Yeni Kümesim

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pessimiste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Pessimiste

Üye
Katılım
18 Kas 2008
Mesajlar
211
Tepkime puanı
0
Yaş
37
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muzaffer Kurtuluş
Meslek
Grafik Tasarımcı
Şehir
İstanbul-I (Avrupa)
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlarım, abilerim, kardeşlerim. Öncelikle selamlar.
Yeni bir kümes yapmaya karar vermiştim. Yavaş yavaş sona yaklaşmış bulunuyorum.
Fikir olması açısından adım adım ne yaptığımı yazıp fotoğraflayacağım.
İyi kötü harcayacağım parayı hesaplamıştım. İrisi ufağı derken daha beter oldu :)))

- Öncelikle kapıyı ve pencereyi açtırdıktan sonra 2 hafta kadar havalandırdım.
Yapmış olduğum yer hemen hemen 24 metre kare.



- Önce kireç, sonra saten boya ile duvarları ve tavanı boyadım.


- Abim bu işlerden anladığı için, elektrik sistemini ona yaptırdım. Havalandırma olacağı için bu panoyu hazırladı.
Sistem otomatik çalışıyor. Zaman ayarlı olarak sabah saatlerinde ışık açılacak, akşam kapanacak. Bu saatlerde gün ışığı gibi kuşlar kümes içerisinde rahat edecek.
Havalandırma sistemi de zaman ayarlı. 30 dakika çalışıp 30 dakika duracak şekilde ayarlı şu anda. Debisi yüksek.


-24metre karelik alana Floresan 2' li lambalardan 4 adet aldım. 2 Salma, 1 bekar salması ve 1 kapı üzerine denk gelecek şekilde tavana yerleştirdik.
Salmaların üzerindeki lambalar otomatik zamanlı. İstediğim saatlere ayarlayıp çalıştırabileceğim.

-Eyüp' ten tahta deposundaki abiye istediğim ölçüleri verdim. 1 gün sonra gidip teslim aldım ve vida yoluyla birbirine sabitlemeye başladım follukları. Su kontrasından yaptırdım suya dayanıklı çürümez parçalanmaz diye. ( Para olarak ben parçalandım biraz (: )
 

Ekli dosyalar

  • 1.webp
    1.webp
    274.1 KB · Görüntüleme: 2,302
  • 2.webp
    2.webp
    253.7 KB · Görüntüleme: 2,269
  • 3.webp
    3.webp
    453.2 KB · Görüntüleme: 2,275
  • 4.webp
    4.webp
    219.2 KB · Görüntüleme: 2,320
  • 5.webp
    5.webp
    162.5 KB · Görüntüleme: 2,312
-Follukları ayaklandırınca bu hale geldiler. Yuvalık ölçüleri En 60 cm, Derinlik ve Yükseklik 50 cm. Bir salma da 24 yuvalık olmak üzere 2 salmam var. Toplam 48 Yuvalık.

- Follukları duvara sabitledikten sonra havalandırma motoru, havalandırma boruları ve salma bölmeleri için kasnakları duvara sabitledim.


-2 salma olacak şekilde kafes teli ile ayırdım. Bir tarafta genç çiftler bir tarafta anaç çiftler olacak. O yüzden 2 salma yaptım.

-Sonra da yuvalıkların önüne çıtaları çaktım. Böylecelikle kuşları istediğim zaman kapatabileceğim şekilde kapaklı olacak. Plastik folluğun rahatça alınabilmesi için 25 cm kapı aralığı bıraktım.
 

Ekli dosyalar

  • 6.webp
    6.webp
    213.6 KB · Görüntüleme: 2,463
  • 7.jpg
    7.jpg
    579.8 KB · Görüntüleme: 2,263
  • 8.webp
    8.webp
    231.6 KB · Görüntüleme: 2,308
  • 9.webp
    9.webp
    326.2 KB · Görüntüleme: 2,324
  • 10.webp
    10.webp
    486.3 KB · Görüntüleme: 2,283
-Kapaklı sistem bu şekilde olacak. Kullanılmayan yuvalığı kapatacağım. 1 çift 2 yuva tutamayacak. Kanadı sakat olan eşleri de rahatsız etmesinler diye rahat rahat yuvalık içerisinde tutabileceğim.

-Daha sonra tabana kum serdim. Tabanda kum olacak. Haftada 1-2 kere tırmık ile pisliği alacağım.

-Her anaç kümesine 21 tane de tünek ekledim. Sakat 1-2 tane anaç olduğundan 3 tünek yere yakın yaptım.

