Yeni kümesim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurcambaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

onurcambaz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Cambaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Bu gün bitirdik kümesi ve çivilere ve vidalara para harcadık sadece tamamen kendi yapımımız

Ekli dosyalar

• IMG_0554.webp
    IMG_0554.webp
    284.9 KB · Görüntüleme: 2,500
  • IMG_0555.webp
    IMG_0555.webp
    189.9 KB · Görüntüleme: 2,406
  • IMG_0556.webp
    IMG_0556.webp
    273.4 KB · Görüntüleme: 2,431
yorumlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_0557.webp
    IMG_0557.webp
    276.4 KB · Görüntüleme: 2,399
  • IMG_0558.webp
    IMG_0558.webp
    253 KB · Görüntüleme: 2,477
  • IMG_0559.webp
    IMG_0559.webp
    533.2 KB · Görüntüleme: 2,454
  • IMG_0561.webp
    IMG_0561.webp
    328.3 KB · Görüntüleme: 2,476
  • IMG_0562.webp
    IMG_0562.webp
    380.5 KB · Görüntüleme: 2,425
Merhaba Onur,
Yaş hanesine bakınca ustalığını ve gayretini bir kez daha takdir ettim.
Bir iki ufak hatırlatma yapayım.
Galiba folluklarda laminant kullanmışsın. Laminant suyu istediğimiz hızda çekmeyeceği için yuvalıkların ıslak ve sağlıksız olabilir. Onların üzerini tahtayla(kasa tahtaları) değiştirebilir veya kaplayabilirsin.
Bir de havalandırma her zamanki gibi geri planda kalmış gibi geldi bana.
Kapılara alttan 30*10 2 adet delik açarak bu eksikliğini de giderebilirsin.
Kümesin hayırlı olsun.
Kuşlarını güzel günlerde besleyip uçurman temennisiyle...
Khalid

maşallah, emeğinize sağlık güzel olmuş dışını da plastik güzel boya ile boyarsanız dıştan da çok güzel gözükür. Follukların içine koyduğun yorgan içlerini koyma, onlar nemlenirse mikrop yuvasına dönerler, kolay kolay kurumayacakları gibi koku da yaparlar, sadece saman yeterli.

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Kümesi tek başıma yapmadım babamla yaptık. :) Elimizde malzeme olmadığı için kapıyı kontraplaktan yaptık ve özellikle deliği küçük yaptık ki içeri fazla rüzgar gelmesin. zaten kapının malzemesi iyi değil ordan soğuk geliyor. Kapı şu an idarelik bir kapı.kapıları değiştirdiğimizde Tahtadan yapacağız ve havalandırması büyük olacak. Mesut abi bilgin için teşekkür ederim Dışarıdan su gelme ihtimali yok ama güvercinlerin dışkılarından nemlenebilir. Zaten şu an kümesin boş kısmında onlardan var.
not:şu an yarısnı kullanıyorum kümesin.

Kadir abi evet laminanttan yaptık follukları onu hiç düşünememiştim malzemeleri ayarlayınca değiştireceğim hemen . Zaten çivilenmiş şekilde değil karşıdan çekince çıkıyor alt kısmı. Bu arada idarelik olarak follukarın altına karton koysam olurmu karton nemi çekermi?

Ben saman bulamıyorum bulsam bile ym yeşil saman yerine pamuk koysam kuşun folluğuna olurmu

Emeklerinizden dolayı tebrik ederim kardeşim.Allah hastalıksız , ölümsüz yavrular almayı nasip etsin inşallah.

Çok teşekkür ederim Kerim abi İnşallah :)
Hakan pamuğun olup olmayacağını bilmiyorum ama kuşçularda keçe satılır ondan koyabilirsin.

Cok Güzel Cok begendım Saglıklı Güzel Uçuşlar :)

Küçükçekmece sefaköydeyim :)

Yaşına göre gerçekten ustalık gerektiren bi işle meşgulsun, sanırım büyük birisiyle ortaksın :)
Hevesinin diğer sosyal yaşantına engel olmasına izin verme kardeşim. Maşallah

Helal olsun çok güzel olmuş kümesiniz.Keşke herkesin sizin gibi imkanı olupta kuşlarını güzel kümeslerde büyütseler.Kuşlarınızı iyi günlerde uçurursunuz inşallah.

Saygılarımla........

Umut Benli

Çok teşekkür ederim uğraştırdı bayağa eksikleri var düzeltmeye çalışıyorum yavaş yavaş :))

Ben sevdim kümesi , usta işi yani belli ediyor kendini orda büyük bi insan eli , maşallah

Kümes güzel olmuş hayrlısıyla besler büyütürsün umarım. Kümesi laminanttan yaptığını yazmışsın, birisinden duymuştum laminantların altlarına döşenen bezler zehirliymiş diye, koydun mu koymadın mı bilniyorum ama kuyduysan bi araştır dediğim gibiyse kaldırırsın.

Evet koymuştum fakat kaldırdım :)) Kümesi babamla yaptık bi ara marangozmuş babam neyin nasıl olacağıı biliyor yani :) eskiden kuşta beslediği için kolay oldu :))

Yaşına baktığımda hevesini anladım kardeşim şahane bir kümes yapmışsın evet herkesin dediği gibi nem konusunda bakteri sıkıntısı çekebilirsin kartonda koyma derim ben birde samanların bit yapmamasına dikkat et. Ellerine sağlık bol yavrulu uçuşlu kümesler hayırlı olsun.

Saygılarımla...............(Reis)

teşekkürler :) Samanları kaldırdım nem sorununuda bi kat daha tahta koyacam kümesin tabanına o şekilde çözeceğim

Çok güzel kardeşim diğer yorumları pek okumadım bahsettiğin çözümleri görmedim kusurumuza bakma :)

Geri