Yeni kümesim sonunda sahalarda !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tr-Pasha61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Tr-Pasha61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan ÇAKICI
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
Kediler
Eski kümesim buydu http://www.kuscular.org/guvercin-sa...i-kumesim-kuslarim-ve-birkac-soru-t10646.html

Çok sıkıntı çekıyodum küçüklüğünden dolayı dogru durust temizlenmiyordu bile cok koku oluyodu havalandırması yoktu.Kuşlar içinde benim içinde eziyetten baska bişey değildi.Bir süre böyle idare ettim sonra gereken malzemeleri de bulunca abimlerle hemen başladık yeni kümese.Çok kolay olmadı ama emeğimize değdiğini düşünüyorum.Hem kuşlar için ferah ve düzenli bi ortam, hem benim girip temizliğini yapabileceğim büyüklükte.Sağlıklı olarak 20-25 kus alabileceğini düşünüyorum.Benim aklımdaki plan şöyle güzel bi 5-10 çift mardin bikaçtanede bango-baska olur.Birkaç eksik var bugun tamamlıyacagım: naylonla bütün etrafı kaplanıcak, ampul çengelle en üst tepeye konulucak, taban ızgarası konulucak, 2 sıra limon kasasının arasında kalan yerler küçük folluklar haline getirilicek..Bunlarda bitince dahada güzel olucagını tahmın ediyorum.Sizlerin görüşleri benım ıcın önemli bu kumesi yapmamda sizlerin görüşleri gerçekten çok etkili oldu.

Şimdiden teşekkürler

Fotolar

cimg2426.jpg

cimg2427m.jpg

cimg2428m.jpg

cimg2429f.jpg

cimg2430t.jpg

Pek estetik görünmüyor ama Şartlar ve eldeki malzemeye göre güzel iş çıkarmışsınız.

Başka yorum yokmu ?

ellerine sağlık.daha önceden eski kümesinide incelemiştim.kuşların bu kümeste daha rahat ederler.yalnız tabana ızgara al.kuşlar temiz olur.inş bol yavru alırsın.

Kardeş ızgara bulabılsem koyucam ama yok derneğede baktım yok :(

+ olarak bide tüneklikleri hiç kullanmıyolar alışırlar diye beklıyorum ama sorunmu var acaba :S

Birkaç sorum olucak: Kusların cogu tuneklikleri kullanmıyor 2-3 tanesi kullanıor en fazla neden oluyor bu ? Arap-Şebap çiftin 1-2 haftadır eş ama hayla yumurta alamadım bunun sebebi nedir ? Nasıl düzeltebilirim ? Folluk olarak limon kasası + küçük folluklar kullanıyorum yumurtada sıkıntı olurmu ? Kümeste salgın hastalık olmaması ıcın ne yapabilirim ?

Tskler...

ben daha yeni üye oldumda bu sitede nasıl resim paylaşcaz

Canım kardeşim yorum istiyorsun kardeşlerin veya ağabeylerin yorum yapıyor kendi kafana göre cevap buluyorsun estetik olmamış diyor kızar gibi yapıyorsun evet kümes yapmışın ama kümesin 10-15 yaşında çocuk kümesine benziyor o kümesin önünü insan biraz açık yapar tel koyar üstüne gazlerın çıkması için bir baca yapar gördüğüm kadarıyla evin terası o suntaların üzerini yağmurdan korumak için şıngılla kaplar içine plastik ızgara Edirnekapı kuş pazarında çok miktarda var yavru almak için kuşlar ortamı sevmesi lazım karışık yem kullanabilir mineral taş koyabilir bir de Türker ÖDEN ağabeyinin kuşlarına verdiği ilaçları kullanır isen bol yavru alabilirsin onlar tüneklere zamanla alışırlar selamlar.

berker' Alıntı:
ben daha yeni üye oldumda bu sitede nasıl resim paylaşcaz

Sitemize hoşgeldiniz.
Nasıl resim paylaşacağınız hakkındadır.
Bir başlık açmak veya bir başlıkta yorum yazmak için açılan penerenin altında Eklenti yüklemesi seçeneğini seçin. Dorya adını girin veya Browse basarak bulun ve dosya yorumunuzu girdikten sonar Dosya ekle ile istediğiniz resimi ekleyin. Daha sonar gönder butonuna basarak mesajınızı ekleriile birlikte gönderin.
Paylaşımlarını bekliyoruz..

Geri