- Ve tabi bekar ve yavru salmasını da unutmadım. Toplam 54 tünek orada var. Burayı da 2 ye böleceğim daha sonra. Dişi erkek yavruları ayırmak için.


Konuya tamamen bitirene kadar devam edeceğim.
 

Ekli dosyalar

  • 11.webp
    11.webp
    223 KB · Görüntüleme: 2,319
  • 12.webp
    12.webp
    449.1 KB · Görüntüleme: 2,274
  • 13.jpg
    13.jpg
    526.6 KB · Görüntüleme: 2,260
  • 14.webp
    14.webp
    306.6 KB · Görüntüleme: 2,274
Canım kardeşim evet gözlemledim yuvalıkların boyları güzel epey masrafa girmişsin elektirik panoları ve zaman rolsei işini düşünmen iyi havalandırma işini bacadan bir fan sistemi ile halledebilirsin ev kendi yeriniz ise konkav bir ayna yardımıyla güneşi içeri alabilirsin benim beslediğim yer bodrum olduğundan aynı sıkıntıları yaşıyorum zaman rolesi ile kokuyu kestim ayna koyamadım üst kattakiler müsade etmediler yuvalıkların önüne bölmelerin çıkacağı kızak boşluğunu bıraktıktan sonra kuşlarımbir birlerini görmelerini engelliyecek kapaklar yap ve kuşların basacağı ters tünekler yapar,birde duvarlara strofor ile tel sıva yap yaz kış yavru al selamlar biraz uzun oldu kusuruma bakma selamlar. Yeni resimleri görmemiştim MÜKEMMEL olmuş şimdi inceleyeceğim.
 
Havalandırma fan'ı var abicim. Resimlerde de paylaştım. Salmaların kapı üzerlerine doğru havayı dışarı çekiyor. Salmaların tam karşısında 1 uzun pencere var havayı da oradan alıyorum. Güneş için rahat rahat dışarı çıkarabileceğim önünde bi bahçem olacak. Ama dediğin ayna sistemini inceleyeceğim sağolasın.
 
gerçekten çok güzel olmuş güle güle besle
 
Teşekkür ederim. Allah razı olsun.
 
Ama ama bu benim hayalimdiii :tamam: hayalimin gerçeğe döndüğünü görmek ne güzelllll :heyo: Çook çook güzel olmuş.. elinize emeğinize sağlık.. keşke her kümes böyle olsaa
 
tebrik ederim elinize sağlık.. benim gibi acemiler için müthiş bir referans olmuş. inşallah sağlıkla büyütürsünüz yavrularınızı
 
tebrıkler cok ugrasmıssınız, ne cıns kus beslıceksınız merak ettım, bırde kum olarak nasıl kum kullandınız, bende kum ve ızgara arasında kalmıs ama ızgarayı tercıh etmıstım, sız neden kum sectınız yazarsanız sevınırım, bu ara ben de kuma gecmeyı dusunuyorum, folluk ıclerıne de ızgara koymustum onlar cok ıse yaradı sıze de tavsıye ederım, normalde 33 cm lık taban ızgaralarınının ayaklarını kısaltarak folluk ıclerıne koydum.
 
Cok guzel olmus tebrikler. kuslarin gunes gormelerinin saglaniyor olmasi cok onemli. Insallah ucurma olanagi da vardir.

Ben sahsen tabana kum sermektense izgara koymayi tercih ediyorum. Kumun temizlenmesi daha zordur ve nem tutar. Ayrica kuslarin kum tanelerini yemeleri onlenemez. Bu nedenle daha risklidir. Bu konuda bir kez daha dusunmenizi tavsiye ederim.
Kolay gelsin...
 
KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
tebrıkler cok ugrasmıssınız, ne cıns kus beslıceksınız merak ettım, bırde kum olarak nasıl kum kullandınız, bende kum ve ızgara arasında kalmıs ama ızgarayı tercıh etmıstım, sız neden kum sectınız yazarsanız sevınırım, bu ara ben de kuma gecmeyı dusunuyorum, folluk ıclerıne de ızgara koymustum onlar cok ıse yaradı sıze de tavsıye ederım, normalde 33 cm lık taban ızgaralarınının ayaklarını kısaltarak folluk ıclerıne koydum.

