Yeni Kümesim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sertan Genis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SertaN Geniş
Meslek
Turuzim
İlgi Alanı
Kediler
ilk yapmış oldugum kümes acemice ve uygun sartlarda olmadıgı icin kacınuılmaz olan oldu ve kuslarım hastalanmıstı. havalandırmasını felan duzenlesem bile iş işten gecmısti. arkadasla elbirligi ile bu yeni kümesi yaptık. sizce baska olması gereken bir sey varsa önerirseniz sevinirim.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

5.jpg

10.jpg

Yerden nem almaması icin kümesi yerden 10 cm yuksekte yapıldı alttan hava sürkülasyonu yapabilmesi icin.. hava alması icin kapıya havalandırma penceresi koyuldu.

13.jpg

7.jpg

8.jpg

yine hava alması icin havalandırma penceresi yapıldı.

11.jpg

içerde olusan kötü kokunun dısarı daha rahat atılabilmesi icin 100 lük cam aspiratöru takıldı.

12.jpg

iç bölumler bir iki güne osb ile kaplanacak. diger kümesimdeki kuslarım hasta oldugu icin her nekadar tedavi edilmiş olsa bile taşıyıcı olabilecekleri icin bu yeni yapılan kumese bir yada iki cift posta alıp diger kumesimdeki kusların yumurtalarını postalaraın altına cekıp hasta kusların yavrularını alıp hasta olanları elden cıkarmayı düsünüyorum. izmirde olan arkadaslardan posta bulmam konusunda bana yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Öncelikle selamlar. Kümesinin yapım aşamasını paylaşman çok iyi olmuş abi, içerinin dekorasyonunuda koyarsın artık , insallah herşey istediğin gibi olur. Hastalıksız,sıkıntısız bi sezon dileklerimle SAYGILAR *

Maşallah, emeğine sağlık güzel bir kümes olmuş. Eksik gedikler zamanla ihtiyaca göre giderilir.

S.a
Elinize kolunuza sağlık.Gayet güzel bir yuva olmuş.
Kazasız belasız kuşlarınızı uçurup keyif almanız dileğimle...

Öncelikle yeni kümesin hayırlı olsun. Böyle kümesler gördükçe bende kümesimi değiştirmek istiyorum ama imkanlar kısıtlı olduğundan biz biraz daha küçük kümeste güvercin beslemek zorundayız. Tabi sizlerin böyle güzel kümeslerinizide
buradan takip edip iç geçiriyoruz. İnşallah beslemek istediğin güvercinlerde isteğin gibi yetiştirirsin de emeğin boşa gitmez. Atmacasız, bol yavrulu,sağlıklı kuşların olsun inşallah...

TABİAT GÜZEL, KÜMES DE İYİ ..MESUT UN DEDİĞİ GİBİ EKSİKLER GİDERİLİR...MAŞALLAH..GÜLE GÜLE BESLE.. :slm:

Geri