Yeni Kümesim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ua46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ua46

Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
nurullah çiftçi
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Daha önceden 4 metrekarelik bi kümesim vardı tuğladan :) apartman olduğu için bazı gereksizler yüzüne yıkıldı. zabıta göndermişler şikayet edip, bende kuşları başka birine verdim geçici bi süre dursun diye. Ama ben şehir dışındayken yıkmışlar kümesi. Aradan bi sene geçti o sorun çıkaranlar gittiler şükür bende yeniden beslemeye başladım ufak bi yuva yaptım baktım kimseden ses yok şimdi daha da büyütmek istiyorum kümesi eski kümesim gibi yapmak istiyorum ama bu kez, iskeleti profilden dışı galvaniz levhadan olsun diyorum şu çatılarda kullanılan. içine köpük döşerim soğuğa sıcağa karşı etkili olur. Bu mu daha uygun olur maliyeti yoksa briketle yapılan mı daha uygun olur. Malzemeler + işçilik olarak hesaplarsak. ölçüleri de genişliği uzunluğu 3er metre yükseklik 2 metre olacak şekilde. Alttaki resim de kümesin yeri var zaten kapısı resim çekilen tarafta olacak arkası duvar oluyor orayı da hesaba katmak gerek.

Hayirli olsun. Yukseklik 2 metre cok olur bence , bende 2 metre yaptim onceden abilerim dedi 2 metre yuksek olur kusu tutacak oldugunda hem sana cefasi olur hemde kusa eziyet olur dediler ben dinlemedim tabi ;) dedim benden kus sekmez yaptim 2 metre icinde rahat olayim diye , velasil oyle kuslar oluyorki cogu zaman hem bana eziyet oluyor hem kuslara. Yinede sen bilirsin simdiden yeni kumesin hayirli olsun.

tolgahan' Alıntı:
Hayirli olsun. Yukseklik 2 metre cok olur bence , bende 2 metre yaptim onceden abilerim dedi 2 metre yuksek olur kusu tutacak oldugunda hem sana cefasi olur hemde kusa eziyet olur dediler ben dinlemedim tabi ;) dedim benden kus sekmez yaptim 2 metre icinde rahat olayim diye , velasil oyle kuslar oluyorki cogu zaman hem bana eziyet oluyor hem kuslara. Yinede sen bilirsin simdiden yeni kumesin hayirli olsun.
Katılıyorum düşün en üst kasada yavrun büyüdü yeme düşmesi için kendini yere atacak sakatlanma ihtimali var :asla:

Şimdi kümesin geneli sadece tünek olur ve erkek kuş olur karışma kuşu, yavrulatmayla falan pek uğraşmak istemiyorum beceremiyorum çünkü :) yavru alacak olursam da en aşağıya koyarım sandık, teneke falan. Kızgın erkekler genelde üstlerde durduğu için yavrular için tehlike oluşturmaz. :)

Abi hayırlı olsun çok güzel bir kümes.Follluk gerekebilir bence ama kırma çıkma durumu söz konusu olabilir.K.maraş'ta bu tip kümeslere fazla rastlamadım ama benimde yapasım var.Zahıyatsız uçuşlar.SaMeT

Geri