Yeni Kümesim..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efterya32
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

efterya32

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim
Meslek
kilic
İlgi Alanı
:slm: Ufak bi düzenleme. Maşallah kümes güzel olmuş içi biraz karanlık gibi geldi ama yinede güzel en kısa zamanda kuşlarla beraber fotolarını da görmek isterim SAYGILARIMLA Oğuz (:

Ekli dosyalar

• n481j.webp
    n481j.webp
    764.1 KB · Görüntüleme: 2,113
  • n47zy.webp
    n47zy.webp
    757.1 KB · Görüntüleme: 2,107
  • n47xx.webp
    n47xx.webp
    777.5 KB · Görüntüleme: 2,083
  • n47wh.webp
    n47wh.webp
    921.3 KB · Görüntüleme: 2,138
  • n47ud.webp
    n47ud.webp
    931.4 KB · Görüntüleme: 2,085
başlığı görünce fikir edineyim dedim bende kümes yapıcam ama resimler görünmüyor

yonsen' Alıntı:
başlığı görünce fikir edineyim dedim bende kümes yapıcam ama resimler görünmüyor

Resimleri düzenledim bakabilirsiniz arkadaş direk link attığı için gözükmüyordu ayarladım. :slm:

elinize saglik.

maşallah güzel bir çalışma olmuş, amma velakin o havalandırma ile o kümesin içi sürekli buram buram BOK kokar..

havalandirma kesiyimmi ben daha yeni besleyiciyim 8 yil önceden hevesim wardi kismet bu güneymis havalandirmayi kapatiyimmi 2 tarafindada war ?

s.a baya bi emek harcamışsın ama malasef kümes olmamış yazın idare eder ama kışın kümesin içindeki hastalıktan başını kaldıramazsın..
1 kümesin çatı eğimi çok az kışın çatısı akar
2 kümesin arkasındaki binanın çatısından akan su direk senin kümese temas eder.
3 kümese hiç havalandırma koymamişsın en çok güneş alan yerden bi pencere açsaydın hem kümese güneş girer hemde havalandırma olarak kullanırdın...
hava almayan güneş görmeyen rutubeti eksik olmayan kümesler kuşların rahatsızlanması neden olur....

havalandırmanın yetersizliğinden bahsetmiş yukarda arkadaşımız..baca sistemi yapman lazımdı bide önüne bi kısmı tel olsa olurmuş

iki taraflı havalandırma yapma kesinlikle ceryan yapar kuşlar hastalanır aynı yerden bir tuğla boyu daha genişlet

ben yerde besledigim icin calinma riskicok abilerim o yüzden fazla bi bosluk brakmadim arkada ev var evet ama arkasina siva aticam yerden oluk gideri yapacam etrafinida ayni sekilde günes olayina gelince demir kapi yapcagim icin onda bi kücük cam oolacak oda yeterli olur sanirsam ama dediniz gibi 1 tarafi kapatmam lazim catiyi aceleyleye gitrdim ama onu sac yapicam zaten onda sikinti yok su girme riskide ordan kaybolcak baska bi yannisi varsa her türlü söleybilrsiniz bende düzelte bilirim simdiden vakit ayirdiginiz icin cok tesekkürler...

kapıya da bir şekilde delik del, orayada havalandırma deliği olsun ki, içeride hava sirkülasyonu sağlansın.

aynen deldim yeni resimleri kisa zamanda koyucam kuslarida topliyim hepni bir korum

Abi öncellikle kümesin hayırlı olsun.Benim de bir yorumum olucak yanlış anlamassan.Kiremitlerin altına pıt pıt naylonlardan koymuşsun onun yerine ziftli kağıt koyarsan çatı akmaz diye düşünüyorum...
Saygılar

eyw saolsin kardesim eet ben biraz aceleye getirdim onu ama sac yapicam catiyi 1 yada 2 güne kadar tamamem biter ozaman fotolari koyarim kardesim aciklaman icin saol bu arada .

Ne demek abi inş. hayırlı olur kümesin

Geri