Yeni Kümesim, kuşlarım ve yakaladığım ilk kuş :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pvpone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

pvpone

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
umut asd
Meslek
webmaster
İlgi Alanı
Diğer
Bugün yeni bi kümes yaptım tam istediğim gibi olmadı ama imkanlarım buna yetti şuan bi sorunum yok kuşlar öğleden hava kararıncaya kadar dışarıda zaten.

G%f6r%fcnt006.jpg

G%f6r%fcnt007.jpg

G%f6r%fcnt008.jpg

G%f6r%fcnt009.jpg

G%f6r%fcnt012.jpg

G%f6r%fcnt013.jpg

G%f6r%fcnt014.jpg

Eski kümesim olduğu yer, yeni kümeslerine alışamadılar daha :)

G%f6r%fcnt015.jpg

G%f6r%fcnt016.jpg

G%f6r%fcnt017.jpg

Buda yakaladığım kuş sanırım posta?

G%f6r%fcnt018.jpg

G%f6r%fcnt019.jpg

Bu yakaladığım kuş bize yaklaşık 7-8 ev öteden geldi benim çatıdan orası net gorunuyor gidermi acaba eski yerine

merhaba,kuşların zaten yuvanın küçüklüğünden kırılmışlar,idare edeyim derken kuşlarından olmada,çıtalardan küp yapıp rüzgar alan yeri tahtayla kapat geri kalan yere idare edecek kalınlıkta naylon çaksan çok daha iyi olur, şimdilik işini rahat görür,hırsızlık sıkıntında yok zaten,komşu kuşcularlada aranı iyi tut,bugün sen yarın o çeker kuşunu sağlıcakla kal,kuşlarına mineral taşı az tuz ve toprak koymayı ihmal etme ,sağlıcakla kal :slm:

yeni yakaladığınız kuş posta.hemen salmayın yavru gibi duruyo ama postaları alıştırmak zordur.sen onu saldığın gibi en eski evine gider ama yavru görünüyo çabuk ta alışlabilir.sen yine de biraz tut işini garantiye al.

yeni kümes eskisine oranla çok daha güzel.yine de 12+1 kuşa göre küçük dibi...

saygılar...

Teşekkürler yorumlarınız için

merhabalar

bence bu kafes 12 kuşa çok ufak ama bir çift için ideal büyüklükte...

şimdi düşünüyorum sizin kümesinizi nasıl yapacağınızı ve buldum.eğer 4-5 palet ve bulun.bu paletlerin 3 ünü yerde kullanın.2 sini yanyana birinide 2 ye ayırıp(kesip)diğerlerine ekleyin.bu üçünü tabanda kullanırsınız.daha sonra bulduğunuz limon sandıklarını üst üste 6 katlı olarak üç sıra 18 taneyi paletlerin üstüne dizip sandıkları birbirine sabitleyin daha sonra tabanla çatı için ayırdığınız paletleri birleştirin kümesin rüzgar alan bölümünüde paletle kapayabilirsiniz.kümesin açıkta kalan yerleri telle çevirebilirsiniz.çatısı çin kümesten geniş sac veya etermitler kullanarak su girmemesini sağlarsanız.eğer yapabilirseniz tenekeyle(yağ veya boya tenekesi farketmez) çevirebilirsiniz.

biraz alçak bir kümes olucak ama kuşlarınız daha rahat eder isterseniz palet sayısını ve sandık sayısını arttırabilirsiniz.ama azaltmanızı tavsiye etmem.

bursa dan selamlar.

bencede kümes ufak ama arkadaşın kendi de dediği gibi imkanlar şimdilik buna yetmiş. birde öğleden hava kararıncaya kadar kuşlar dışarda demişin yabaniler gelmiyormu senin oraya yani hastalık falan bulaştırmasınlar

kerim_vural' Alıntı:
bencede kümes ufak ama arkadaşın kendi de dediği gibi imkanlar şimdilik buna yetmiş. birde öğleden hava kararıncaya kadar kuşlar dışarda demişin yabaniler gelmiyormu senin oraya yani hastalık falan bulaştırmasınlar

Öğleden akşama kadar bende yanlarındayım kontrol ediyorum :)

Rennie' Alıntı:
merhabalar

bence bu kafes 12 kuşa çok ufak ama bir çift için ideal büyüklükte...

şimdi düşünüyorum sizin kümesinizi nasıl yapacağınızı ve buldum.eğer 4-5 palet ve bulun.bu paletlerin 3 ünü yerde kullanın.2 sini yanyana birinide 2 ye ayırıp(kesip)diğerlerine ekleyin.bu üçünü tabanda kullanırsınız.daha sonra bulduğunuz limon sandıklarını üst üste 6 katlı olarak üç sıra 18 taneyi paletlerin üstüne dizip sandıkları birbirine sabitleyin daha sonra tabanla çatı için ayırdığınız paletleri birleştirin kümesin rüzgar alan bölümünüde paletle kapayabilirsiniz.kümesin açıkta kalan yerleri telle çevirebilirsiniz.çatısı çin kümesten geniş sac veya etermitler kullanarak su girmemesini sağlarsanız.eğer yapabilirseniz tenekeyle(yağ veya boya tenekesi farketmez) çevirebilirsiniz.

biraz alçak bir kümes olucak ama kuşlarınız daha rahat eder isterseniz palet sayısını ve sandık sayısını arttırabilirsiniz.ama azaltmanızı tavsiye etmem.

bursa dan selamlar.

