YENİ KÜMESİME ÖNERİ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pasovski
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

pasovski

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emir Paşov
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Öncelikle selamlar.
Çatıda alanım biraz dar olduğu için yan taraftaki balkona bir kümes yapmayı düşünüyorum. Balkonu komple kapatmayı planlıyorum ve balkon 3metre80 santim uzunluğunda 1 buçuk metre genişliğinde. uzun olan alanın yarısı beton korkuluk diğer yarısınıda telle kaplamayı düşünüyorum. Çatıyı teneke saçlardan yapıcam kümesin ön tarafı full 3metre 80 sant,m tel olucak. sizce kuşlar için çok soğuk olur mu. biraz araştırdım büyük kuşa sorun olmaz ama yavruları öldürür diyorlar kışın branda gersem kuşlar için sağlıklı olur mu . kümes güneşte alıcak ve havadar olucak. fikirlerinizi alıyım ?

pasovski' Alıntı:
Öncelikle selamlar.
Çatıda alanım biraz dar olduğu için yan taraftaki balkona bir kümes yapmayı düşünüyorum. Balkonu komple kapatmayı planlıyorum ve balkon 3metre80 santim uzunluğunda 1 buçuk metre genişliğinde. uzun olan alanın yarısı beton korkuluk diğer yarısınıda telle kaplamayı düşünüyorum. Çatıyı teneke saçlardan yapıcam kümesin ön tarafı full 3metre 80 sant,m tel olucak. sizce kuşlar için çok soğuk olur mu. biraz araştırdım büyük kuşa sorun olmaz ama yavruları öldürür diyorlar kışın branda gersem kuşlar için sağlıklı olur mu . kümes güneşte alıcak ve havadar olucak. fikirlerinizi alıyım ?
ŞEFFAF BRANDA GERİLİR..YAĞMUR DA GİRMEZ..BAŞLA SEN EKSİKLER ÇÖZÜMLENİR..KOLAY GELSİN..

[email protected]' Alıntı:
pasovski' Alıntı:
Öncelikle selamlar.
ŞEFFAF BRANDA GERİLİR..YAĞMUR DA GİRMEZ..BAŞLA SEN EKSİKLER ÇÖZÜMLENİR..KOLAY GELSİN..
peki abi bir bucuk metreye 3.80 sence nasıl kuşlar rahat olur mu ?

GAYET GÜZEL OLUR..KOLAY GELSİN..
ÇOK KUŞ DEĞİL , SAĞLIKLI KUŞ BESLEMEK MAHARETTİR.! :slm:

Turker abi seni tebrik ediyorum masallah herkeze yetisiyorsun hizirmisin yoksa dogru soyle :)

Çatıyı teneke sacla kapatacaksan kışın bilemem ama yazın sıcaklarda sorun olacağını düşünüyorum. Eğer ısı izolasyonu yapacaksan bir şey diyemem. Teneke diğer malzemelere göre daha fazla ısı çekecek ve kuşlara daha fazla etki edecektir. Arkadaşın kümesi de tavan arasında kışın sorun olmuyor ama yazın sıcaklarda kuşlar hep hastalanıyor. Bunu da göz önüne almanı tavsiye ederim. Ben izmir eski foça'da askerlik yaptım. Kışın çok soğuk olmuyordu ama yazın aşırı sıcaktı.

Kolay gelsin

Dostum bence fotorafla yeri bize bir göster. Daha güzel fikirler alabilirsin. Canlandırması zor açıkcası. Ayrıca belediyenin çatı kapatmaya olan hassasiyetini unutmamanı öneririm.

alan burası abiler yanları tel düşünüyorum

Ekli dosyalar

• Fotoğraf115.webp
    Fotoğraf115.webp
    23.5 KB · Görüntüleme: 978
burasıda şuanki kümesim, kümesten yana şikayetim yok fakat etrafımda yüksek binalar olduğu için saya dönek gibi kuşlar inerken zorluk çekiyor karşı çatılara konuyorlar. hatta oynayan sayalarım bana değil başkalarına oynuyor . kümesi yıkınca alanım genişler diye düşünüyorum

Ekli dosyalar

• Fotoğraf116.webp
    Fotoğraf116.webp
    21 KB · Görüntüleme: 943
Geri