Yeni Kümesim Önerileriniz Ve Yorumlarınız ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hypnotize_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hypnotize_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SeRDaR
Meslek
*?*
İlgi Alanı
Kediler
Selam Arkadaşlar Sonunda kümesimi kendi çapımda büyüttüm Önerileriniz Ve Yorumlarınızı istiyorum
Orta cam var üzerine tel yaptım havalar çok soğuk olduğu için kış geçtikten sonra camı alıp sadece tel yapmayı düşünüyorum Artı 2nci resimdeki örnek gibi birşey yapmayı düşünüyorum baharda
Bu kümeste ideal kaç çit kuşa yeter Teşekkürler
Videoda yok ama içinde 1 çift mardin var yumurtada yatıyorlar 12 günlük yumurta inşallah ilk yavrularımı sağlıklı şekilde alırım
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=72YeSCLixn4[/youtube]

Ekli dosyalar

• qw2.webp
    qw2.webp
    29.6 KB · Görüntüleme: 1,686
  • qw.webp
    qw.webp
    23.9 KB · Görüntüleme: 1,585
3 çift en fazla, yere taban ızgarası döşersen güzel olur, birde havalandırma için bıraktığın delikler çok küçük, onu biraz daha büyütmelisin veya o deliklerin sırasını 5 e falan çıkar en azından. follukların büyük değil ama idare eder durumda, follukların alt kısımlarına da karşılıklı 1 er tane limon kasası koyarsan, yavrular çıkıp büyüdüklerinde üstlerini tünek olarak kullanabilirler, veya kapının karşısındaki duvara bekar tünekleri monte edebilirsin. Emniyet için kilide falan ihtiyaç duymamışsın, heralde hırsızlık tehlikesi olmayan bir yerdesin. İyi bir çalışma olmuş, ellerine sağlık.

Olsun İyi Güzel Abicim :) Emeğine Sağlık Ama önlemlerini al

Ben genel olarak gayet başarılı buldum :) Yere bir taban ızgarası lazım bence. Tüneklere biraz süpürge sapı. birde su geçirip geçirmiceği bende soru işareti bıraktı

BU AYAKKABILIKTAN KÜMES OLMAZ DİYORUM .. ÇIKMA TAHTALARDAN DA OLSA HİÇ OLMAZSA

1- 1,5 m3 kümes olmalı..

1 m3 KÜMESTE 1 ÇİFT KUŞ İDEALDİR.. STANDARTI BU ..SEVGİ VE SAYGILARIMLA.. .. KOLAY GELSİN..

Yuva olabilme ihtimali var fakat o havalandırma delikleri çok küçük.Ve orada en fazla 1 veya 2 çift beslersin.Fazlası zarar olur.Birde yumurtada var diyorsun.Yavrular çıktıklarında yavruların pislettiği folluğun içerisindeki dışların koku yapmaması ve kuruması için gerekli havalandırma yok.Yinede emeğe saygı duyaraktan hayırlı olsun...

tsekkurler yorumlar ıcın
o zaman 2-3 gün icinde havalandırma işini yaparım 2nci rsimdeki gibi yamura dayanıklı su gecmiyor iceri laylon kaplı komple
ben bu kumes icin 4-5 çift düşünüyordum yavrularla beraber en fazla 6 -8 cift kuş ideal diye düsünüyordum neyse ilerleyen zamanda 3 -4 cifte bakarız duruma olmassa fazla kusları elimden cıkarırım saten kuş almam olan 1 cift üresin

Gayet başarılı bir çalışma olmuş eline sağlık
Fakat Kümesin dışı suntaya benzettım yağmur yağdığında şişme yapabilir
Üstünü ve yanlarını güzel sağlam bi laylonla kapatmanı tavsiye ederim veya teneke çakmanı
Kış zamanı için tedbir almanı tavsiye ederim.

Kümesin iç kısmı ise ;
Kutluklar arasına bir tane ince sonta koymuşssun ve kuslar kavga edebilir birbirlerının yerlerıne geçebilir.
Bunun içinde tavsiyem ne kadar güvercin besliceksen aynı günde getirmelisinki aynı zamanda kümesini sahiplenme olsun kümes içi kavgalar az da olsa düzelcektir

Bol sağlıklı yavrular dileğiyle.

Aslan

bende ılk basladıgım zamanlar böyle bir yuva vardı 1 takım kuş at dursun fazlasını sakın sokma max alacağı 6 kuş dur sonra oratalığı yıkar içerdeki kuşlar:D alt kısma birde taban ızgarası koydunmu ıdare eder dıye düşünüyorum..

yorumlar için teşekkürler
2nci resimdeki gibi havalandırmayı ve kapıyı yaptım çok iyi oldu teşekkürler

Geri