Teşekkürler değerli yorumun için ama şuan yeni bi kümes düşünmüyorum ama çıtalarla ve tel ile güneşlik gibi bişey düşünüyorum kümesin önüne ve yere sabitliycem

Öncelikle yerin küçük karışan yoksa kuş beslemene bir tane daha geniş bir kümes yap yakaladığın kuş posta yavru ayağında mazrka yoksa kırma olma ihtimali de mümkündür sonuçta orjinal posta besleyen muhakkak takar biraz yuvanda tut alıştırırsın... unutmadan bildiğin kişininse götür teslim et yoksa ileride kuşun sağa sola gittiğinde istemeye veya karşılıklığını görürsün davranışının
Saygıla....

zafakta' Alıntı:
Öncelikle yerin küçük karışan yoksa kuş beslemene bir tane daha geniş bir kümes yap yakaladığın kuş posta yavru ayağında mazrka yoksa kırma olma ihtimali de mümkündür sonuçta orjinal posta besleyen muhakkak takar biraz yuvanda tut alıştırırsın... unutmadan bildiğin kişininse götür teslim et yoksa ileride kuşun sağa sola gittiğinde istemeye veya karşılıklığını görürsün davranışının
Saygıla....

Ayağında marka var ve kuşun sahibini tanımıyorum çatıdadan çatıya tanışıyoruz sadece yakından görüşmemiz yok, yavru diyosunuz 1haftaya bana alışmış olurmu? normalde diğer kuşlar alışıyor ama bu posta :)

Selamlar Umut,

Yeni kümesin hayırlı olsun, bu yeni kümesin içinde pek iç açıcı yorumlar ne yazık ki yapamayacağım, 12 kuş bu kümesde olmaz, imkanlarının sınırlı olması açısından ya bir çift güvercin besle bu kümesde yada geniş bir kümes yapmak için kendine imkan yarat, bir yorumcunun dediği gibi güvercinler sağlıksız ortamda olduklarını duruşları ile gösteriyorlar. Yakında bir hastalık gelir 12 kuşunu toplu mezara gömersin. O zaman keşke dersin ama iş işden geçmiş olur. Güvercinlerini tüm gün dışarıda bırakmak o güvercinleri yaban ortamına alıştırmak demektir. Yakında yabani güvercinler gibi olur ise şaşırma, birde öğleden akşama kadar güvercinlerinin başındayım demişsin, sen öğrencimisin?, çalışıyormusun? bu kadar kuşlara zaman ayırma kuşlarda sende birbirinizden çok çabuk bıraksınız ve güvercinlerine hiçbir zaman istediğin eğitimi veremezsin. Senden ricam o kümesden değer verdiğin güvercinlerin hastalanıp gitmeden sen onlara alternatif bir salma yapmanın yollarını araştır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut abiye katılıyorum kümes çok küçük benim karantina kümesim bile bunun 3 katı.bide yakaladığın kuş posta daha yavru büyük ihtimal büyüklerin peşine takılıp gezmeye gitti yoruluncada senin oraya fln attı sen götür onu sahibine çünkü gercekten adamın kendi kan kuşlarından olabilir ve hiç bi postacı kendi kanının başka kümeslerde olmasını kabul etmez

saygılar

Yorumlar için teşkkürler bu kümeside büyütmek için çalışmalar yapıcam, sormak istediğim birşey var alttaki resimdeki çıtalar ne işe yarıyor kümesde?

http://img208.imageshack.us/img208/2949/45545.jpg

genelde eşsiz kuşların tüneyip uyumaları için kullanılıyor...

Kardeş kuşların kırgın duruyor ya kümesi genişlet yada kuşları azalt kuşların yakaladığın kuş dediğin gibi postaya benziyor kolay kolay alıştıramazsın yer kümesinde beslerken bitane gelmişti kanatlarını çektiğim ve 2ay yerde durduğu halde tam alışamamıştı bazen gidiyordu 2-3 gün gelmiyordu en son kuşcuya verip 5kg buğday almıştım :)

Postamın kanadını yakaladıkdan 2gun sonra açtım ve alıştı bana hatta 5-6 mahalle aşşağıdan saldım yine geldi :) bu arada kuşlarımı azalttım şuan 8tane var haftaya kumesimi büyütücem ve bi 10tane daha alıcam.

Geri