Mardin besliyorum. Kum olarak Hazır paketlerde satılan fırınlanmış kumlardan aldım. Bakteri üremesi onunla çok zor oluyor. Kumu tercih etmemin sebebi her ne kadar oyun kuşu beslesem de paçaların ve tırnakların temiz olmasını istiyorum. Birde ızgara tembellik yaratacak bende onu biliyorum nede olsa mesafe var diye temizliği erteleyeceğim. :) O yüzden Kumu daima temiz tutmak zorunda kalacağım ve temizlik yapacağım. Folluk içerisine ızgarayı düşündüm bende fakat çok masraflı oluyordu o yüzden şimdilik yapmadım. Bir de inancım var kendi kendime söylediğim " Kuş pisliği temizlemeyen kuşçu olamaz" dediğim :) o yüzden. Teşekkür ederim.
 
hener' Alıntı:
Cok guzel olmus tebrikler. kuslarin gunes gormelerinin saglaniyor olmasi cok onemli. Insallah ucurma olanagi da vardir.

Ben sahsen tabana kum sermektense izgara koymayi tercih ediyorum. Kumun temizlenmesi daha zordur ve nem tutar. Ayrica kuslarin kum tanelerini yemeleri onlenemez. Bu nedenle daha risklidir. Bu konuda bir kez daha dusunmenizi tavsiye ederim.
Kolay gelsin...

Teşekkür ederim. Güneşe çıkarabileceğim ve uçurabileceğim yer de mevcut çok şükür. Uyguna kapı ve kafes yapacak demirci birini bulamadım sadece. Çok uçuk fiyat istedikleri için bir süre erteledim. Uygun birini bulursam anaçlarıda çıkarabileceğim 12 metre kare kadar bir kafes yaptıracağım. Üstü açılabilir olacak ve uçuracağım zaman üstü açıp uçuracağım.
 
Canım kardeşim çıkma demirden mi ? Yoksa çıkmacıdan alacaksın demirleri profilleri silmeleri lataları ince çubukları hepsini kafanda bir ayarla bir poroje oluştur çünkü arka bahçeden çıkış ile ön bahçeden çıkışa yani dış etkenlerden korumak için ona göre malzemelerden seçmen lazım yani dizayn şeklini düşün malzeme açısın dan bir demir Tüccarı arkadaşım var yardım isteriz yani hesaplı alırız parça parça kestirir sizin oralarda kaynak işini yaptırabileceğin bir arkadaş bulabilirsen bu iş olur genellikle bu tür işleri yapanlar aldığın malzeme kadar emek ve kaynak parası isterler başıma geldi selamlarımla.
 
Ahmet abi harikasın valla. Yarın ölçülerimi alırım. Projeyi ve nasıl istediğimi yazarım sana bir fiyat alırız olur mu? Aynen öyle oldu abi. Bi kapı için 650 Tl fiyat istediler benden. 300 malzeme 350 de işçilik istedi :)
 
Canım kardeşim ne bunlar porfej demirden Sabancının atlı köşkünün kapısını mı yapmak istiyorlar o paralara ufak villa yapılır onlar uçmuş herhalde 3-4 aylık işşizliğini senden çıkarmak istemiş daha komik paralara halledebiliriz selamlarımla.
 
2mm et kalınlığı 4*4 cm en 6mt uzunluğunda profil 22 24tl bir kasaya birde kapıya gider kapının göbeğine 2mm kalınlığında 100*200 saç 50tl menteşe desen 10tl tutar kilit 20 ile 50tl arası bide 10tlye boya alırsın toplamda 150tl ye kapıyı imal edersin elindende gelirse taş motoru ve kaynak motorunda varsa kendin çok rahat yaparsın çıkma demirle uğraşma kilo hesabı satıyorlar yeni profil daha mantıklı fiyatları karşılaştırınca anlarsın zaten. ben yeni yaptım fiyatları oradan biliyorum buranın piyasası o şekilde

gayet güzel bir çalışma olmuş maşallah
 
yusyil' Alıntı:
2mm et kalınlığı 4*4 cm en 6mt uzunluğunda profil 22 24tl bir kasaya birde kapıya gider kapının göbeğine 2mm kalınlığında 100*200 saç 50tl menteşe desen 10tl tutar kilit 20 ile 50tl arası bide 10tlye boya alırsın toplamda 150tl ye kapıyı imal edersin elindende gelirse taş motoru ve kaynak motorunda varsa kendin çok rahat yaparsın çıkma demirle uğraşma kilo hesabı satıyorlar yeni profil daha mantıklı fiyatları karşılaştırınca anlarsın zaten. ben yeni yaptım fiyatları oradan biliyorum buranın piyasası o şekilde

gayet güzel bir çalışma olmuş maşallah

Teşekkür ederim. Sonunda kendim yapacağım zaten. Sıkıldım bu kan emicilerden. Hakkından fazlasını istiyorlar hep.
 
Geri
Üst