YENİ KÜMESİM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Birol Bandırma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
birol ketenci
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
Eski kümes 20 kuş için küçük gelmeye başlamıştı. Elime malzeme geçince yenisini yaptım. Boy:2.05 En:1.35 Yükseklik:1.80 Kümesin altında 10x10 ayaklar var yerden yüksek. Köşelerden vidalanarak birleştirildiği için istendiğinde kolayca demonte edilebiliyor. Yuvalıklarda ayrıca birbirine geçmeli olarak 40x30x28 yaptım istendiğinde onlarda sökülebilecek. Yuvalıklarda çivi sadece ön bariyeri sabitlemek için kullanıldı. Çatı kısmında bulunan boşluklar poliüretan köpükle kapatıldı. İçerde yanda görünen yuvalıklar eski kümesin boyu hakkında fikir verebilir. Kullanılan malzeme 1cm genişlikte italyan kontraplak. Öndeki iki tel kısım için ayrıca kesilmiş kapaklar var kışın soğuklara karşı kapatılacak.

Ekli dosyalar

• Foto040.webp
    Foto040.webp
    177.6 KB · Görüntüleme: 3,120
  • Foto054.webp
    Foto054.webp
    169.4 KB · Görüntüleme: 3,107
  • Foto047.webp
    Foto047.webp
    149.4 KB · Görüntüleme: 3,023
Eski yuvalar ne kadar küçükmüş.

Ekli dosyalar

• Foto050.webp
    Foto050.webp
    122.3 KB · Görüntüleme: 3,062
  • Foto053.webp
    Foto053.webp
    122.2 KB · Görüntüleme: 3,041
Güle güle kullanın Birol Bey, allah iyigünlerde sağlıklı kuşlar beslemek nasip eder inşallah..

Buda eski kümes ve bahçeden bir görüntü.

Ekli dosyalar

• Foto029.webp
    Foto029.webp
    88.1 KB · Görüntüleme: 3,056
selamlar

maşaallah birol abi eline emeğine sağlık güzel kümes olmuş emeğinin karşılığını alırsın inşaallah.

saygılar

Teşekkürler Cem Bey, hastalıktan yeni çıktım hatta kümesi büyütmek için sebeb olan erkeğimide hastalığa kurban verdim, Allah hiçbir kümese hastalık vermesin.

Sağolasın Umut kardeşim. İşyerinde bakıyorum kuşlara. Aslında bir kere kaldırılması için talimat aldım ama kaldırmaya kıyamadım. İkinci bir talimatta kaldırmak zorunda kalacağım için kaliteli kuş alıp bakamıyorum. Yinede içimize işlemiş güvercin sevgisi kalite olmasada mevcudiyetleri yetiyor keyf almak için.

Hakkını vermişiniz elinize sağlık inşallah istediğiniz gibi yavrular alırsınız..

Şerafettin Bey, Cem Kardeşim iyi dilekleriniz için teşekkürler. Allah tüm güvercin sevdalılarının gönüllerine göre versin.

vallahi kümes cok güzel....hayvanlarda güzele benziyor...hrşey gönlünce olsun abi..

Maşallah güzel olmuş bol yavrulu saglıklı bir sezon dileğiyle saygılar.

Sağol Fatih. İmkanlar ölçüsünde eldeki malzemeyle en iyisini yapmaya çalıştım.

selam birol abi bende bu sitede 1.5 haftadır üyeyim kuş beslemeye karar verdim üye oldum çünkü bilgi yönünden en iyi site bu olacağını düşündüm kümesin çok güzel olmuş inşallah güzel yavrular alırsın bende bir kümes yapcağım sana ölçüleri ve hangi malzemeden yapacağımı söylemek istiyorum eğer uygun olursa yapacağım seninde bir fikrini alayım dedim neyse lafı çok uzattık :D ben ölçüleri vereyim

KÜMESİMİN ÖLÇÜLERİ ŞUNLAR:
Yuvalıklar:30.50.30 cm 15 ADET OLACAK 15 ÇİFT KUŞ BESLEYECEĞİM
Kümesin Genişliği:150 cm
Kümesin Yüksekliği:150 cm yada 180 cm
Kümesin Uzunluğu:180 cm
İSKELETİ DEMİR PROFİLDEN DIŞI OBS KAPLAMA YUVALIKLARDA OBS DEN OLACAK ÜZERİNE YANİ ÇATISINA ŞINGIL KAPLAYACAĞIM VE DİĞER YERLEREDE SU GEÇİRMEYE BİR MALZEME BULABİLİRSEM ONU KAPLAYACAĞIM
PEKİ BÖYLE BİR KÜMESİ KENDİM YAPSAM NE KADARA MAL OLUR?
MARANGOZA YAPTIRSAM NE KADARA MAL OLUR?
BİR SU GEÇİRMEYE BİR MALZEME DEDİM HERHALDE SENİN KÜMESİN ETRAFINA KAPLADIĞIN MALZEME SU GEÇİRMİYOR ONUN İSMİ NE ABİ YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM

Sevgili Mustafa;
Öncelikle aramıza hoş geldin.
İşyerime gelen malzeme sandıklarını kullandığım için malzemeye harcama yapmadım bu yüzden fiyat konusunda bir bilgim yok. Sadece çatıya kullandığım 5mt membran için 30 tl verdim. Benim kümesimin dışı şu an için çıplak, biraz görüntü biraz da koruma amaçlı tek kat yağlı boya uyguladım.
Marangoza yaptırmaktansa kendin yapman her zaman daha ucuza mal olur. Malzemeyi ölçülerine göre kestirip montajı kendin yapabilirsin. İskelet demir olduğundan vidalamak için mutlaka matkap gerekecektir. İlk defa kümes yapacaksan yuvalıklar biraz uğraştırabilir.
Marangoza kestiririm dersen tavsiyem yuvalıkların taban kısımlarına (180x30) 50cm aralıklarla enlemesine 15cm ve yan kısımlara (150x30) 30cm aralıklarla 15cm OBS kalınlığında kanal açtır. Hem montajda hem sökmede kolaylık sağlar ve çivi kullanmak zorunda kalmazsın. Yuvalık ölçülerine göre kümesi yükseklik olarak 180 yapman gerekecek ki en alttaki yuvalık yerden 20cm yüksekten başlasın.

Yuvalıklar konusunda acemi bir çizim yaptım daha anlaşılır olsun diye. Parçalara kümesin en ve boyuna göre iki kenardan 10-15cm pay bırakacak şekilde birer kanal daha açılırsa çivi kullanma zorunluluğu ortadan tamamen kalkıyor. Dik parçalardaki bu kısımlar ayak görevi görerek en alttaki gözün yerle temasını da kesiyor.

Ekli dosyalar

• 2.webp
    2.webp
    36.7 KB · Görüntüleme: 1,405
birol abi bişey sorcam bu kümesin içinde folluklar yapmışsın çok hoş duruyor bende folluklarla biraz oynamam gerektiğini düşünüyorum bu malzemenin adı tam olarak nedir ??

Birol abi 1 ci resimdeki V şeklindeki malzemenin tam olarak adı nedir , yada nerde bulabilirim ondan.

KaDiR--' Alıntı:
birol abi bişey sorcam bu kümesin içinde folluklar yapmışsın çok hoş duruyor bende folluklarla biraz oynamam gerektiğini düşünüyorum bu malzemenin adı tam olarak nedir ??

kardeşim ben soyleyeyım OSB yanı suntanın bır cesıdı neme daha dayanıklı

eyvallah emre ebi sağolasın

Geri