 3 tane alır kümesin limon sandıgı şekerinin yerini değiştirmezsin sade kasayı değiştirirsin yinede bakar problem olmaz senin kümese yapcan masraf en fazla 20 lira 11 milyon ızgara 9 milyon 9 tane limon sandıgı

Tam anlayamadım. Şuan 6 limon kasası var + olarak 9 limon kasası daha alıp yerleştir diyorsun heralde.Sanırım duvar tarafı 4 sıra sıgmaz. 3 sıra olur ustede bosluk kalır küçültürüm follukları biraz ozaman 4 sıra sıgar. 4 sıra orda desen 8 folluk 4 de sol a 12 2 tanede küçük folluk 14 folluk olur. Izgarayı yerleştiriceğim zaman içinde yumurta olan follugu yumurtaya dokunmadan kaldırıp dışarı koysam ? İçini bi temizleyip yerleştirceğim süre zarfında dısarıda kalır sonra aynı yerıne koyarım bi sorun olurmu ?

Sorun olmaz ben toplam 9 follukdan bahsettim fazla koyma almaz zaten

Serkan BONCUK' Alıntı:
Sorun olmaz ben toplam 9 follukdan bahsettim fazla koyma almaz zaten
Saol yardım ıcın. 4 Adet palet alıp boyunu 1 metre civarı uzatıcam ve Follukları sadece duvar tarafına koyucam bayagı bi folluk alır ozaman kusların dolasmak içinde alanları olur ferah ve temiz bi yer olur. Paletleri nerden temin edebilirim bilgin varmı güzel abim ?

Marangozdan suntacıdan heryerden istanbulu pek bilmiyorum bursadayım yaşımda 21 23 yaşında isen abi demene gerek yok

Serkan BONCUK' Alıntı:
Marangozdan suntacıdan heryerden istanbulu pek bilmiyorum bursadayım yaşımda 21 23 yaşında isen abi demene gerek yok

Yok 18 yasındayım.Saol yardımların için böyle bı ortam oluşması gerçekten benim gibi tecrübesi olmayanlar ıcın cok guzel. Dediğim gibi 1-2 metre kadar uzatsam kümesi ve follukları sadece duvar tarafına koysam güzel olurmu ?

Serkan BONCUK' Alıntı:
evet olur kümes kümese benzer :D
Tsk.ler tekrardan saol. Paletleri yerleştirince tekrardan fotografları koyarım.

Saol

Maşallah. Özelliklede sabuni-miski çiftin hoşuma gitti. Bol yavrular :)

Geri