Yeni Kümesim Ve Kuşlarım - Video!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Malatyalı Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yahya Baştürk
Meslek
Muhasebecilik
İlgi Alanı
Kediler
Yorumlarınız benim için Önemli...
[izlesene]2404921[/izlesene]

Güncelleme...

Malatya kuşları görüntü olarak her zaman harikadırlar. Ancak performans olarak diğer taklacılarla rekabet şansları yok. Kanat sesi olarak da çok düşük sese sahip oluyorlar.
Kuşlarınıza gelince hepsi de oldukça iyi görünüyorlar. Emeğinize sağlık..

Hoca' Alıntı:
Malatya kuşları görüntü olarak her zaman harikadırlar. Ancak performans olarak diğer taklacılarla rekabet şansları yok. Kanat sesi olarak da çok düşük sese sahip oluyorlar.
Kuşlarınıza gelince hepsi de oldukça iyi görünüyorlar. Emeğinize sağlık..

Sayın hocam, malatya paçalısının iyisi herkesde yok maalesef... Tıbkı mardin oyun kuşlarında olduğu gibi.
Şimdi yere göğe sığdırılamayan o oyun kuşları inanın 3. sınıf kuşlar... Şahsen bendeniz TGYB tüzüğüne uygun oyun kuşu hiç seyretmedim...

Malatya paçalısına gelirsek ez cümle bu kuşların oyunu çorum çıplağınınkine benzer... Kanatları sessiz ama yüksekte ve dama oynama gibi özellikleri var, malatya kuşunu seyrederken 20 - 25 dakika ha fişekledi ha fişekleyecek diye beklemezsiniz.

Bu kuşlar her 3,5,10 dakikada bir alçakta veya yüksekte fişekleyebilir... Üstelik oyuna düşmesi de diğer ırklar gibi zor değildir. Mesela teke düşürme gibi bir zorluk çekmezsiniz.

Kısaca malatya taklacısı aslında bir kaç ırkın özelliğini taşamakta olan ender bir ırkımızdır...

O Bir yüksek uçucu, bir filo uçucusu, bir oyun kuşu, ve bir form kuşu...

Saygılarımla...

Söylediklerinize katılıyorum. Oldukça yüksek uçuyorlar. Bir ara Malatyadan 2-3 çift getirtmiştim. Epeyce besledim, yavru aldım ama yerli ırklarda gördüğüm performansı bunlarda göremedim. Belki dediğiniz gibi bize iyisi denk gelmemiştir. Buradaki(Kayseri) kuşlarda pratik uçuş ve hedefe kilitlenme özelliklerini ararız. Malatyalar filo uçuşları için gerçekten uygun ama ben teke hiç bindiremedim. En sonunda hepsini bir arkadaşa hediye ettim. Açıklamalarınız için teşekkürler.

Rica ederim...

Şu videoya bakmanızı tavsiye ederim...

http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-super-oyunlu-malatya-pacalisi/2404937

Baktım, güzel. Siz Malatyada olduğunuz için tabiki içlerinden kötülerini eleyip iyilerini besleme gibi şansınız var. Ancak biz uzaktan sipariş olarak getirtiyoruz o da şansınıza ne çıkarsa. Yoksa form olarak benim en çok beğendiğim kuş türlerinden biridir. İlerde izleme şansım olursa belki bir çift edinmeyi düşünebilirim. Teşekkürler..

Geri